Itämeren liikenne aktivoituu

Pitkästä aikaa alkaa Itämeren satamissa näkyä jo pientä iloa ja hymyä. Pitkään matkailua kärvistänyt korona alkaa olla voitettua kantaa ainakin osittain, tai alamme osata elää sen kanssa – kiitos rokotusten ja muuttuneiden tapojemme. Tämä kaikki tarkoittaa, että Itämeren risteilyliikenne alkaa vähitellen rullata uudestaa, ja uutisia ja tiedotteita alkaa tulla näkyville tämän loppuvuoden osalle sijoittuvista erikoisristeilyistä.

Siinä missä vedonlyöntisivustot ovat täynnä EM-otteluiden kohteita, niin osa ottelumatkustajista on käyttänyt Itämeren laivoja päästäkseen maasta toiseen. Ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-turnauksessa, pelejä pelataan tässä lohkovaiheessa ympäri Eurooppaa, ja yllätyksiä on jo nähty – niistä kenties suurin Suomen voitto Tanskasta Kööpenhaminassa 0-1, vaikka Tanskalla oli maalipaikat suurinpiirtein 30-1 – eli Suomi teki ainoasta maalipaikastaan maalin (!). Varsin epätavallinen tulos siis suomalaisille, mutta näin ensikertalaisena EM-lopputurnauksessa, se sallittakoon. Seuraava Suomen ottelu onkin Venäjää vastaan.

Venäjä on luonnollisesti suosikki Suomea vastaan, mutta sekin koki melkoisen takaiskun Belgiaa vastaan, joka laittoi taululle tylyt 3-0 lukemat. Belgian maaleista kaksi merkittiin Romelu Lukakulle ja yksi Thomas Meunierille.

Belgian voitto tarkoittaa, että mikäli Suomi yltää tasapeliinkin Venäjää vastaan, on sillä paikka jatkopeleissä! Suomen ja Venäjän ottelu pelataan tällä samalla viikolla, kun tämä artikkeli ilmestyy. Kävi pelissä miten kävi, niin sekä EM-kisat että muut palaavat tapahtumat ovat hyväksi matkailulle niin Itämeren, kuin koko Euroopan puitteissa.

Uskallusta syksyyn

Yksi erikoisimmista ja ensimmäistä kertaa ikinä järjestetyistä risteilyistä on eurheiluun liittyvä risteily Tukholmaan.

Maailman suurin eurheiluristeily järjestetään 6-8.11.2021 M/S Baltic Princessillä, joka huipentuu Tukholman Avicii Arenalle CS:GO Major Finaaleihin.

E-urheilu on Suomessa kovassa nosteessa, mutta päätettiin poikien kesken viedä skene uudelle tasolle ja varattiin koko laiva kolmeksi päiväksi juhlimaan suomalaista e-urheilua.

Tulemme viemään CS:GO Major finaaleihin 2000 suomalaista legendaariselle Avicii Arenalle (ent. Globen) ja mukaan on kutsuttu kaikki e-urheilua hengittävät ihmiset, organisaatiot, yhteistyökumppanit ja ihan kaikki hyvästä meiningistä pitävät ihmiset.

Laivassa ei meininkiä tule puuttumaan ja luvassa on kolmen päivän festarit huippuartistien ja ohjelman parissa mahtavalla porukalla. Myös ensimmäinen artistijulkaisu on tehty ja se on huippusuosittu Gasellit.

Liput tulevat myyntiin lähipäivinä ja liput sisältävät hytin, lipun Major finaaliin, kuljetuksen takaisin laivaan finaalin jälkeen ja laivalla järjestetyn ohjelman. Käy tsekkaamassa www.majoreille.fi ja liittymässä ennakkovaraajien etulistalle, jossa sinulla on mahdollisuus ostaa matkapaketit edullisempaan hintaan!

Nuorten miesten järjestämä eurheilu-risteily on esimerkki nykyajasta, vaikka eurheilu on täysin tietokoneilla ja mobiilisti pelattavia pelejä, liittyy pelitapahtumiin tärkeänä osana tapahtumat, turnaukset ja LAN-pelaaminen – se, että huippupelaajat ovat kaikkien katseiden ala pelaamassa todellisen livepaineen alaisina. Kaikki pelaajat kertovat, että livepelaaminen on parasta, ja ammattilaiset ovat kaivanneet tätä todella paljon – onhan näitä LAN-turnauksia ollut mm. PUBG turnaus Koreassa ja Valorant Islannissa, missä joukkueet ovat pelanneet toisiaan kohtaan, mutta näissä tilanteissa ei ole ollut katsojia – nyt Ruotsin CS:GO majoreilla katsojat todennäköisesti ovat mukana – jollei tilanteet jälleen palaudu – toivotaan, että kaikki onnistuu, ja laivalastillinen suomalaisia pelien ystäviä on kannustamassa suosikkejaan Ruotsin Avicii-areenalla.

Onko suomalaisedustusta Tukholman majoreissa? Näillä näkymin eurooppalainen OG joukkue saanee paikan majoreilla, eli sitä kautta ainakin Aleksi Virolainen olisi lavalla, ja mikäli FPX onnistuu, nähdään myös toinen suomalainen eli Jesse Linjala olisi pelaamassa. Onnistuuko suomalaisen joukkueen saada paikka majoreille onkin sitten isompi kysymysmerkki ja näin kesän alussa ainoastaan HAVU saattaisi siihen yltää jos kaikki osuisi kohdalleen – joukkue on kuitenkin joutunut juuri penkittämään yhden pelaajan ja nostamaan valmentajan pelaamaan – onko joukkueesta aivan korkeimmalle tasolle tänäkään vuonna?

Comments are closed.