Lomalle satamakaupunkiin — Näin löydät halvimmat hotellit

Monessa Itämeren satamakaupungissa on runsaasti kiinnostavaa tekemistä. Siksi niissä onkin hyvä viettää myös pidemmän aikaa ja yöpyä hotellissa. Hotellien löytäminen on nykyään onneksi helppoa, mutta niitä on syytä vertailla huolella. Verkossa on tarjolla kymmeniä palveluita, jotka vertailevat hotelleja puolestasi. 

Hotellihuoneen voi tietysti varata suoraan hotellin verkkosivuilta, mutta joskus hinta saattaa yllättäen olla edullisempi ulkopuolista varauspalvelua käytettäessä. Eikä siinä kaikki: hinta saattaa olla eri myös eri varauspalveluissa. Varatessa on lisäksi myös hyvä hyödyntää erilaiset alennukset, joita tarjoaa esimerkiksi tripplo.com. Alta voit tutustua neljään suosittuun hotellien hintoja vertailevaan palveluun.

Tripadvisor

Kaikille tuttu tripadvisor on paljon muutakin kuin hotellien varaamiseen tarkoitettu sivusto. Sen foorumeilta voi kysyä mitä tahansa matkailuun liittyvää, ja sen kautta voi varata opastettuja kierroksia, risteilyjä, vuokramökkejä ja niin edelleen. Monille tuttu on myös sen ravintoloita vertaileva palvelu, jossa niissä ruokailleet asiakkaan voivat kirjoittaa arviointeja. 

Tripadvisor löytää melko tehokkaasti halvimmat hinnat, vaikka se löytääkin hotelleja kilpailijoitaan vähemmän. Huonona puolena Tripadvisorissa on kuitenkin se, että yllä mainittuja arvosteluja voi kirjoittaa kuka tahansa, vaikkei olisi edes nähnyt kyseistä ravintolaa tai hotellia. Siksi onkin arvioitu, että kolmasosa tai jopa puolet Tripadvisorin arvosteluista on kirjoitettu maksua vastaan, tai ne on kirjoittanut ystävä, perheenjäsen tai kilpailevan hotellin tai ravintolan työntekijä.

Booking.com

Booking.com on suosittu erityisesti hotelleja varatessa, vaikka sieltä on myös mahdollista etsiä esimerkiksi lentoja ja vuokrattavia autoja. Myös Booking.com löytää melko tehokkaasti halvimmat hinnat, monia kilpailijoitaan paremmin. Hyvänä puolena ovat myös hotelleista kirjoitetut arvioinnit. Booking.com hyväksyy vain omien sivujensa kautta tehtyjen varauksien arvioinnin, joten mielipiteensä hotellista voi sanoa vain, jos on todella yöpynyt kyseisessä hotellissa. Booking.com tarjoaa rekisteröityneille asiakkailleen tarjoushintoja, jotka ovat yleensä voimassa lyhyen, rajoitetun ajan.

Trivago

Trivago on tuttu lukuisista tv-mainoksista. Sivusto on siisti ja helppokäyttöinen, ja Trivago lupaa listata hakutuloksissaan myös kaikkien muiden vertailusivustojen tulokset. Trivagoa on kuitenkin kritisoitu kahdesta syystä. Ensinnäkin Trivago on myöntänyt näyttävänsä hakutuloksissaan ensimmäisenä hotelleja, joiden kanssa Trivago on tehnyt sopimuksen. Toiseksi, Trivagon algoritmeissa on parantamisen varaa. 

Erään testin mukaan booking.comissa tehty haku tuotti satoja tuloksia, kun jostakin syystä trivago löysi vain yhdeksän, vaikka teoriassa sieltä pitäisi löytyä niin booking.comin kuin muidenkin sivustojen hotellit, siis yhteensä vielä booking.comin tulosta enemmän.

Kayak

Myös on Kayak varsin toimiva sivusto hotellien vertailuun. Kayakin hausta löytyy erityisen hyvä valikoima filttereitä, ja voit tarkentaa hakuasi monenlaisilla kriteereillä. Voit esimerkiksi valita tietyn osoitteen tai nähtävyyden, ja etsiä hotelleja sen lähettyviltä. Kayak ei aina löydä halvimpia hintoja, mutta ei myöskään mene koskaan täysin metsään, kuten jotkut kilpailijansa. Myös Kayak tarjoaa alennuksia rekisteröityneille käyttäjille, joten vertaillessa on hyvä kirjautua sisään, jotta alennukset näkyvät.

Comments are closed.