SSAB:n Raahen tehtaan uusi teräslaji tekee laivoista kevyempiä

SSAB:n Raahen terästehtaalla otettiin maaliskuussa askel kohti kevyempää ja ympäristönäkökulmasta kestävämpää maailmaa, kun laivaluokituslaitos DNVGL lisäsi tehtaan tuotehyväksyntöihin erikoislujan VL 690 -teräslajin.  Hyväksynnän myötä tehtaalta voi nyt toimittaa erikoislujaa terästä meriteollisuuteen.

Erikoislujan VL 690 -teräksen avulla laivoista voi tehdä muun muassa kevyempiä, mikä tarkoittaa pienempää polttoaineen kulutusta käytön aikana.  Kyseisen lujuusluokan erikoisterästä käytetään jo muun muassa vaativissa kuljetuskalustoissa ja nostolaitteissa.

DNVGL:n hyväksyntä on konkreettinen esimerkki askelista, joita SSAB ottaa matkallaan kohti kevyempää ja kestävämpää maailmaa.

SSAB:n Raahen tehtaalla valmistetaan noin 1 800 erilaista teräslajia.

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoatarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena onvahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa jatuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq OMX NordicTukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq OMX Helsingissä. www.ssab.com

Comments are closed.