Itämeren siivoustapahtuma laajenee – talkoolaisille käyttöön Polestar 2 -sähköautot ja taitettavat kajakit

Itämerta uhkaa kasvavissa määrin rehevöitymisen lisäksi roskaantuminen, ja Suomen rannoilla on tutkimusten mukaan kyseenalainen maine Itämeren roskaisimpina. Polestar ja vesiurheilukeskus Laguuni haastavat suomalaiset talkoisiin tarjoamalla veloituksetta kaikille Itämeren rantojen siivouksiin osallistuville Polestar 2 -täyssähköautot ja niiden tavaratilaan mahtuvat, taitettavat Oru-Kajakit. Yhdistelmä tulee olemaan tarjolla joka viikko perjantaista sunnuntaihin 3.6–21.8. välisenä aikana. Polestar Plogging -nimellä kulkeva tempaus on osa laajempaa, Laguunin jo useita vuosia organisoimaa Itämeri Plogging -hanketta.

Sähköautojen avulla talkoolaiset pääsevät päästöttömästi siivoamaan alueille, joihin ei aikaisemmin ole päästy. Tämä laajentaa Plogging -hankkeen sädettä pääkaupunkiseudulla aikaisempia vuosia suuremmaksi ja saa osallistujat liikkeelle entistä laajemmalle alueelle. Polestarin tavoite on olla mahdollistamassa vastuullisempaa tulevaisuutta lisäämällä kestävämpiä liikkumismuotoja. Tämä hanke on hieno mahdollisuus yhdistää täyssähköauton ajokokemus Itämeren siivoukseen. On mielenkiintoista nähdä kesän lopussa, kuinka laajalti olemme saaneet ihmisiä mukaan talkoisiin.

kertoo Polestarin markkinointijohtaja Martin Österberg

Itämeri on ainutlaatuinen, pohjoinen murtovesimeri, jollaista ei löydy muualta maapallolta. Samalla Itämeri on kuitenkin yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka herkkää luontoa ihmisten toiminta kuormittaa.

On ollut surullista huomata missä kunnossa Itämeri on. Uskomme, että voimme aidosti saada aikaan laajempaa asennemuutosta mahdollistamalla käytännön teot ja kokemukset uudenlaisessa, positiivisessa hengessä.

kertoo Laguunin perustaja Juuso Tilaeus, joka on myös laittanut Itämeri Plogging -hankkeen aluille.

Itämeri Plogging

Tempauksen lähtöpaikkana toimii Espoon Keilaniemessä sijaitseva vesiurheilukeskus Laguuni, josta voi siirtyä Polestar 2 -täyssähköautolla korkeintaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseviin, Laguunin asiantuntijoiden ennalta määrittelemiin paikkoihin puhdistamaan merta roskista. Siivouspaikat sijaitsevat Espoon Suvisaariston ja Helsingin Vuosaaren välillä. Kukin osallistuja saa käyttöönsä Polestar 2 -sähköauton, kaksi auton takakonttiin mahtuvaa taitettavaa kajakkia, melontaliivit sekä siivoustarvikkeet eli hanskat ja pihdit viideksi tunniksi. Tempaus huipentuu Itämeri Plogging -tapahtumaan 25.–27.8.

Urheilua, pelaamista ja vapaa-aikaa, töitä – sitä kaikkea tarjoaa Itämeri.

Comments are closed.