Itämeren risteilyt – paljon muutakin kuin tax-free-ostoksia

Suuri joukko suomalaisia on käynyt Itämeren risteilyllä ainakin kerran, ja joillekin se on vuosittainen perinne. Monille, varsinkin harvemmin risteilyaluksella matkustaneille on kuitenkin muodostunut rajoittunut kuva siitä, mitä kaikkea laivalla voi tehdä. Tax-free-ostokset, buffetlounas ja tanssit ovat toki iso osa risteilykulttuuria, mutta paljon muutakin on tarjolla. Kun paluu normaaliin elämään taas koittaa ja on aika suunnata lomalle, Itämeren risteilyäkin kannattaa harkita.

Markkinoilla on nykyisin useita risteilyjä Itämerellä, joita järjestävät ulkomaalaiset yhtiöt luksusristeilijöillään. Tällaisilla laivoilla on ohjelmaa yleensä runsaasti, mutta myös tutuimmilta pohjoismaisilta aluksilta löytyy viihdykettä. Joihinkin risteilyihin kuuluu mahdollisuus vierailla satamissa, kun toiset taas pysähtyvät vain päästääkseen matkustajia laivaan tai laivasta pois.

Jos risteilyyn ei kuulu pysähdyksiä, ei aavalla merellä seilaaminenkaan silti haittaa, kun tekemistä löytyy riittävästi. Yhteyttä maihinkin on nykyään helppo pitää. Monilla laivoilla on nimittäin myös satelliitti-internetyhteys, joten et jää avomerelläkään ilman verkkoa. Näin voit huoletta seurata vaikkapa lempijoukkueesi ottelua suorana, tai pelata live-vedonlyöntiä ilman taukoja. Tutustu alla tarkemmin erilaisiin viihdykkeisiin, joita Itämeren laivoilla on tarjolla.

Kuntosalilta saunaan ja hierontaan

Harva tulee ajatelleeksi, että risteilyllä voi myös saunoa ja pulahtaa uima-altaaseen. Monella aluksella se on kuitenkin mahdollista. Laivasta riippuen saunasta voi varata koko porukalle vuoron, tai hyödyntää yleisiä vuoroja. Joillakin laivoilla on tarjolla myös erilaisia saunoja, kuten esimerkiksi höyrysauna, ja joistakin aluksista löytyy erilliset saunat yksityistilaisuuksiin, yleisten saunojen ohella. 

Lisäksi voit nauttia porealtaista ja erilaisista spa-hoidoista, kuten esimerkiksi hieronnasta tai kasvo- ja vartalohoidoista, joissa käytetään laadukkaita tuotteita. Saunatilojen yhteydessä on joillakin laivoilla myös baari, jossa voit nauttia vaikkapa lasin samppanjaa rentouttavan kylpylähetken jälkeen. Joiltakin risteilyaluksilta löytyy myös kuntosali, joten saunaosastolle voi suunnata rentoutumaan ja nauttimaan hieronnasta myös kunnon treenin jälkeen.

Peleistä jännitystä iltaan

Erilaiset kolikkopelit ovat laivoilla tuttu näky, ja niitä on lukuisia erilaisia. Joissakin pelataan korttia ja jotkut taas ovat niin sanottuja hedelmäpelejä. Mutta kaikki eivät välttämättä ole huomanneet, että aluksilla on usein myös muita kasinoista tuttuja pelejä. Monilta laivoilta nimittäin löytyy Blackjack-pöytä tai rulettipöytä, tai useimmiten molemmat. Usein risteilyaluksilla on myös pelihallipeleille varattu alue, jossa voi haastaa kaverinsa esimerkiksi jääkiekkopeliin. Hauskaa viihdykettä kaiken ikäisille tarjoaa myös bingo, jota voi pelata monilla laivoilla. Ohjelmanumeroihin saattaa myös kuulua erilaisia tietovisoja.

Ravintolat joka makuun

Laivalla ruokailu ei tietysti ole mitään uutta, mutta seuraavalla risteilyllä kannattaa kiinnittää huomiota laivan pienempiin à la carte -ravintoloihin. Vaikka laivan buffet-ruokailusta saa yleensä varsin herkullista ruokaa, voi hienostuneempi ateria vaikkapa liharuokiin erikoistuneessa ravintolassa, tai romanttinen illallinen italialaisessa ravintolassa, olla joskus paikallaan. Hyvän ruoan kera voi nauttia laadukkaista viineistä, kun juhlii vaikkapa hääpäivää. Tai miksei niistä nauttisi ihan vain siksikin, että on lomalla. 

Comments are closed.