Suomi

Tornio

Tornion satama (ruots. Torneå hamn, engl. Port of Tornio, LOCODE: FI ROY) on Tornion kaupungin eteläosissa, Röyttän saarella sijaitseva satama. Se tunnetaan myös Röyttän satamana. Sataman suurimpia käyttäjiä ovat läheiset Outokumpu Oyj:n Tornion tehtaat. Satamaan johtaa 9,0 metrin syväväylä. Väylä on tarkoitettu enintään 165 metrin pituisille aluksille. Tornion sataman siirtämisestä Röyttän saarelle päätettiin kaupungin vuoden
+ Read More

0 comments

Sköldvik

Sköldvikin satama (LOCODE: FI SKV) on Nesteen Porvoon öljynjalostamon yhteydessä oleva satama Porvoon Kilpilahdessa. Satama palvelee myös muiden Kilpilahden teollisuusalueen yritysten merikuljetustarpeita. Satamaan johtava laivaväylä on syvyydeltään 15,3 metriä ja siellä on viisi öljylaituria, kaksi kaasu- ja kemikaalilaituria sekä kuivarahtilaituri. Satamassa on myös tullipiste laivausten vienti- ja tuontitullauksia varten.

0 comments

Maarianhamina Österhamn

Österhamn (suom. Itäsatama) on satama Ahvenanmaan keskuskaupungissa Maarianhaminassa. Satama-alueella sijaitsee muun muassa yksi Pohjoismaiden suurimmista vierassatamista yli 600 paikallaan ja Mariehamns seglarföreningin ravintola. Alueen pohjoisosassa sijaitsee puolestaan Sjökvarteretin historiallinen alue.

0 comments

Vaasa

Vaasan satama on Vaasassa, Suomessa sijaitseva satama. Se sijaitsee Vaasan edustalla sijaitsevalla Vaskiluodon saarella, josta on noin neljä kilometriä Vaasan keskustaan.Vaasan satama on pieni pääasiassa öljyä ja kivihiiltä vastaanottava satama, jonka yhteydessä on öljysatama. Matkustajaliikennettä sieltä on Ruotsin Uumajaan.

0 comments

Uusikaupunki

Uudenkaupungin satama eli Hepokarin satama (LOCODE: FI UKI) on Uudessakaupungissa, Varsinais-Suomessa sijaitseva satama. Sataman maksimisyvyys on 8,5/10 metriä ja laitureita siellä on viisi. Sataman toiminta muodostuu pääasiassa ro-ro-liikenteen viennistä ja tuonnista.

0 comments

Turku

Turun satama (ruots. Åbo hamn, LOCODE: FI TKU) on Suomen vanhin satama, ja se mainitaan arabialaisen maantieteilijä Abu Abdallah Mohammed Idrisin vuonna 1154 kirjoitetussa kirjassa Kitab Rudjar. Satama sijaitsee Saaristomeren rannalla, Turun kaupungin keskustasta länteen Turun sataman ja Pansion kaupunginosissa.

0 comments

Rauma

Rauman satama (LOCODE: FI RAU) on Raumalla sijaitseva Suomen kolmanneksi suurin konttisatama ja sen osuus länsirannikon satamien kautta kulkevista konteista välillä Turku-Tornio on yli 70 %. Sataman merkittävimmät tavaralajit ovat metsäteollisuustuotteet ja kappaletavara.

0 comments

Raahe

Raahen satama (LOCODE: FI RAA) on rahtimäärältään Suomen kymmenen suurimman sataman joukkoon kuuleva tavaraliikenteen satama Raahessa Pohjois-Pohjanmaalla.

0 comments

Pärnäinen

Pärnäinen (ruots. Pärnäs) on kylä ja satama Nauvossa. Satamasta lähtevät yhteysalukset M/S Eivor Utön reitille ja M/S Cheri Nauvon eteläiselle reittialueelle. Lisäksi Pärnäisistä liikennöidään lautalla Korppoon Retaisiin.

0 comments

Pori

Porin satama (LOCODE: FI POR, Port of Pori) on Porissa, Satakunnassa sijaitseva satama, joka rahtimääriensä puolesta kuuluu Suomen kymmenen suurimman sataman joukkoon. Sataman Tahkoluodon väylän syvyys on 15,3 metriä.

0 comments

Oulu

Oulun satama (LOCODE: FI OLU) sijaitsee Oulujoen suistoalueella. Satamakompleksi muodostuu kolmesta eri satama-alueesta: Vihreäsaaren öljysatamasta sekä Oritkarin ja Nuottasaaren satamista. Myös Toppilassa on ollut satama, ennen alueen ottamista asumiskäyttöön. Oulun satamissa vierailee vuosittain noin 500 alusta, ja satamien läpi kulkee rahtia vuosittain noin kolme miljoonaa tonnia. Oulun satama on Oulun kaupungin liikelaitos.

0 comments

Olkiluoto

Olkiluodon satama on yksityinen Eurajoen kunnassa toimiva satama. Satama sijaitsee Olkiluodon saaren pohjoisosassa Eurajoensalmen rannalla, noin 20 kilometriä Raumalta pohjoiseen. Olkiluodon satamaan johtaa 7,5 kilometrin pituinen väylä, jonka syvyys on kuusi metriä.

