Kiilto mukaan Itämeripäivän juhlintaan: kuvahaaste kartuttaa lahjoitusta Itämeren hyväksi

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.  

Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten merkeissä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä konkreettisiin tekoihin Itämeren hyväksi sekä nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestä. Kiilto aloitti yhteistyön John Nurmisen säätiön kanssa vuoden 2021 alussa ja on nyt mukana Itämeripäivässä ensimmäistä kertaa. Lähes kaikki Kiillon toimintamaat sijaitsevat Itämeren rannalla tai sen valuma-alueella. 

”Ympäristö ja sen suojeleminen ovat osa meidän kiiltolaisten arkea ja kulttuuria. Ajatus Itämeripäivään osallistumisesta tuntui heti luontevalta. Itämeren rantaviiva myös yhdistää lähes kaikkia Kiillon toimintamaita. Huoli meren tilasta on yhteinen, mutta Itämeripäivänä haluamme nimenomaan juhlistaa sen ainutlaatuisuutta”, kertoo Kiillon brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja.   

Osallistumalla kuvahaasteeseen kartutat lahjoitussummaa Itämeren hyväksi! 

Kiiltolaiset haluavat innostaa myös muut merestä ja ympäristöstä nauttivat tekemään yhdessä hyvää. Helppo tapa kantaa oma kortensa kekoon on osallistua Kiillon kuvahaasteeseen. Jokainen sosiaaliseen mediaan #kiiltoforthebalticsea-tunnisteella julkaistu kuva kasvattaa Kiillon vuosittaisen tuen lisäksi tehtävää lahjoitusta John Nurmisen Säätiölle. Kuva-aiheen voi valita kolmesta teemasta ja kanavina toimivat Instagram, Twitter, Facebook ja LinkedIn. Haaste alkaa 15.7. ja päättyy Suomen luonnon päivänä 28.8.2021.  

1) Nauti Itämeri-ystävällinen ateria

Itämeri ja monet sisävedet kärsivät liiallisesta ravinnekuormituksesta, jota voi helpottaa syömällä terveellistä ja ympäristöystävällistä Itämeren kalaa. Kiilto on kehittänyt yhteistyössä keittiömestari Mikko Uosukaisen kanssa oman annoksensa, herkulliset Itämeri-tacot, Itämeren puolesta. Itämeripäivän verkkosivuilta löytyy runsaasti lisää vinkkejä Itämeri-ystävällisten valintojen tekemiseen. Valmista Kiillon reseptin avulla maistuva ateria tai innovoi omasi, nappaa annoksesta kuva ja postaa se hashtagilla #kiiltoforthebalticsea

2) Pulahda vesistöön 

Vesistöjen ekologinen tila konkretisoituu usein kesällä, kun esimerkiksi leväkasvustot estävät uimisen. Itämeripäivänä tavoitteena on pulahtaa veteen ympäri Suomen ja Itämeren klo 18.00, mutta pulahtaa voit hyvin myös oman aikataulusi mukaan. Muistathan huolehtia turvallisuudesta! Kuvahaasteeseen voit osallistua pulahtamalla tai vaikkapa vain kastamalla varpaasi mihin tahansa vesistöön 15.7.–28.8.2021 välisenä aikana ja postaamalla siitä kuvan hashtagilla #kiiltoforthebalticsea

3) Kerää roskia ympäristöstä

Olivatpa luontoon joutuneet roskat rannoilla tai sisämaassa, loppujen lopuksi ne päätyvät vesistöihin. Osallistu Itämeripäivään keräämällä roskia liikkuessasi luonnossa, työmatkalla tai kerää ystävä- tai työporukka varta vasten roskienkeräysreissulle. Postaa roskienkeruuaiheinen kuva hashtagilla #kiiltoforthebalticsea. Tiesitkö muuten, että esimerkiksi pääkaupunkiseudun kirjastoista voi lainata välineitä roskien keräämiseen. Kiiltolaisetkin lähtevät liikkeelle Itämeripäivänä ja järjestävät yhdessä Origin by Oceanin kanssa roskienkeräystempauksen haastaen mukaan myös muita yhteistyökumppaneita. 

Lisätietoa kuvahaasteesta

Kiilto lahjoittaa jokaisesta haasteeseen osallistuneesta kuvasta 50 senttiä John Nurmisen Säätiölle. Levitä sanaa kuvahaasteestamme, jotta saamme mahdollisimman ison joukon ihmisiä tekemään tekoja Itämeren hyväksi ja pääsemme tavoitteeseemme: keräämään yhdessä 5000 euron lisälahjoituksen Itämeren ja kulttuuriperinnön suojeluun! Lisää tietoa kuvahaasteestamme löydät kampanjasivulta. Kuvahaasteen säännöt löytyvät täältä.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2021 Itämeripäivää vietetään 26.8. www.itämeripäivä.fi

Comments are closed.