Helsingin Satama valmistautuu kesän turvalliseen matkustussesonkiin – käsienpesupisteinnovaatio testikäyttöön Länsiterminaali 2:lla

Matkustajaliikenteen palautuminen vaatii matkustuslinjausten muutosta sekä kokemusta matkustamisen turvallisuudesta ostopäätöstä tehtäessä. Kaikille merimatkailun toimijoille ykkösprioriteettina on taata terveysturvallinen matkustuskokemus.

Länsiterminaali 2 edelläkävijänä palveluinnovaation käyttöönotossa

Helsingin Satama halusi löytää liikuteltavan ratkaisun käsienpesumahdollisuuden tarjoamiseen, sillä käsihygieniasta huolehtiminen on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää kosketusvälitteisten virusten leviämistä. Suomalainen Woshio-käsienpesupisteinnovaatio vastasi tähän tarpeeseen. Siirreltävä Woshio-käsienpesupiste ei vaadi viemäröintiä tai vesiliitäntää, pelkkä sähkö riittää. Laitteen toiminta perustuu patentoituihin veden kierrätystekniikoihin ja UV-sterilisointiin; Woshiota voidaankin kutsua pieneksi vedenpuhdistamoksi, joka lisäksi säästää vettä.

Laivaterminaalissa terveysturvallisilla yksityiskohdilla on merkitystä

Meidän palveluliiketoimintamme kehittämisessä asiakas on kaiken keskiössä. Tämä ilmenee paitsi vastuullisuutena, myös asiakasymmärryksenä – matkustajien tarpeet ovat osin muuttuneet koronapandemian myötä ja olemme entistä̈ tietoisempia terveysturvallisuuden tärkeydestä asiakaspolun eri vaiheissa. Haluamme toimia vastuullisesti ja taata turvallisen matkustajakokemuksen, jota Woshion palveluinnovaatio osaltaan tukee.

Marika Pauli, Matkustajapalveluiden ja kiinteistökehityksen tiiminvetäjä, Helsingin Satama 

Vihreitä arvoja vettä säästämällä – yhdellä 600 litran vesitankilla jopa 40 000 käsienpesua

Matkustusturvallisuuden ja terminaalien tehostetun puhtaanapidon lisäksi panostamme palveluihin. Haluamme tarjota terminaalipalveluita, jotka ovat kestäviä myös ympäristön kannalta. Woshion älykäs vedenkierrätys- ja puhdistustekniikka säästää huomattavan määrän vettä ja palvelee samalla matkustajia terveysturvallisesti.

Leonard Sannemann, Matkustajapalveluiden koordinaattori, Helsingin Satama 

Woshio on suunniteltu helposti liikuteltavaksi ja se on muunneltavissa tilatarpeiden mukaan. Woshion paikkaa voidaankin helposti vaihtaa, jotta käsienpesu on tarjolla juuri oikeassa paikassa. Hienoa olla mukana tuomassa lisäturvallisuutta ja -hygieenisyyttä, kun matkailu on jälleen palautumassa.”

Hanno Airas, Woshio Finland, Perustaja


Heinäkuun alusta lähtien Länsiterminaali T2 matkustajilla on mahdollisuus pestä kädet Woshio-käsienpesupisteellä, jossa käsienpesu onnistuu vedellä ja saippualla terminaalin toisen kerroksen lähtöaulassa.

Comments are closed.