Auta Itämerta yhdessä saariston kasvatin kanssa

Taffel Kartanon perunalastut kannustaa Itämeren suojeluun sosiaalisen median kampanjassaan. Yksi kommentti auttaa poistamaan 0,5 kg levää Itämerestä.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä ja Itämeren rehevöityminen on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ympäristöongelmista. Keskiverto suomalainen tuottaa Itämereen levää 135 ämpärillistä vuodessa. Tilanne on huolestuttava, mutta hyvä uutinen on se, että Itämeri on pelastettavissa ja jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa Itämeren tilaan.

”Itämeri on meille suomalaisille ja Kartanon perunalastujen kaltaiselle saariston kasvatille sydämen asia. Haluamme levittää tietoisuutta Itämeren tilasta ja kantaa kortemme kekoon”, kertoo Taffelin markkinoinnista vastaava Petra Väkelä Orkla Suomelta.

Kartanon perunalastut valmistetaan kotimaisesta saaristolaisperunasta biokaasun voimalla

Kartanon perunalastut löysivät tiensä kauppojen hyllyille ja ihmisten sydämiin jo vuonna 1995, ja niitä myydään Suomessa vuosittain 2 miljoonaa pussia. Perunalastut valmistetaan Suomessa kotimaisista perunoista, jotka on poimittu Ahvenanmaan saariston viljavasta mullasta.

”Kartanon perunalastujen valmistuksessa hyödynnämme omalta tuotantolaitokseltamme tulevaa, perunankuorijätteestä tehtyä biokaasua. Lisäksi perunalastut pakataan paperiseen pussiin, jonka voi lajitella kartonkijätteen mukana”, kertoo Väkelä.

Orkla on jo vuosien ajan tehnyt tavoitteellista työtä vastuullisemman tuotannon ja kuluttamisen edestä.

”Biokaasun hyödyntämisen lisäksi meillä on Ahvenanmaalla myös oma vedenpuhdistuslaitos, jonka avulla voimme käyttää perunan pesuveden toistamiseen. Vaihdoimme myös palmuöljyn pois perunalastuistamme jo vuonna 2014. Näin edesautamme osaltamme metsäkadon vähentämistä”, kertoo Orkla Suomen vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Lähde: MyNewsDesk


Asunto kanarialta? Tutustu kanarian asunnot sivuston tarjontaan!

Comments are closed.