Costa Cruises -varustamo aikoo ylittää kansainväliset ohjeistukset

Ilmastonmuutos ja maailman merien hyvinvointi on asia, joka koskettaa meitä kaikkia. Loistoristeilijät edustaa Suomessa italialaista Costa Cruises -varustamoa, joka suhtautuu ympäristökysymyksiin vakavasti ja edistyksellisesti.

Varustamon uusin risteilyalus, Turussa rakennettava Costa Smeralda, käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä, joka on tällä hetkellä ”puhtain” käytettävissä oleva fossiilinen polttoaine. Nestekaasun käyttö johtaa haitallisten päästöjen huomattavaan vähenemiseen, kuten:

– Hiukkaspäästöt vähenevät 95-100 prosenttia
– Typen oksidit vähenevät 85 prosenttia
– Hiilidioksidipäästöt vähenevät 25 prosenttia

Costa Cruises ei tyydy vain noudattamaan kansallisia ja kansainvälisiä ohjeistuksia, vaan pyrkii ylittämään ne edistäessään ympäristöystävällisempää matkustamista. Varustamon hankkeet keskittyvät päästöjen vähentämiseen, energiankulutuksen optimointiin, vesivarojen järkeistämiseen ja jätteiden kierrätykseen.

Costa Cruisesin jo saavuttamia tuloksia ovat esimerkiksi:

– Hiilijalanjälki laski viime vuonna 0,2 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Varustamon tavoite on pienentää hiilijalanjälkeä 25 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.
– Jätteet eritellään laivalla sataprosenttisesti.
– Varustamo on kerännyt ja kierrättänyt 472 tonnia alumiinia viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Merkittävimpiä hankkeita päästöjen ja kulutuksen pienentämiseksi on ECO-pakokaasujen puhdistusjärjestelmän asentaminen kaikkiin Costa Cruisesin aluksiin. Puhdistusjärjestelmä mahdollistaa päästöjen alentamisen yli 90 prosenttia.   Varustamo aikoo myös puolittaa elintarvikkeiden jätteet aluksilla vuoteen 2020 mennessä. Yhtenä osana tavoitteen saavuttamista Costa Cruises jakaa kuudessa satamassa laivan ylijäämäruokaa – eli erinomaisen laadukkaita elintarvikkeita – apua tarvitseville. Jo 100 000 annosta on jaettu, ja varustamo aikoo laajentaa ruokajakelun myös useaan muuhun satamaan. 

Lisää tietoa Costa Cruisesin jatkuvista toimista ympäristön ja kestävän kehityksen hyväksi löydät tästä linkistä.

Loistoristeilyt (Allied Travel Consultants Oy) on vuonna 2002 perustettu suomalainen yritys, joka on kasvanut Suomen suurimmaksi loistoristeilyitä myyväksi matkatoimistoksi.

Comments are closed.