Gabriellan himoitut parvekehytit uudistuivat – ”Oma rauha on laivamatkailun uutta luksusta”

Laivan hytti uudistetaan lattiasta kattoon noin 15 vuoden välein. Kun remonttiin ryhdytään, pitää sisustusratkaisuissa keskittyä viimeisten villitysten sijasta ajattomuuteen ja kestäviin ratkaisuihin. Viking Linen arkkitehti Johan Nordberg nosti merimaisemat pääosaan M/S Gabriellan kannella 11 sijaitsevien parvekehyttien remontissa.

Helsingin ja Tukholman väliä purjehtivan M/S Gabriellan kannella 11 on yksityinen hyttikäytävä, jonka varrella sijaitsevat 22 parvekehyttiä myydään aina ensiksi loppuun. Näistä Junior Suite- ja Seaside Premium -luokkien hyteistä erityisiä tekevät lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat ja Itämeren ylle aukeavat parvekkeet – ainoat laatuaan Viking Linen aluksilla. Nyt nämä suosikkihytit ovat käyneet läpi suuren muodonmuutoksen, joka ulottuu seinistä huonekaluihin, mattoihin ja tekstiileihin. Samalla remontointiin myös kannen sisähytit. Uudistuksen suunnitteli Viking Linen oma arkkitehti Johan Nordberg yhdessä M/S Gabriellan intendentin Krista Öhman-Jalosen ja hyttiosaston esihenkilön eli husfru Mira Ylitalon kanssa.

Otimme uudistuksessa kaiken irti hyteistä avautuvasta näköalasta ja teimme niistä entistä avaramman oloisia. Parisängystä ja lisävuoteeksi muuntuvalta sohvalta voi ihailla ikkunoista avautuvaa merimaisemaa. Hyttien uusi värimaailma on raikkaan vaalea, mutta kiinteisiin kalusteisiin, kuten pöytiin ja vaatekaappeihin valitsimme trendikkään, hieman tummemman värisävyn. Raskaat tekstiilit vaihdoimme keveämpiin ja vaaleampiin.

arkkitehti Johan Nordberg

Laivojen hytit saavat täysin uuden ilmeen noin 15 vuoden välein, joten sisustusratkaisut suunnitellaan kestämään aikaa. Samalla on hyvä tilaisuus ottaa huomioon matkustajien toiveet ja käyttäytymisessä tapahtuneet muutokset.

Matkustajat ovat toivoneet lisää latauspaikkoja lukuisille laitteilleen. Nyt parvekehyteissäkin riittää varmasti pistorasioita ja USB-latauspaikkoja koko perheen tai seurueen tarpeisiin.

Gabriellan husfru Mira Ylitalo

Parvekehyttejä varaavat niin pariskunnat, perheet kuin työmatkalaisetkin. Merinäköalan lisäksi heitä houkuttelevat yksityisen hyttikäytävän rauha sekä matkustusmukavuus, jota hyvin varustellut ja tilavat hytit tarjoavat.

Rauhallisuudesta ja mukavuudesta on tullut laivamatkailun uutta luksusta. Gabriellan parvekehytit tarjoavat hotellitason elämyksen, jota risteilyiltä nykyisin haetaan. Matkustajamme haluavat nukkua hyvillä patjoilla ja laadukkaissa vuodevaatteissa, mielellään parivuoteessa.

Johan Nordberg

Osa parvekehyttien tarjoamaa elämystä ovat matkan hintaan kuuluvat minibaarin kuohuviini, oluet ja virvoitusjuomat sekä premium-aamiainen. Matkavarauksen yhteydessä hyttiin voi tilata myös vaikkapa hedelmävadin, suklaamansikoita tai pullollisen laivan samppanjaa.

Suklaaseen dipatut tuoreet mansikat ovat ehdoton kesäsuosikki. Moni tilaa lapsille hyttiin tervetuliaislahjaksi karkilla täytetyn Ville Viking -repun.

Mira Ylitalo

Gabriellan hyttiremontissa suosittiin suomalaista

  • Uudet sohvat toimitti turkulainen, laivasisustuksiin erikoistunut I. S. Mäkinen
  • Vanhojen sohvien uudelleenverhoilusta vastasi Naantalissa toimiva Fintom Services Oy
  • Turkulainen Illyria interior Oy tapetoi seinät ja asensi kalusteet
  • Porvoolainen Wall to Wall Oy vaihtoi lattiamatot
  • Sähkötyöt teki ahvenanmaalainen Alandia Engineering Oy
  • Sisähyttien uudet käsienpesualtaat tulivat Liedon Kiviliike Oy:ltä
  • Kiinteät kalusteet toimitti Porin Puukaluste Oy ja tekstiilit Vallilla
  • Kankaat sohviin ja tyynyihin tulivat Hocus Interiors Pocus Oy:ltä

Tukholman ja Ruotsin viboja: www.youwin.se

Comments are closed.