Lisa Ekdahl ja Ida Nielsen ovat Turku Sea Jazzin kansainväliset tähtiesiintyjät

Heinäkuisen Turku Sea Jazz -tapahtuman kruunaavat pohjoismaiset rytmimusiikin huippunimet Lisa Ekdahl ja Ida Nielsen. Festivaalin pääkonsertit kuullaan Merikeskus Forum Marinumin piha-aukiolla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Koko ohjelma julkistetaan vappuviikolla.

Ida Nielsen on tanskalaistaituri, joka tunnetaan parhaiten megatähti Princen laulavana basistina. Hän esiintyy The Funkbots -kvartettinsa kanssa Turku Sea Jazzin perjantai-illassa 28.7. Yhtye soittaa uunituoretta ohjelmistoa, joka tarjoilee energisen funk-shown täynnä hyvää fiilistä, tiukkoja grooveja ja hienovaraisia viittauksia Idan mentoriin, Princeen.

Ida Nielsenin elämä muuttui täysin, kun musiikkilegenda Prince pyysi hänet The New Power Generation -bändiinsä vuonna 2010. Nielsen oli mukana myös Princen viimeiseksi jääneessä 3rdeyegirl-yhtyeessä aina Princen ennenaikaiseen kuolemaan asti vuonna 2016. Ida Nielsen äänestettiin vuonna 2019 maailman kymmenen parhaan basistin joukkoon yhdessä mm. Stanley Clarken ja Victor Wootenin kanssa.

Lauantaina 29.7. festivaaliyleisön valloittaa rakastettu ruotsalaislaulaja Lisa Ekdahl yhtyeineen. Ekdahl debytoi 1990-luvulla ja singahti supertähdeksi. Hän on kolminkertainen Ruotsin Grammy-voittaja ja on ihastuttanut musiikinystäviä ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa herkällä ja koskettavalla tyylillään.

Jazzstandardeja ja bossa novaa esittävä Ekdahl tunnetaan erityisesti yhteistyöstään Peter Nordahl Trion ja Salvadore Poen kanssa. Turku Sea Jazzin konsertissa kuullaan sekä Ekdahlin tuttuja klassikkosävelmiä että materiaalia uunituoreelta, keväällä 2023 julkaistavalta, ruotsinkieliseltä Bang bang i mitt hjärta -albumilta.

Turku Sea Jazzia vietetään Kirkkopuiston Terassilla, Seilin saarella ja Forum Marinumilla 26.–29.7.2023. Koko festivaaliohjelma julkistetaan huhtikuun lopussa. Lippujen oston yhteydessä Tiketissä voi tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.

Comments are closed.