Näin uudistat kodin pikkurahalla

Pandemia tuntuu jatkuvasti pitkittyvän, joten valtaosa suomalaisista viettää edelleen enemmän aikaa kotona kuin aiemmin. Moni on todennut nykyisen kodin jääneen liian pieneksi, tai on etätyömahdollisuuden myötä vaihtanut jopa paikkakuntaa, mutta jos nämä eivät ole vaihtoehtoja, mutta samojen seinien katselu alkaa tympäistä, kuinka kotia voi uudistaa ilman, että se vaatii lainan ottamista.

Ja jos kuitenkin päädyt ottamaan lainaa pintaremonttia varten, kannattaa ehdottomasti muistaa lainojen kilpailutus, jotta et maksa turhaan liikaa lainasta.

Kylpyhuoneen uudistaminen

Kylpyhuoneen remontointi tapahtuu useimmiten taloyhtiön putkiremontin yhteydessä, jos viimeisestä kierroksesta on aikaa, on ymmärrettävää että haluat piristää kylpyhuonetta tavalla tai toisella.

Kaakeleiden vaihto kannatta unohtaa jos et ole aikeissa remontoida koko kylpyhuonetta. Sen sijaan kannatta harkita kaakeleiden maalaamista, ja nykyisin on olemassa myös tyylikkäitä kaakeleihin kiinnitettäviä tarroja, jotka antavat uskottavasti kuvan siitä, että kaakelit ovat kuviolliset. Maalien suhteen kannattaa kääntyä asiantuntijakaupan puoleen ja pyytää suosituksia kostean tilan maalaamiseen. Maalipönttö, tela ja muut varusteet eivät maksa maltaita, mutta niillä voi uudistaa ilmeen yhden illan aikana.

Jos maalauskaan ei innosta, mitäpä jos kokeilisit ostaa uusia pyyhkeitä mieluisassa värissä? Kun pyyhkeet on lisäksi kauniisti esillä, joko taiteltu tai rullattu siististi suihkun läheisyyteen, antavat ne viimeistellyn tunnelman.

Voit myös kokeilla tuoda kylpyhuoneeseen kasvin. Monet kasvit pitävät kosteasta, joten ne viihtyvät kylpyhuoneessa.

Toinen pieni muutos voi olla uusi, ylellinen käsisaippua ja käsivoide, jotka on aseteltu kauniisti esille.

Vinkit keittiön uudistamiseen pikkurahalla

Keittiössä suurimmat kuluerät ovat usein kaapit ja kodinkoneet. Jos sinulla puolestaan on tiukka budjetti, voi keittiössäkin olla hyvä aloittaa käväisemällä maalikaupassa. Yhdenkin seinän maalaaminen voi muuttaa tunnelmaa, etenkin jos valitset kovin neutraaleista ja vaaleista poikkeavan värin.

Tiesitkö, että keittiön kaapinovet voi myös maalata? Tämä tosin vaatii, että ruuvaat ovet irti saranoista ja teet huolellisen pohjatyön. Lopputulos on kuitenkin usein vaivan arvoinen, ja vältät uusien ovien ostamisen.

Maalaamisen lisäksi kaappien ovienkahvat voivat tuoda mukavan muutoksen, etenkin jos pidät harkituista yksityiskohdista.

Jos sinulla on keittiössä ruokapöytä, voit muuttaa tunnelmaa nopeasti uudella pöytäliinalla. Värikäs pöytäliina antaa persoonallisen ilmeen, kun taas valkoinen soveltuu jos haluat kotiisi hieman klassista eleganssia.

Olohuoneen mini-makeover

Olohuoneessa on usein enemmän mahdollisuuksia uudistaa ilme ilman, että tarvitsee edes ostaa mitään uutta. Huonekalujen järjestyksen muuttaminen on ehkä kaikkein ilmeisin tapa saada aikaan nopea muutos nollabudjetilla, mutta on muitakin keinoja.

Jos sinulla on olohuoneessa kirjahylly, voit järjestellä kirjat uudelleen ryhmittelemällä kirjat selän värin mukaisesti. Tämä on hauska yksityiskohta, ja voit samalla käydä kaikki kirjat läpi ja laittaa kiertoon ne, joita et enää halua.

Kasvit ovat edullinen tapa tuoda rentoa tunnelmaa kotiin, ja lisäksi valitsemalla kasveja, jotka puhdistavat sisäilmaa, pääset nauttimaan niiden ilmaa puhdistavista ominaisuuksista.

Tekstiilit puolestaan tuovat kodikasta tunnelmaa, ja vaikkapa ostamalla pari koristetyynyä lisää tai vaihtamalla tyynyjen päälliset, saat jo aikaan muutoksen tunnelmaan.

Uusi matto puolestaan voi tuoda huoneeseen uuden tunnelman, etenkin jos valitset värikkään tai kuviollisen maton.

Mikäli olet jo kokeillut kaikki mainitut vinkit ja silti tuntuu, että koti on remontin tarpeessa, kilpailuta lainat ja voit toteuttaa haaveesi edullisella lainalla.

Comments are closed.