Auta Itämerta yhdessä saariston kasvatin kanssa

Taffel Kartanon perunalastut kannustaa Itämeren suojeluun sosiaalisen median kampanjassaan. Yksi kommentti auttaa poistamaan 0,5 kg levää Itämerestä.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä ja Itämeren rehevöityminen on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ympäristöongelmista. Keskiverto suomalainen tuottaa Itämereen levää 135 ämpärillistä vuodessa. Tilanne on huolestuttava, mutta hyvä uutinen on se, että Itämeri on pelastettavissa ja jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa Itämeren tilaan.

”Itämeri on meille suomalaisille ja Kartanon perunalastujen kaltaiselle saariston kasvatille sydämen asia. Haluamme levittää tietoisuutta Itämeren tilasta ja kantaa kortemme kekoon”, kertoo Taffelin markkinoinnista vastaava Petra Väkelä Orkla Suomelta.

Kartanon perunalastut valmistetaan kotimaisesta saaristolaisperunasta biokaasun voimalla

Kartanon perunalastut löysivät tiensä kauppojen hyllyille ja ihmisten sydämiin jo vuonna 1995, ja niitä myydään Suomessa vuosittain 2 miljoonaa pussia. Perunalastut valmistetaan Suomessa kotimaisista perunoista, jotka on poimittu Ahvenanmaan saariston viljavasta mullasta.

”Kartanon perunalastujen valmistuksessa hyödynnämme omalta tuotantolaitokseltamme tulevaa, perunankuorijätteestä tehtyä biokaasua. Lisäksi perunalastut pakataan paperiseen pussiin, jonka voi lajitella kartonkijätteen mukana”, kertoo Väkelä.

Orkla on jo vuosien ajan tehnyt tavoitteellista työtä vastuullisemman tuotannon ja kuluttamisen edestä.

”Biokaasun hyödyntämisen lisäksi meillä on Ahvenanmaalla myös oma vedenpuhdistuslaitos, jonka avulla voimme käyttää perunan pesuveden toistamiseen. Vaihdoimme myös palmuöljyn pois perunalastuistamme jo vuonna 2014. Näin edesautamme osaltamme metsäkadon vähentämistä”, kertoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Lähde: MyNewsDesk


Asunto kanarialta? Tutustu kanarian asunnot sivuston tarjontaan!


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Koe kaupunki uudella tavalla – vuokraa sähköpotkulauta

Sähköpotkulauta vuokraus on nopeasti kasvava trendi kaupungeissa ympäri maailman. Se tarjoaa helpon ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa, ilman tarvetta omistaa omaa ajoneuvoa. Sähköpotkulaudat ovat myös erittäin käteviä lyhyiden matkojen tekemiseen ja niitä voi helposti vuokrata monilta eri yrityksiltä. Vuokraamalla sähköpotkulaudan voit kokea kaupungin uudella tavalla, välttää ruuhkia ja nauttia liikkumisesta vaivattomasti.

Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia

Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.

Pikku Finlandia

Pikku Finlandia edustaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaista rakentamista, sillä se on rakennettu siirrettävistä ja uudelleen käytettävistä puumoduuleista. ”Puu on vastuullinen rakennusmateriaali se sitoo hiiltä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Comments are closed.