Ruotsi

Ystad

Ystadin satama (ruots. Ystad hamn) on eteläisessä Ruotsissa Ystadin kunnassa sijaitseva satama. Se oli vuonna 2010 Ruotsin kolmanneksi suurin satama matkustajamäärillä mitattuna: sen kautta kulki 1,8 miljoonaa matkustajaa.

0 comments

Tukholma Värtahamnen

Värtahamnen ja viereinen Frihamnen Lilla Värtanin luona muodostavat Tukholman pääsataman. Värtahamnen palvelee ensisijaisesti Silja Lineä, Tallinkia ja St. Peter Linea, jotka liikennöivät Suomeen, Ahvenanmaalle, Viroon ja Venäjälle. Lisäksi se palvelee rahtivarustamo Sea Wind Linea, joka toimittaa hiiltä polttoaineeksi läheisille hiilivoimaloille Hjorthageniin. Värtahamnen sijaitsee pääosin Ladugårdsgärdetin, mutta osin myös Hjorthagenin kaupunginosassa.

0 comments

Trelleborg

Trelleborgin satama (ruots. Trelleborgs hamn) on Ruotsin eteläosassa, Skånen Trelleborgin kaupungissa sijaitseva, vuoden 2011 rahtimäärissä mitattuna Ruotsin suurimpia satamia Göteborgin sataman ja Preemraff Lysekil -öljynjalostamon teollisuussataman jälkeen.Roro-liikenteessä satama kuuluu Ruotsin merkittävimpiin.

0 comments

Preemraff Lysekil

Preemraff Lysekil (ruots. Preem Raffinaderi AB Preemraff) on Ruotsin suurin öljynjalostamo, joka sijaitsee maan lounaisosissa Lysekilin kunnassa. Öljy-yhtiö Preemin omistama jalostamo sijaitsee syvän ja navigointiin sopivan Bjofjordenin rannalla linnuntietä noin kahdeksan kilometriä Lysekilin kuntakeskuksen pohjoispuolella. Jalostamon on lupa jalostaa enintään 11,4 miljoonaa tonnia öljytuotteita vuodessa ja se pyrkii lähelle tätä tavoitetta.

0 comments

Oxelösund

Oxelösundin satama (ruots. Oxelösunds hamn)on Ruotsissa Itämeren rannalla Oxelösundin kunnassa sijaitseva satama. Veden syvyys on 16,5 metriä ja se on yksi Itämeren syvimmistä satamista. Rahtimääriensä perusteella satama kuuluu Ruotsin kymmenen suurimman sataman joukkoon. Esimerkiksi vuonna 2010 sataman kautta kulki 7,3 miljoonaa tonnia ja vuonna 2011 yhteensä 5,7 miljoonaa tonnia rahtia.

0 comments

Nynäshamn

Nynäshamnin satama (ruots. Nynäshamn) on Ruotsissa Nynäshamnin kunnassa sijaitseva lauttaterminaali. Satama on osa Tukholman satamia. Nynäshamnista liikennöidään Visbyyn, Gdanskiin ja Ventspilsiin. Lauttaliikenne Gotlantiin on alkanut jo vuonna 1902. Siellä on kolme ro-ro-aluksille tarkoitettua laituripaikkaa, joista yhtä käyttää Destination Gotland ja toista Polferries.Satamaan saavat tulla myös kansainväliset risteilyalukset, jotka eivät syystä tai toisesta mene Tukholman saariston
+ Read More

0 comments

Malmö

Malmön satama (ruots. Malmö hamn) on Ruotsin eteläosassa Skånen läänin Malmön kaupungissa sijaitseva, rahtimäärällä mitattuna Ruotsin kymmenen suurimman joukkoon kuuluva merisatama. Se on merkittävä autokaupan tuonti- ja kauttakulkusatama.Satamalla on myös matkustajaliikennettä. Sataman omistaa Kööpenhaminan sataman tavoin Copenhagen Malmö Port -osakeyhtiö (CMP).

0 comments

Luulaja

Luulajan satama (ruots. Luleå hamn) on Ruotsin pohjoisin kauppasatama. Se sijaitsee Luulajan kaupungissa ja kuului vuosien 2010-2011 rahtimäärissä mitattuna Ruotsin viiden suurimman sataman joukkoon.

0 comments

Karlshamn

Karlshamnin satama (ruots. Karlshamns Hamn) on Ruotsin eteläosassa, Blekingen läänin Karlshamnin kunnassa sijaitseva satama. Rahtimääränsä puolesta se kuuluu Ruotsin kymmenen suurimman kauppasataman joukkoon. Satama-alue on jakautunut kuuteen, osin toisistaan erilliseen osaan. Sataman eri laiturien yhteispituus on 3 kilometriä.

0 comments

Kapellskär

Kapellskärin satama (ruots. Kapellskärs hamn, aiemmin Kappelskär) sijaitsee Itämeren rannalla Ruotsissa, Norrtäljen kunnassa. Kapellskäristä Tukholmaan on noin 90 kilometriä. Sataman omistaa Roslagshamnar AB, joka on osa Tukholman satamat-satamayhtiötä.Kapellskärin satama työllistää parhaimmillaan 200 henkilöä kesäisin.

0 comments

Helsinborg

Helsingborgin satama (ruots. Helsingborgs hamn) on Ruotsin eteläosassa Helsingborgin kaupungissa sijaitseva merisatama. Satamasta on vilkas lauttayhteys viiden kilometrin päähän Tanskan Helsingøriin, minkä seurauksena Helsingborgin satama oli yhä vuonna 2011 Ruotsin toiseksi vilkkain matkustajaliikenteen satama Tukholman sataman jälkeen.Rahtimääränsä puolesta satama kuuluu Ruotsin kymmenen suurimman merisataman joukkoon.

0 comments

Göteborg

Göteborgin satama (ruots. Göteborgs hamn, engl. Port of Gothenburg, LOCODE: SE GOT (satama-alueille on omia koodeja) on Kattegatin merialueen itärannalla Göteborgin kaupungissa sijaitseva Ruotsin suurin ja Bergenin sataman jälkeen tonnimääräisesti Pohjoismaiden toiseksi suurin satama.

0 comments
Copanhagen/Malmo

Copanhagen/Malmo

Helsingborg

Helsingborg

Karlshamn

Karlshamn

Kvarken Ports

Kvarken Ports

Norrköping

Norrköping

Oxelösund

Oxelösund

Stockholm

Stockholm

Sundsvall

Sundsvall

Ystad

Ystad

Trelleborg

Trelleborg