Koronakesästä huolimatta laivayhteydet Suomen ja Viron välillä ovat paremmat kuin koskaan ennen

Koronaviruskriisin aiheuttamien kuukausia kestäneiden matkustusrajoitusten purkamisen ja Euroopan maiden uudelleen avautumisen ansiosta Suomi ja Viro ovat nyt lähempänä toisiaan kuin koskaan ennen.

Ennätysmäärä laivoja liikennöi kahden maan välillä tarjoten matkailijoille uusia, kiinnostavia risteilykohteita. Suomesta ja Virosta voi nyt matkustaa vaikkapa Tallinnaan, Saarenmaalle, Turkuun tai Maarianhaminaan.

Säännöllinen matkailu maidemme välillä pysähtyi pakosta joksikin aikaa, mutta on nyt käynnistynyt uudelleen. Tänä kesänä laivayhteydet naapureihimme ovat paremmat kuin koskaan. Tallinnan matkustajasatamaan risteilee kesän aikana yhdeksän eri alusta ja Muugan satamaan kaksi eri alusta, Tallinnan sataman hallituksen puheenjohtaja Valdo Kalm iloitsee.

Tallinnan matkustajasataman A-terminaaliin risteilevät tänä kesänä Eckerö Linen m/s Finlandia ja Viking Linen Viking XPRS, m/s Gabriella ja m/s Mariella. D-terminaalin puolelle saapuvat kaikki Tallinkin alukset eli Megastar, Star, Silja Europa, Baltic Queen ja Victoria I.

Vuosaari-Muuga-reitti on erityisen kätevä niille auton kanssa kulkeville matkustajille, jotka haluavat tutustua Itä-Viroon, kuten Narva-Jõensuuhun tai ajaa etelään Tarttoon ja Peipsijärvelle. Retillä liikennöi kaksi alusta: Eckerö Linen Finbo Cargo ja Tallinkin Sea Wind.

Uusia laivareittejä ja erikoisristeilyjä

Tänä kesänä on ensimmäista kertaa mahdollisuus matkustaa Turusta ja Maarianhaminasta Tallinnaan. Reitillä liikennöi Tallinkin Baltic Queen -alus. Tämä tarjoaa turkulaisille ja lounaissuomalaisille sekä tietenkin ahvenanmaalaisille hienon mahdollisuuden matkustaa suoraan Tallinnaan ja Viroon. Heinäkuussa myös Viking Linen m/s Gabriella risteilee Helsinki-Maarianhamina-Tallinna-reitillä.

Suomen ja Viron välinen kulttuurisilta vahvistuu tänä kesänä entisestään, kun monet suomalaiset matkustavat kaukokohteiden sijaan Viroon ja monet virolaiset matkustavat Suomeen, Valdo Kalm lisää.

Lisäksi heinäkuussa Tallinkin Victoria I -alus tekee kertaluontoisen erikoisristeilyn Helsingistä Saarenmaalle, joka on yksi Viron rakastetuimmista matkakohteista ja monen suomalaisenkin tuntema.

Tutkimukset osoittavat, että suomalaisia kiinnostaa nyt erityisen paljon matkustaa Viroon. Sen takia tällaiset uudet ja monipuoliset matkustusmahdollisuudet tarjoavat hienon mahdollisuuden löytää kaikki Viron matkailun tunnetut kohteet sekä kätketyt helmet, Valdo Kalm sanoo.

Viime vuonna Helsinki-Tallinna-reitillä kulki 8,8 miljoonaa matkustajaa, joista 4,7 miljoonaa oli suomalaisia. Reitillä operoi seitsemän eri alusta, kun niitä tänä vuonna on yhdeksän. Tallinnan sataman kautta kulki vuonna 2019 yhteensä 10,64 miljoonaa matkustajaa.

Tallinnan sataman saapuvien ja lähtevien laivojen aikataulut:
https://www.ts.ee/en/departures/

Tallinkin, Viking Linen ja Eckerö Linen risteilyjen aikataulut löytyvät laivayhtiöiden verkkosivuilta:
https://www.tallinksilja.fi/aikataulut
https://www.vikingline.fi/
https://www.eckeroline.fi/

Comments are closed.