Kauan odotetut Päivä Tukholmassa -risteilyt Silja Serenadella alkavat jälleen ensi sunnuntaina 1.8.2021

Valokuvaaja: Marko Stampehl

Tallink Silja aloittaa jälleen Helsingin ja Tukholman väliset risteilyt sunnuntaina 1.8.2021 lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen. Suomalaisten suosikkilaiva Silja Serenade liikennöi Helsingistä Tukholmaan elokuusta alkaen joka toinen päivä. Ensimmäinen risteily on juhlalähtö täynnä yllätyksiä, upeaa viihdettä ja ohjelmaa lapsille. Juhlallisuudet aloitetaan jo ennen risteilyä Olympiaterminaalissa, joka koristellaan juhlalähtöä varten punaisin matoin ja ilmapalloin.

Liikennöinti Helsingin ja Tukholman välillä on ollut keskeytettynä maaliskuusta 2020 asti. Päivä Tukholmassa -risteilyjen aloittaminen on jälleen yksi askel lähemmäs normaalia, kun Silja Serenade palautetaan liikennöimään takaisin totutulle reitille Helsingistä Tukholmaan. Laiva palasi kesän alussa takaisin liikenteeseen pitkän tauon jälkeen, ja kesän ajan se on liikennöinyt Ahvenanmaalle tehden Päivä Maarianhaminassa -risteilyitä.

”Risteilyjen aloittamista Helsingistä länsinaapurimme pääkaupunkiin on toivottu jo pitkään, sillä Tukholma on kohteena suomalaisten kestosuosikki. Tukholmaan on risteilytauon aikana valmistunut paljon uutta, mutta myös tutut kohteet kuten Djurgården, Abba-museo, Fotografiska ja Kungsträdgården-puisto ovat edelleen paikallaan. Risteily Tukholmaan tarjoaa loistavan irtioton arjesta, ja matkalle voi lähteä luottavaisin mielin sillä Ruotsin koronatilanne on huomattavasti parantunut ja suurella laivalla on helppoa pitää turvavälejä”, kertoo Tallink Siljan Head of Sales Jani Mäkelä.

Upeiden Tukholman kohteiden lisäksi risteily on täynnä viihdetarjontaa kaikenikäisille. Livemusiikkia ja upeita tanssi- sekä lauluesityksiä on tarjolla risteilyn molempina iltoina. Lisäksi sekä 1.8. että 3.8. Helsingistä lähtevillä risteilyillä esiintyy lasten suosikki Hevisaurus.

”Viihdetarjonnan lisäksi laivan kattava ravintolavalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin. Valmiiksi katetut Grande Buffetin kesäiset buffet-pöydät, Bon Vivantin hienostuneet annokset ja Happy Lobsterin merellinen menu takaavat, että matkustajamme voivat vain keskittyä nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta sekä siitä, että pääsemme vihdoin taas Helsingistä Tukholmaan”, kommentoi Tallink Siljan Head of Concepts and Services Sari Laitinen.

Kuten muillakin kesän matkoilla, myös Päivä Tukholmassa -risteilyillä on otettu huomioon terveysturvallisuus. Matkustajia laivalle otetaan tällä hetkellä enintään 75 prosenttia matkustajakapasiteetista. Lisäksi laivalla on tehty runsaasti toimenpiteitä, joissa on huomioitu asiakkaiden hyvinvointi ja terveysturvallinen matkustus. Ruotsissa maissa käyneiden matkustajien suositellaan täyttämään tietonsa valmiiksi Finentry-palveluun, mikä jouduttaa terveysturvallisuustoimia takaisin Suomeen saavuttaessa.  

Comments are closed.