Jäänmurtaja Sampo ei risteile talvella 2020-21 ja Lumilinna 2021 tulee olemaan miniatyyri Lumilinna

Kemin matkailun ja koko Lapin pitkäaikainen valttikortti, Jäänmurtaja Sampo, joutuu perumaan koko talven risteilyt. Kemin Matkailu Oy:n omistama Sampo on yksi Lapin kansainvälisesti tunnetuimmista matkailunähtävyyksistä. Risteilyjä on tehty jo vuodesta 1988 alkaen. 

Matkailuyhtiön toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että raskas päätös pohjautuu epidemia-tilanteeseen ja matkustuslinjauksiin.  “Jäänmurtaja Sampon asiakkaista 98% tulee ulkomailta. Emme voi ottaa riskiä että asiakkaat eivät pääse matkustamaan joko lähtö- tai saapumismaan epidemiatilanteesta johtuen tai kausi keskeytyy jos joku henkilökunnasta tai asiakkaista sairastuu”, toteaa Koutonen. Kansainvälisen myynnin osalta suuntaamme katseen syksyn ja talven 2021-22 myymiseen.  ”Jäänmurtaja risteilyn ostopäätös tehdään hyvissä ajoin, joten toivottavasti ministeriössä laaditaan sellaiset ohjeet joita voidaan soveltaa epidemian eri vaiheissa ja asiakkaat rohkaistuvat varaamaan matkoja vuoden päähän”, Koutonen jatkaa. “Tulevana talvena Sampon risteilylle korvaavana ohjelmana matkailuyhtiö järjestää opastettuja kierroksia jäänmurtajalla ja jääkelluntaa Lumilinna-alueella”, Koutonen lisää. 

“Lumilinna rakennetaan, päätimme että vuodesta 1996 jatkunutta perinnettä ei katkaista, mutta se tulee olemaan historian pienin miniatyyri Lumilinna. Ensimmäinen Lumilinna 1100 metriä pitkine muureineen pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan maailman suurimpana, ja nyt kahdeskymmeneskuudes Lumilinna tulee olemaan historian pienin miniatyyri Lumilinna. Ensimmäistä Lumilinna rakennettiin talkoohengessä, joten jatkamme perinnettä ja haastamme nyt kaikki halukkaat rakentamaan oman miniatyyri Lumilinnan. Lumilinnan voi Korona-turvallisesti rakentaa kotona ja me laitamme miniatyyri Lumilinnat yleisölle nähtäviksi suunniteltuna avajaispäivänä 18.1.2021. Mielenkiinnolla odotamme, kuinka taiteellisia ja persoonallisia miniatyyrilinnoja syntyy ja saammeko suurenkin kylän aikaiseksi, ” kertoo Koutonen. 

Tarkemmat rakentamisohjeet julkaisemme joulukuussa kotisivulla www.experience365.fi. Lumilinnan vierailijat pääsevät äänestämään ja valitsemaan parhaan miniatyyri Lumilinnan. Yleisön suosikki miniatyyri Lumilinnan rakentaja pääsee osallistumaan vuoden 2022 Lumilinnan suunnitteluun ja halutessaan myös sen toteuttamiseen. Jää nähtäväksi mahtuvatko kaikki miniatyyrit 400m2 ympärivuotiseen -5C asteiseen lumen ja jään elämystilaan vai hyödynnetäänkö katettuja terasseja. 

LumiLinna on vuosien varrella muuttanut paljon muotoaan ja kasvanut monipuoliseksi ympärivuotiseksi matkailualueeksi. Alueella toimii ympärivuotisen lumen ja jään elämystila, majoitusta, ravintola- ja kokoustilat, day spa ja saunatilat, ohjelmapalveluyritykset, lahjatavaraliikkeet, sekä camping-alue. Nämä palvelut pidetään auki, siltä osin kuin viranomaiset sallivat ja me sekä vuokralaisemme näemme liiketoiminnan olevan mahdollista tässä epidemiatilanteessa.

Comments are closed.