Itämeri ja työntekijöiden hyvinvointi etualalle – VillageWorksin uudessa toimistohotellissa tehdään asiat toisin

VillageWorks avaa toimistohotellin Sörnäisiin, uudistettuun Valaaseen. Toimistohotelli tulee rakennuksen 7.–9. kerrokseen, ja jokaisesta neliöstä lahjoitetaan Itämeri-työhön kaksi euroa. Toimisto-, coworking-, ja tapahtumatilat avautuvat yrityksille toukokuussa, ja uusille vuokralaisille on tiedossa noin 100 tapahtumaa vuodessa.  

Sörnäisen uusi Valas on erilainen toimisto. Sen jokaisesta toimistoneliöstä lahjoitetaan 2 euroa Itämeren suojeluun. 

“Uudella toimistolla tuemme Elävä Itämeri Säätiön tärkeätä työtä. Samaan aikaa aloitamme yhteistyön Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa hankkimalla EkoKompassi-sertifikaatin”, kertoo VillageWorksin toimitusjohtaja Khuong Le. Le on itse tehnyt vuosia vapaaehtoistyötä Etelä-Suomen vesialueiden kunnostamisen eteen, ja aihe on lähellä hänen sydäntään.

”Luonnonsuojelun yhtenä tärkeänä pointtina on tietoisuuden levittäminen. Mitä enemmän tiedämme vahingoittuvasta luonnosta, sitä paremmin osaamme varoa tekemästä ratkaisuja, jotka ovat haitallisia luonnolle.”

Älä tapa luovuutta – vaihda maisemaa  

Työn tuottavuus, toimivuus ja luovuus – nämä asiat mietityttävät yrityksiä, kun he etsivät uusia toimitiloja. Työtilaan toivotaan rauhaa, mutta samalla halutaan toimistolle hyvää meininkiä ja ihmisten tapaamista. Maisemaakin vaihdettaisiin mielellään säännöllisesti, ettei luovuus kärsisi.

”Valaassa tämä yhdistelmä toteutuu hienosti. Oma toimisto takaa rauhallisen työpisteen, ja toimistonaapureita pääsee tapaamaan coworking- ja yleisissä tiloissa. Ajatustenvaihtoa ja sparrausta varten olemme pyhittäneet kattokerroksen kokous- ja tapahtumatiloille. Puheluita varten on sitten vielä viisi puhelinkoppia jokaisessa kerroksessa,” kertoo Le.

”Ja aina voi vaihtaa päiväksi toimistoa, ja varata työtilan vaikka Kampista tai Lönnrotinkadulta. Meille on tärkeää, että jokainen voi tehdä työtä tavalla, jonka kokee itselleen parhaaksi.”  

Hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen kuuluvat kaikille

Ilmaisia joogatunteja on kolme kertaa viikossa ja terveellistä aamupalaa kahdesti. Asiakkaiden hyvinvointiin, oppimiseen ja uusien ihmisten tapaamiseen on VillageWorksissä panostettu jo pidempään säännöllisillä tapahtumilla. Vielä tänä talvena on tulossa muun muassa Pop up -kuvausstudio, sparrausta rahoituksen hakemiseen, treenausta esiintymistilanteisiin ja jäsenien yhteiset afterit. 

Uutena konseptina on Power Lunch, jossa VillageWorks tarjoaa lounaan lisäksi oppitunnin yhdestä mielenkiintoisesta aiheesta. Esimerkiksi helmikuun aiheena on työhyvinvointi.  

”Hyvinvointi työpaikalla heijastuu suoraan motivaatioon sekä tehokkuuteen, ja siksi haluamme, että jäsenemme voivat hyvin. Nykypäivänä työhyvinvointiin panostaminen on mielestäni ehdottomasti rekrytointivaltti.” toteaa Saara Niemi, VillageWorksin Community Manager.

Pienillä yrityksillä ei usein ole resursseja järjestää kursseja osaamisen ylläpitämiseen, viikoittaista kehonhuoltoa tai ottaa käyttöön työhyvinvointia tutkivia mittareita.  

”Autamme asiakkaitamme tässä ja tarjoamme yrityksille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä myös työnantajina. Uusin mielenkiintoinen yhteistyömme on Emooter Oy:n kanssa. Emooterin sovelluksen avulla kaikilla jäsenillämme on mahdollisuus tutkia sekä kehittää omaa työnimua ja työhyvinvointia.” jatkaa Niemi. 

Verkostoituminen, osaamisen ylläpitäminen ja hyvinvointi kuuluvat ihan kaikille, näin uskotaan VillageWorksissä. Nyt ne ovat jokaisen ulottuvilla, myös freelancerin ja yksityisyrittäjän.

Comments are closed.