ONKO LIVE-VEDONLYÖNTI JÄRKEVÄ PELIMUOTO?

Live-vedonlyönti – onko se järkevä pelimuoto, mikäli tavoitteena on aidosti voitollinen vedonlyönti?

Live-vedonlyönti tuo eittämättä jokaisen betsaajan elämään lisää jännitystä. Pelaaja voi seuratessaan ottelua esimerkiksi television tai tarjolla olevien betsisivustojen live streamien välityksellä lyödä samaan aikaan vetoja sisään juuri siitä nimenomaisesta pelistä, joka silmien edessä pyörii.

Mutta onko sitten vedonlyöjän järkevämpi harrastaa live-vedonlyöntiä, jossa kaikki voi muuttua sekunneissa, eikä kohteen analysoinnille jää juurikaan aikaa, vai kannattaisiko meidän jokaisen betsaamista harrastavan tai sitä rahantekomielessä tekevän pelaajan keskittyä ennemminkin siihen otteluiden ja urheilutapahtumien alla tapahtuvaan vedonlyöntiin?

Tässä artikkelissa teemme katsauksen live-vedonlyöntiin ja pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan siihen, onko live-vedonlyönti järkevä vaihtoehto, jos tavoitteena on tehdä nimenomaan rahaa betsaamalla.

Live-vedonlyönnin ylikertoimet houkuttelevat

Kun sukellat nettivedonlyönnin ihmeelliseen maailmaan, huomaat varmasti aivan ensimmäisten asioiden joukossa – kunhan olet ensiksi hyödyntänyt osana tervetuliaistarjousta tulevat vedonlyöntibonukset – sen valtaisan kohdevalikoiman, joka eteesi avautuu. Etenkin jalkapallon kohdalla, se kun nauttii valtaisaa suosiota betsaajien kohdalla maailmanlaajuisesti, kohteita on tarjolla niin paljon, että siinä saattaa heikompaa hirvittää. Toisin sanoen yhteen otteluun saattaa olla tarjolla jopa yli 400 erilaista kohdetta. Tästä syystä onkin tärkeää tiedostaa, minkä tyyliset kohteet, mitkä lajit ja mitkä sarjat ovat sinun osaltasi niitä vahvuusalueita.

Edellä olevassa on kyse betsaamisesta otteluiden ja urheilutapahtumien alla, mutta myös live-vedonlyönnissä pelattavia kohteita on tarjolla todella paljon. Tämä tarkoittaa sitä, että vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien laskijoilla riittää melkoisesti vipinää ja vilskettä, kun heidän on reagoitava pelkästään yhden yksittäisen ottelun kohdalla jokaiseen ottelun tärkeään tapahtumaan kertoimien muodossa. Jos siis saman päivän aikana pelataan hurja määrä otteluita, kuten usein on, saattaa tällainen tilanne tarjota betsaajalle oivan mahdollisuuden naarata kotiin jokin merkittävä ylikerroin.

Ylikertoimet ovat siis tarjolla live-vedonlyönnin osalta varsin inhimillisistä seikoista johtuen. Kun kertoimien laskijoilla riittää vipinää ja vilskettä, kaikkeen ei yksinkertaisesti ehdi reagoida ja siten tarjolla saattaa olla hetkellisesti todella maukkaita kerroin-löytöjä. Kun tällainen löytö tulee vastaan, niin silloin siihen on reagoitava välittömästi, joka on myös riski, koska et ehdi ajatella tai laskelmoida kohteen voitollisuutta sen pidempään, vaan siihen on tartuttava välittömästi kiinni.

Veikkausvihjeet ovat erinomainen tapa saavuttaa etulyöntiasema vedonlyöntiin.

Live-vedonlyönnin haaste on ajanpuutteessa

Kun tavoitteena on voitollinen vedonlyönti, perustuu se isoilta osin kohteiden ja kertoimien tarkkaan analyysiin. Jos pelaaja löytää jostain ottelusta mielenkiintoisen pelattavan kohteen, tulisi hänen analysoida tuo kohde ja sen perusteella miettiä ensiksi todennäköisyys kohteen toteutumiselle ja sen jälkeen laskea sille odotusarvo. Odotusarvon tehtävänä on määrittää, tuletko tällaisia kohteita pelaamalla voittamaan vai häviämään pitkässä juoksussa rahaa.