0 comments

Naantali

Naantalin satama (ruots. Nådendal hamn, LOCODE: FI NLI) on Saaristomerellä sijaitseva satama Naantalissa, Varsinais-Suomessa. Satama on matkustaja- ja rahtimäärältään Suomen suurimpia. Satama sijaitsee aivan Airiston päässä ja satamaan johtava väylä on auki ympäri vuoden. Naantalin satama koostuu kolmesta satamanosasta: Kantasatamasta, Luonnonmaan satamasta (Turun Korjaustelakka) ja Nesteen Naantalin jalostamon öljysatamasta, jotka kaikki ovat Naantalin satamalaitoksen hallinoimia.
+ Read More

0 comments

Maarianhamina

Maarianhaminan Länsisatama (ruots. Västerhamn) on Maarianhaminassa sijaitseva matkustajaliikenteen satama, jota käyttävät useat Helsingistä ja Turusta Tukholmaan kulkevat matkustaja-autolautat. Maarianhamina kirjataan Helsingin ja Turun sataman jälkeen Suomen kolmanneksi vilkkaimmaksi ulkomaan matkustajaliikenteen satamaksi. Länsisataman alueella on myös laitureita pienaluksille.

0 comments

Loviisa

Loviisan satama (ruots. Lovisa hamn, LOCODE: FI LOV) on Loviisan Valkossa (ruots. Valkom) Suomenlahden pohjoisrannalla sijaitseva rahtisatama, joka on erikoistunut puutavaraan ja irtolasteihin. Satamassa on myös huvivenelaitureita. Satama sijaitsee lähellä Helsingistä Loviisan kautta itään Venäjän rajalle kulkevaa E18-valtatietä. Satamaan johtaa rautatieyhteys: siellä on Lahti–Loviisa-radan päätepiste, Loviisan sataman ratapiha. Satamaan johtaa 9,5 metrin syväväylä. Sataman laituripaikkojen
+ Read More

0 comments

Kotka

Kotkan Satama Oy oli Kotkassa satamatoimintaa harjoittanut yhtiö, jonka omisti Kotkan kaupunki. Yhtiökonserniin kuului Kotkan Satama Oy:n lisäksi sen kokonaan omistama Kotkan Satamatalot Oy. Toimitusjohtajana oli Kimmo Naski vuosina 2002–2011. Kotkan Satama Oy ja Haminan Satama Oy yhdistyivät 1. toukokuuta 2011 HaminaKotka Satama Oy:ksi. Molempien kaupunkien kaupunginvaltuustot hyväksyivät yhdistymisen 8. marraskuuta 2010. Sataman toimistokeskus Merituuli
+ Read More

0 comments

Kokkola

Kokkolan satama (ruots. Karleby hamn, engl. Port of Kokkola, LOCODE: FI KOK) on Kokkolan kaupungissa, Ykspihlajan kaupunginosassa sijaitseva, Pohjanmaan suurin ja Suomen vilkkaimpiin kuuluva satama. Satama-alue jakautuu kolmeen osaan: kantasatamaan, Hopeakiven satamaan ja syväsatamaan. Vuonna 2014 sataman kokonaisliikennemäärä oli 8,6 miljoonaa tonnia. Sataman välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kokkolan suurteollisuusalue (KIP, Kokkola Industrial Park).

0 comments

Kemi

Kemin satama (LOCODE: FI KEM) on Kemin kaupungin omistamana osakeyhtiönä toimiva satama. Kemin Satama Oy perustettiin 31.12.2011 . Satamaan kuuluvat Ajoksen ja Veitsiluodon satamat, joista Ajoksessa toimii myös öljysatama. Aluksia satamassa vierailee vuosittain noin 750 ja ne kuljettavat noin kolme miljoonaa tonnia tavaraa.

0 comments

Kaskinen

Kaskisten satama on Suomen Kaskisissa sijaitseva satama, jonka liikenneyhteyksiä ovat kantatie 67 ja Suupohjan rata. Satama käsittelee noin 1,1 miljoonaa tonnia tavaraa vuodessa. Kaskisten sataman väyläsyvyys on 9,0 metriä. Kaskisten satamaan johtaa syvä ja suojattu väylä, joka oli tunnettu jo keskiajalla. Satamasta viedään pääasiassa sahatavaraa, sellua ja termomekaanista hierrettä.

0 comments

Kalajoki

Kalajoen satama (LOCODE: FI KJO), engl. Port of Kalajoki) on Kalajoen Rahjassa sijaitseva tavarasatama. Se tunnetaan myös Rahjan satamana. Satama-alueen ja sille kuuluvat rakennukset omistaa Kalajoen kaupungin omistama Kalajoen Satama Oy, joka on vuokrannut ne satamatoimintaa harjoittaville yrityksille. Sataman operaattoreina toimivat huolintaliikkeet Blomberg Stevedoring ja Rahjan Huolinta.

0 comments
HaminaKotka

HaminaKotka

Helsinki

Helsinki

Kemi

Kemi

Naantali

Naantali

Oulu

Oulu

Rauma

Rauma

Turku

Turku

Kvarken Ports

Kvarken Ports

Pori

Pori

Hanko

Hanko