5 kauneinta Itämeren risteilyä

Itämeri on yksi maailman kauneimmista meristä. Vaikka se ei varsinaisesti sovellu auringonottoon, risteilyllä voi silti nauttia luonnonkauniista pohjoisesta. Ainutlaatuinen värien ja arkkitehtuurin yhdistelmä, joka koristaa Skandinavian ja Euroopan rantaviivaa, on kokemus, joka jokaisen pitäisi kokea elämässään.

Näiden viiden risteilyn avulla voit kokea erilaisia kulttuureja, kieliä ja tutustua maailman ihmeisiin tuhlaamatta kaikkia säästöjäsi.

1. Warnemunde, Saksa

Jos historialliset nähtävyydet ovat sinun juttusi, vieraile Wismarin kylässä lähellä Warwnemunden satamaa Saksassa. Sitä pommitettiin toisen maailmansodan aikana ja voit vielä nähdä rauniot 14-luvulta tässä historiallisesti rikkaassa kaupungissa.

Käy kävelyllä historian tiellä kaupungin keskustassa sijaitsevalle panimolle asti. Mikään ei ole parempaa kuin nauttia Saksan paikallisista ruoka-annoksista samalla kun tutustut niin tärkeään osaan maata.

2. Bergen, Norja

Bergenin erikoisuus ei ole niinkään kaupungin arkkitehtuuri, vaan sen seitsemän vuorta. Tämä on kaunis näky risteilyaluksesi kaiteilta, mutta kokemus on vielä hämmästyttävämpi, kun vierailet yhdellä niistä.

Fløyen on ylivoimaisesti helpoin vuori seitsemästä ja pääset huipulle vajaassa kymmenessä minuutissa. Tämä on mahdollista Fløibanen-nimisen edistyneen raitiovaunun ansiosta. Kun olet huipulla, arvostat Bergenia aivan uudella tavalla, kun näet sen ylhäältä päin.

Älä pelkää kokeilla paikallisia herkkuja ja kalaa, kun olet huipulla ja käydä patikoimassa hengittämässä raikasta vuoristoilmaa. Ne, jotka pitävät hieman enemmän adrenaliinista, he voivat myös kokeilla zipline-vaijeriliukua.

3. Riika, Latvia

Latvian pääkaupungista tuli tärkeä kauppa-asema 1100-luvulla, joten sillä on paljon historiaa. Riika onkin luokiteltu Unescon maailmanperintökohteeksi. Suurin osa tärkeimmistä kohteista sijaitsee vanhassa kaupungissa, jossa on ainutlaatuisia rakennuksia ja arkkitehtonisia mestariteoksia. Tässä kaupungin osassa on monia kahviloita ja ravintoloita, joten sinun on helppo viettää koko päivä tutustumiseen ilman, että sinun tarvitsee mennä muualle syödäksesi lounasta tai illallista. Arkkitehtuuri on ensimmäinen asia, jonka huomaat risteilyaluksesta. Jugendista klassiseen goottilaiseen barokkiin näyttää siltä, että Riiassa on rakennuksia joka tyyliin. Kaupungin kaduille eksyy helposti tunneiksi ihailemaan maisemia.

Risteilyn pituus vaihtelee valitsemasi yrityksen ja muiden näkemiesi nähtävyyksien mukaan. Suurin osa risteilyistä telakoituu Daugavajoen laituriin, joka on täydellinen Riian vanhan kaupungin läheisyyden vuoksi.

Sen lisäksi, että kävelet tämän historiallisen kaupungin kapeilla ja viehättävillä kaduilla, sinun kannattaa myös löytää baari ja nauttia rauhoittava lasillinen viiniä samalla, kun silmäsi nauttivat ympäröivästä kauneudesta. Ota askel pidemmälle ja kokeile latvialaisia erikoisuuksia, kuten Rasols-perunasalaattia kananmunilla, makkaralla ja tyypillisimmin pekonilla. Koska Latviassa tiedetään, miten pitää hauskaa, voit myös pelata verkkopankkitunnuksilla toimivilla nettikasinoilla ja jopa vierailla muutamissa kuuluisissa klubeissa lähellä rantaviivaa. Siitä tulee varmasti ikimuistoinen ilta.

