Atria ja BSAG yhteistyöhön – Atrian tavoitteena on hiilineutraali ruoantuotanto

Atria ohjaa tänä vuonna joululahjarahat Baltic Sea Action Groupille ja antaa lahjaksi elämää Itämerelle.

Atria on tehnyt Baltic Sea Action Groupille Itämeri-sitoumuksen, jonka tavoitteena on parantaa ympäristökestävää ruokaketjua ja kotieläintuotantoa yhdessä Atrian sopimustuottajien ja A-Rehun sopimusviljelijöiden kanssa. Sitoumus on osa Atrian vastuullisuusstrategiaa, jolla Atria tähtää hiilineutraaliin ruoantuotantoon.

Atrian viisivuotinen sitoumus koostuu kolmesta osasta:

  1. Atria sitoutuu vähentämään kotieläintuotannon ympäristövaikutuksia mm. optimoimalla ruokintaa, hyödyntämällä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja, parantamalla ravinteiden kiertoa ja hyödyntämällä tutkimustietoa tilojen tuotannon kehittämiseksi.
  2. Atria kehittää kotieläintilojen ja kasvinviljelytilojen välistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on ravinteiden kierrätyksen tehostaminen lannankäyttöä kehittämällä, nykyisen peltopinta-alan tehokkaampi hyödyntäminen, turvepeltojen kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, kotimaisten valkuaiskasvien viljelyn lisääminen ja viljelykiertojen edistäminen.
  3. Atria edistää maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa parantavien viljelymenetelmien käyttöönottoa kotieläin- ja kasvinviljelytiloilla kouluttamalla omia asiantuntijoita ja tuottajia sekä viestimällä parhaista käytännöistä ja tutkimustuloksista.

– Jaamme yhteisen huolen ilmastonmuutoksesta, joka vaatii toimia meiltä kaikilta. Atria haluaa olla osa ratkaisua ja siksi hiilineutraali ruokaketju on tärkein tavoitteemme. Uskomme, että tämä on mahdollista vuoteen 2035 mennessä, kertoo Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

– Ruokaketjun yrityksillä, kuten Atrialla, on suora mahdollisuus vaikuttaa niin käytännön päästöihin kuin laajempaan muutokseen ruokajärjestelmässä. Atrian viisivuotinen Itämeri-sitoumus sisältää sekä heti käyttöönotettavia toimia että laajempaa tutkimusta ja kehittämistä kiertotalouden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi, iloitsee BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

– Itämeren kannalta välitöntä apua tuovat ravinteiden tehokkaampi kierrättäminen ja maaperän kunnosta huolehtiminen. Hiilineutraalisuus taas vaatii toimia esimerkiksi turvepelloilla ja esimerkiksi tuontisoijan korvaamista kotimaisilla valkuaiskasveilla, Ramm-Schmidt jatkaa.

-Ruoan osuus kulutuksesta aiheutuvista hiilipäästöistä on noin 20 prosenttia. Ruoantuotannon merkittävimmät ympäristövaikutukset koko ketjua tarkasteltaessa ovat alkutuotannossa. Yhteistyö BSAG:n kanssa tarjoaa meille tuoreinta tutkimustietoa ja tukea tämän tiedon viemiseksi käytäntöön peltoviljelyn ja lihantuotannon ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön käynnistymisestä, sanoo Leino.

Lähde: MyNewsDesk


Tutustu autoihin ja klassikoiden maailmaan osoitteessa classicwheels.fi.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Rinki ekopiste – Kierrätä helposti

Rinki ekopiste on kätevä tapa kierrättää lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteitä löytyy ympäri Suomen ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit kätevästi viedä kierrätettävät pakkausmateriaalit lähimpään Rinki ekopisteeseen ja tehdä näin ympäristöteon helposti ja nopeasti.

Tampuuri – Kiinteistöhallinta helposti

Tampuuri on moderni kiinteistöhallinnan ohjelmisto, joka tekee kiinteistöjen hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Ohjelmistolla voi hallita asuntoja, vuokralaisia, laskutusta, huoltoja ja paljon muuta. Tampuurin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja ohjelmisto skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kiinteistöyhtiöille. Tampuuri mahdollistaa kiinteistöjen hallinnan tehokkaasti ja ajantasaisesti, jolloin kiinteistön omistajien ja vuokralaisten arki sujuu vaivattomasti.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.

Comments are closed.