Perheyritys Royal Line 75 vuotta: Uusi risteilyalus vesille kesällä

Helsinkiläinen Royal Line juhlistaa 75-vuotiasta historiaansa tuomalla kesällä Itämerelle uuden modernin aluksen M/S Helsingin. Risteilyaluksen kummeina ovat pormestaripari Jan ja Outi Vapaavuori. M/S Helsingin kastajaisia juhlitaan toukokuussa 2020, poikkeusaikojen linjauksia kunnioittaen.

M/S Helsinki
M/S Helsinki

Uusi alus M/S Helsinki lasketaan vesille tuomaan risteilyelämyksiä nimenomaan kaupunkilaisille. Alus on varustettu ravintolatason keittiöllä, jossa valmistuu lounasta ja illallista.

-Uusi alus on kuuden vuoden kehitystyön tulos. Perheemme suunnitteli aluksesta nimenomaan suomalaisia ruokaelämyksiä tarjoavan ravintolalaivan, Royal Linen toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi kertoo.

M/S Helsingin kastajaisia juhlitaan toukokuussa 2020, poikkeusaikojen linjauksia kunnioittaen. Aluksen kummeina ovat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja professori Outi Vapaavuori.

-Meille on suuri ilo saada olla mukana viemässä merellisen Helsingin kehittämistä eteenpäin myös tällä hienolla konkreettisella hankkeella, Vapaavuoret toteavat.

-Perheemme kiittää suuresti arvoisaa pormestaripariskuntaa siitä, että he kastavat M/S Helsingin ja suostuivat laivan kummeiksi. Olemme halunneet luoda aluksen, joka on Helsingin modernin saaristomatkailun esikuva, emmekä olisi voineet kuvitella sille sopivampia kummeja, toimitusjohtaja Rautakorpi sanoo.

Royal Line aloittaa liikennöinnin kesäkuussa

Vuonna 1945 aloittaneen perheyrityksen ruorissa on tällä hetkellä kolmas sukupolvi perustajasuku Rautakorpia. Jukka Rautakorpi otti johtovastuun isältään Jorma Rautakorvelta kolme vuosikymmentä sitten. Tälle yrityksen johto taasen siirtyi perustajan Jaakko Rautakorven kuoltua vuonna 1970. Suurimmat päätökset tehdään yhä koko perheen voimin.

-Perheemme on tehnyt pitkän uran Helsingin saaristomatkailun eteen, ja varustamoa on luotsattu ilolla kehityksen kärjessä koko palvelevan henkilöstön voimin, Jukka Rautakorpi sanoo.

Lähimatkailun suosion odotetaan lisääntyvän ympäri Suomen. Poikkeusolot ovat johdattaneet suomalaiset ulkoilemaan lähiluontoonsa, ja lenkkipolut ovat olleet jopa ruuhkaisia. Merellä ei ole ruuhkaa.

Punaisesta värityksestään tuttujen Royal Linen alusten kotisatama on Helsingin Kauppatorilla. Yrityksellä on tällä hetkellä seitsemän alusta, joilla tehdään sightseeing-, lounas- ja illallisristeilyjä Helsingissä, Espoossa ja Porvoossa.

Maailmanlaajuinen poikkeuksellinen tilanne on saattanut myös Royal Linen toiminnan ennennäkemättömien haasteiden eteen.

-Korona kyykyttää meitä nyt pahasti. Turistien tulo Helsinkiin jää heikoksi, joten olemme ennen kaikkea kotimaisten asiakkaiden varassa. Viimeisimmät linjaukset kuitenkin mahdollistavat laivaliikenteen aloituksen 1.6. alkaen, ja olemme valmiit ottamaan asiakkaamme vastaan, toki linjaukset huomioiden, Jukka Rautakorpi kertoo.

M/S Helsingin avajaisristeily järjestetään kesällä 2020.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta

Apple iPhone 12 ja sen mallit: Tehokkuutta ja innovaatiota älypuhelimiin

Apple iPhone 12 on yksi markkinoiden suosituimmista älypuhelimista. Sen julkaisun myötä Apple jatkaa perinteensä mukaista tyylikästä muotoilua ja tehokkaita ominaisuuksia. iPhone 12-sarja tarjoaa useita eri malleja, jotka sopivat eri käyttäjien tarpeisiin.

Apple iPhone 13 – Innovaatio, tyylikkyys ja teho yhdessä paketissa

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

Tehokas ja edullinen: Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13 tarjoaa vaikuttavia ominaisuuksia ja tyylikkään muotoilun kohtuuhintaan. Sen kompakti koko tekee siitä täydellisen valinnan niille, jotka haluavat tehokkaan älypuhelimen helposti mukaan otettavaksi.

Comments are closed.