Isosaaren ja Vallisaaren reittiliikenne yhdistyy

Isosaaren laivaliikennettä hoitava Suomen Saaristokuljetus Oy risteilee ensi kesänä Isosaari-laivallaan myös Vallisaareen. Toiminnan laajentumisen myötä asiakas voi nyt vierailla kummallakin saarella saman päivän aikana yhdellä lipulla.

Reittikartta Isosaari 2019.

”Jo viime kesänä meiltä kyseltiin kovasti, miksi emme voi pysähtyä Vallisaaressa, kun siitä ohi kuitenkin ajamme. Linjan käynnistyminen on nyt mahdollista, koska Isosaareen jo viime kesänä liikennöinyt Isosaarilaiva on kapasiteetiltään riittävä, rannikon suurin saaristolaislautta”, toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg kertoo. ”Asiakas pääsee nyt yhdellä lipulla nauttimaan kahdesta luonnoltaan hyvin erilaisesta, mutta historiallisesti toisiinsa linkittyvästä saarikohteesta”, Ståhlberg jatkaa.

Sopimus liikenteen yhdistämisestä solmittiin Metsähallitusta edustavan Juva Shipping Oy:n kanssa, joka vastaa Vallisaaren palveluista. Isosaaren palveluja hallinnoi puolestaan Suomen Saaristokuljetus Oy. ”Näemme merkittävää synergiaetua liikenteen yhdistämisessä”, kertoo Juva Shipping Oy:n kehitysmies Oskari Juva. ”Bonuksena on Isosaari-laivan tuoma laivamaisuus palveluineen pieniin vesibusseihin verrattuna”.

Vallisaari ja Isosaari ovat Puolustusvoimien entisiä linnakesaaria. Vallisaari avautui yleisölle 2015 ja Isosaari 2017. Isosaari ja Vallisaari valittiin yhdessä Suomen Kotimaan Matkailukohteeksi vuonna 2017. Saarilla vierailee vuosittain yhteensä yli 100 000 kävijää.

Isosaari-laiva on pääkaupunkiseudun suurin saaristoristeilijä. Reitti- ja tilausristeilyliikenteen lisäksi alus toimii talvikaudella hotellina Helsinki Altaan kyljessä ja kesäisin Isosaaressa. Aluksella on matkustajapaikat 275 henkilölle ja majoitustiloja yli 50 henkilön tarpeisiin. Aluksella on 80-paikkainen ravintola A-oikeuksin sekä useakymmenpaikkaiset terassi- ja kansitilat.

Comments are closed.