Otetaanpa nyt tähän väliin esimerkki siitä, miten odotusarvo lasketaan.

Tarjolla on ottelu Chelsea-Arsenal. Omien analyysiesi perusteella todennäköisyys sille, että ottelussa nähdään yli 2,5 maalia, on 55%. Tarjolla on kerroin 2,35. Tässä kohtaa muutat tuon prosenttiluvun desimaaliksi eli muotoon 0,50. Sen jälkeen suoritat kertolaskun desimaalin ja betsisivuston kertoimen välillä: 0,50 x 2,35 = 1,175. Jos kertolaskusta saatu tulo on yli 1,00, silloin kyse on odotusarvoltaan positiivisesta kohteesta. Jos taas tulo on alle 1,00, tällöin kyse on odotusarvoltaan negatiivisesta kohteesta. Jos siis pelaat positiivisen odotusarvon tarjoavia kohteita, pitkässä juoksussa teet rahaa ja vice versa.

Toisin sanoen edellä mainittu kaava määrittää myös sen, onko betsiyhtiön tarjoama kerroin ylikerroin vai alikerroin.

Siirrytäänpä takaisin Live-vedonlyönnin pariin eli kuvitellaan, että Chelsea-Arsenal peli on ollut täysin vierasjoukkueen hallinnassa, tolpat ovat kilisseet ja maali on ollut vain ajan kysymys. Sitten Chelsea käy iskemässä vastahyökkäyksestä 1-0-johtomaalin. Välittömästi tuon maalin jälkeen Arsenalille tai tasapelille saattaa olla tarjolla todella maukas kerroin. Haasteena on kuitenkin ajanpuute, sillä kertoimien laskijat laskevat uudet kertoimet välittömästi eli sinulla ei toisin sanoen ole aikaa analysointiin. Joudut toisin sanoen lyömään vedon sisään toinen silmä osittain suljettuna eli kyse on enemmänkin reaktiivisesta vedonlyönnistä.

Etukäteen betsaaminen on järkevämpää pitkässä juoksussa

Kun otetaan huomioon kaikki tässä artikkelissa mainitut asiat, jokaiselle lienee päivänselvää se, että etukäteen betsaaminen on pitkässä juoksussa se järkevämpi ja turvallisempi vaihtoehto.

Edellä mainittu ei kuitenkaan tarkoita missään tapauksessa sitä, että live-vedonlyönti olisi kuin rutto, jota tulee vältellä viimeiseen saakka. Se ei vain yksinkertaisesti ole se kaikkein turvallisin tarjolla oleva vaihtoehto, mikäli mielessä on pitkällä aikavälillä tapahtuva voitollinen vedonlyönti. Samaan aikaan ehdottoman positiivinen juttu on se, että koska tarjolla saattaa olla hetkellisesti todella rajujakin ylikertoimia, live-vedonlyönnistä voi päästä kotiuttamaan kertaheitolla erittäin maistuvan summan rahaa.

Mikäli päädyt lyömään vetoa livenä, kannattaa kuitenkin aina pitää huoli siitä omasta pelikassasta ja siitä, että se varmasti kestää lyömäsi vedot. Jos siis pelaat live-vedonlyönnissä jotain kohdetta ja se kohde ei tuo sinulle rahaa, vaan on lopulta häviävä, älä anna tuon tappion katkeran kalkin sokaista sinua; silloin nimittäin astut vaarallisille vesille ja illastasi saattaa tulla todella pahasti tappiollinen, joka saattaa olla katastrofaalinen asia pelikassasi näkökulmasta.

Kuten siis kaikessa vedonlyönnissä, myös live-betsaamisessa maltti on valttia eli järki kannattaa pitää aina päässä.

Comments are closed.