4. Kööpenhamina, Tanska

Vaikka Kööpenhamina on tunnettu sen vihreistä, keltaisista, vaaleanpunaisista, sinisistä ja oransseista rakennuksistaan, värikkäät maisemat eivät ole ainoa asia, josta pääset nauttimaan tällä risteilyllä. Sen sijaan saat adrenaliinin virtaamaan heti, kun pääset satamaan.

Merkittävin asia Kööpenhaminan satamassa on veden äärellä istuva jättimäinen nosturi. Se ei kuitenkaan ole siellä vain koristeena, sillä voit hypätä siitä myös benjihypyn. Mikä olisi parempi tapa toivottaa itsensä tervetulleeksi Tanskaan kuin tehdä jotain niin mahtavaa kuin benjihypyn?

Varmista kuitenkin, että varaat ajan etukäteen (voit tehdä sen netissä) ja että sinulla on paikallista valuuttaa käteisenä.

Maisemien suhteen olet ehkä kuullut, että Kööpenhamina on satujen kaupunki. Tämä johtuu siitä, että tunnettu lasten kirjailija Hans C. Andersen asui täällä, ja kun kävelet kaupungin kapeita katuja, voit nähdä, mistä hän sai inspiraationsa. Hänelle on pystytetty myös pronssinen patsas.

5. Pietari, Venäjä

Jotkut risteilyt vievät värikkääseen Pietariin asti, jossa voi nähdä hengästyttävän arkkitehtuurin lisäksi ihmisen tuntemia hämmästyttäviä taideteoksia. Vierailu Pietarissa ei ole täydellinen, jos et käy sen jalokivessä – Talvipalatsissa. Palatsissa on nyt yksi maailman suurimmista taidekokoelmista Eremitaašimuseona, ja se oli legendaarisen Romanov-perheen virallinen asuinpaikka aina vuoteen 1917 asti. Eremitaašissa on jälki-impressionistinen ja impressionistinen kokoelma, josta kaikki taiteen harrastajat nauttivat varmasti.

Monet turistit eivät välttämättä halua vierailla tässä luonnonkauniissa kaupungissa, koska he eivät osaa kieltä ja he pelkäävät, etteivät he saa viisumia. Muualla maailmassa venäläisillä saattaa olla huono edustaja epäkohteliaisuudesta, mutta tämä ei voi olla kauempana totuudesta. Kyllä, tosin he ovat hyvin suoria ihmisiä, ja jotkut eivät usko, että on tarpeen hymyillä ilman syytä. Pietari on kuitenkin ehdottomasti turistikaupunki, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että et tuntisi itseäsi tervetulleeksi. x Mikä on parempaa kuin paljastaa itsesi kokonaan uudelle kulttuurille ja ottaa mukaan kaikki uudet kokemukset?

Kiinnostavinta länsimaalaisille voisivat olla uskomattoman kauniit ja koristellut ortodoksikirkot. Sen lisäksi, että arkkitehtuuri poikkeaa täysin katolisista kirkoista, myös Venäjän kirkot ovat värikkäämpiä ja perinteet niissä täysin erilaisia.

Päätelmät

Itämerellä on paljon annettavaa jokaiselle rohkealle matkailijalle. Älä anna kylmyyden estää, sillä yllä luetellut risteilyt ovat parhaita kokemuksia, joita voit itsellesi antaa. Vierailetpa sitten vain yhdessä tai kaikissa yllä luetelluissa paikoissa, täytät sielusi upealla arkkitehtuurilla ja taiteella.

Comments are closed.