Applikaatiot, jotka sinunkin tulisi tietää

Nykyään älypuhelimille löytyy applikaatioita laidasta laitaan. Applikaatioiden tarjonta on suoraan sanoen räjähtänyt käsiin, kun matkapuhelimista on tullut jopa 2,71 miljardille ihmiselle jokapäiväisesti käytettävä laite. Suuri käyttäjämäärä on taas syynä siihen, miksi applikaatioiden tarjonta on niin suurta. Suuresta määrästä johtuen saattaa kuitenkin olla vaikeaa määrittää niitä applikaatioita, jotka ovat muita valikoimasta löytyviä parempia.

Applikaatioilla sinun tarpeitasi vastaava puhelin

Puhelin on kätevä laite, mutta vielä kätevämpi siitä tulee, kun se palvelee juuri sinun tarpeitasi. Applikaatioilla pystyy muokkaamaan omasta puhelimesta löytyvää sisältöä sekä sitä, mitä puhelimella itsellään voi tehdä. Käyttäjien onneksi nykyään miltei jokaiselle netistä löytyvälle palvelulle löytyy oma applikaationsa vastaamaan mobiilikäyttäjien tarpeita. Applikaatiot, joiden tarkoitus on viihdyttää, ovat erityisen suosittuja. Tähän löytyy yksiselitteinen selitys, joka on se, että ihmiset haluavat pääasiassa lisätä viihtyvyttään, eikä toisinpäin. Tässä artikkelissa keskitymmekin niihin applikaatioihin, joiden tarkoitus on tehdä sinun elämästäsi hippusen verran helpompaa ja mukavampaa.

Parhaat peliapplikaatiot

Chess – Play & Learn. Netflixin vuoden 2020 lopussa julkaisema sarja Musta kuningatar aiheutti shakkibuumin koko maailman keskuudessa. Yhä useammat halusivat oppia tai vähintään kokeilla shakin peluuta. Applikaatio Chess – Play & Learn antaa oppimiselle mukavan ympäristön ja voit valita, pelaatko tietokonetta vai oikeaa pelaajaa vastaan. Harjoitteluvaiheessa vastustajaksi on hyvä valita tietokone, sillä voit säätää sen vaikeustasoa.


PokerStars. Pokerista kiinnostuneille on suositeltava applikaatiota PokerStars – se kulkee pokerin peluusta pitävien taskussa (taikka laukussa) minne tahansa menetkin. Applikaatio toimii moitteettomasti sekä iPhonella, iPadilla ja iPod Touchilla että kaikilla Android-laitteilla. Applikaatiosta löytyvät myös sulavasti toimiva asiakaspalvelu ja kaiken kattavat oppaat, jotka takaavat helpon käytön.

League of Legends: Wild Rift. League of Legends on yksi maailman suosituimmista peleistä ja on ollut sitä jo pidemmän aikaa. Pelien mobiiliversiot yleisesti ottaen ovat hyvin suosittuja, sillä niitä pystyy pelaamaan missä tahansa. Tässä mobiililaitteille suunnatussa LoL:in versiossa on sama idea kuin pelin originaalisessakin versiossa. Peliä pelataan viiden hengen tiimeissä toista viiden hengen tiimiä vastaan ja tehtävänä on vallata pelialuetta omalle tiimilleen mahdollisimman paljon.

Helpompaa käyttämistä

Fluid Navigation Gestures. Tämä applikaatio tekee puhelimesi käytöstä helpompaa ja nopeampaa, kun vain opit käyttämään sen tarjoamia helpotuksia. Applikaation avulla voit asentaa erilaisia toimintoja tapahtuvaksi erilaisten pyyhkäisyjen avulla. Voit esimerkiksi asentaa jonkin tietyn pyyhkäisyn viemään sinut takaisin puhelimen “kotisivulle”. Kun näitä oikaisevia pyyhkäisyjä oppii käyttämään, voi puhelimen käytöstäkin tulla paljon vaivattomampaa.

Widgetsmith. Widgetsmithin avulla pystyt järjestämään puhelimesi sisällön uuteen uskoon. Applikaatiolla pystyt vaihtamaan eri applikaatioiden painikekuvat sekä lisäämään erilaisia widgettejä, jotka voivat sisältää kuvia, kalentereita, säätiedotuksia tai miltei mitä tahansa muuta, mitä itse valitset. Applikaation avulla voit tehdä puhelimestasi juuri sinun näköisesi ja muista erottuvan.

Uneksijoille

Luci. Lucin avulla pystyy seuraamaan omaa nukkumista ja unien näkemistä. Aktivoimalla applikaation, pystyt esimerkiksi kuuntelemaan omaa nukkumistasi. Jos olet kova unissapuhuja tai haluat selvittää, kuorsaatko, on tämä ominaisuus hyödyllinen. Lisäksi pystyt merkitsemään applikaatioon unesi ja niiden kuvaukset. Applikaatiosta löytyy myös ohjeita selkounien kokemiseen, eli omien uniesi hallitsemiseen ja niissä tietoisena olemiseen. Jos siis unet kiinnostavat, on tämä loistava applikaatio niiden tutkimiseen.

3D piirtämistä

Just A Line. Just A Line on hauska applikaatio, jossa pystyt piirtämään 3D-ympäristössä omia eleitä ja liikkeitä käyttäen. Jos haluat esimerkiksi lisätä omaan sosiaaliseen mediaasi jotain uutta, saa Just A Line -applikaatiolla mielenkiinnon herättävää materiaalia aikaiseksi. Pystyt myös tallentamaan piirtämisprosessin kokonaiseksi videoksi.

Kuvia muokkaaville

Snapseed. Snapseed on ilmainen kuvanmuokkausohjelma, jonka monet saattavat muistaa vain iPadille sopivana laitteena. Nyt kuitenkin applikaatio on kehitetty sekä iPhonelle että Androidille. Ollakseen ilmainen applikaatio, löytyy siitä hurja määrä erilaisia muokkausmahdollisuuksia ja lisäksi sillä muokkaaminen ei ole destruktiivista. Snapseedillä pystyy muokkaamaan Photoshopin lailla, eli käyttämällä tasoja, joita pystyy laittamaan pois päältä ja takaisin päälle niin halutessaan. Lisäksi pystyt tallentamaan onnistuneen muokkaustyylin ja käyttämään sitä muissakin kuvissa.

Picture edited partly with Snapseed.

Pysy mukana laskuissa

Splitwise. Splitwise on applikaatio, joka helpottaa pysymään laskuissa yhdessä maksetuista menoista ja laskuista. Se siis laskee puolestasi, kuinka paljon kukin on kellekin velkaa. Voit perustaa erikokoisia ryhmiä ja Splitwise tasaa laskut puolestasi. Se toimii myös kätevästi siinä mielessä, että näet paljon olet kuukaudessa kuluttanut ja mihin rahaa on mennyt, sillä ostokset nimetään ja niiden suuruudet kirjataan ylös.

Edellä mainitut applikaatiot ovat vain pintaraapaisu markkinoilla tarjolla olevista applikaatioista, joten kannattaa rohkeasti lähteä etsimään ja googlaamaan omaan tarpeeseen sopivaa applikaatiota, sillä mitä luultavimmin vähintään jonkinlainen versio löytyy omia tarpeita vastaamaan! Lisäksi nykyään mitä useimmat applikaatioista ovat tarjolla sekä Android- että iOS-laitteille.

Comments are closed.