Parhaat palikat leikki-ikäisen rakennusleikkeihin

Rakenteluleikit kehittävät leikki-ikäisen lapsen motorisia taitoja, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat rakenteluun sopivat lelut alle kouluikäiselle lapselle.

Lego Duplo -setit innostavat leikkimään

Lego Duplo on erityisesti pienemmille lapsille suunniteltu rakennuslelujen sarja, jonka palikat ovat suurempia ja helpommin käsiteltäviä kuin perinteiset Lego-palikat. Lego Duplo -setit on suunniteltu noin 1,5–5 vuoden ikäisille lapsille. 

Monipuoliset Lego Duplo -rakennuspalikat ja -leikkisetit sisältävät peruspalikoiden lisäksi erilaisia teemoja ja aiheita, kuten eläimiä, ajoneuvoja, rakennuksia ja hahmoja. Ne voivat myös sisältää erilaisia liikkuvia osia, jotka lisäävät leikin monipuolisuutta ja mielenkiintoa.

Lego Duplo -leikkisetti on hyvä lahjaidea. Palikkasetit ovat monipuolisia ja kehittäviä, ja palikoiden suuremman koon ansiosta setit sopivat taaperoillekin. Hobbyhall.fi -verkkokaupassa on saatavilla myös muun muassa Frozen, Autot ja Spider-Man -Lego Duplo -settejä, jotka innostavat vielä 5-vuotiastakin tarinalliseen leikkiin. 

Playmobil kehittää mielikuvitusta 

Playmobil on tunnettu lelumerkki, joka valmistaa monipuolisia lelusarjoja ja -hahmoja. Playmobil-palikat ja -leikkisetit eroavat hieman Legoista, sillä ne keskittyvät enemmän valmiisiin hahmoihin, ympäristöihin ja tilanteisiin. 

Playmobil-setit sisältävät yksityiskohtaisia hahmoja ja niihin liittyviä ympäristöjä, kuten taloja, linnoja, ajoneuvoja ja maisemia. Esimerkiksi Hobbyhall.fi -verkkokaupassa on saatavilla muun muassa nukkekoti-, satulinna-, paloauto- ja maatila-teemaisia leikkisettejä.

Playmobil-setit tarjoavatkin rakentamisen lisäksi paljon roolileikkejä ja tarinankerrontaa. Playmobil-palikat ovat pienempiä ja yksinkertaisempia kuin Lego Duplot, ja leikkisetit on yleensä suunnattu yli 4-vuotiaille lapsille. Erilaiset Playmobil-teemat, kuten ammatit ja historia, auttavat lasta tutustumaan erilaisiin maailmoihin ja käsitteisiin leikin kautta. 

Mega Bloks ja Plus Plus – joko olet rakennellut näillä? 

Mega Bloks -palikat ovat samankaltaisia kuin Lego Duplo-palikat, mutta ne ovat hieman suurempia ja helpommin käsiteltäviä, mikä tekee niistä sopivia erityisesti pienemmille lapsille. Mega Bloks on yleensä suunnattu 1–5-vuotiaille lapsille, mutta suositusikä vaihtelee setin mukaan. 

Mega Bloks -leikkisetit voivat sisältää erilaisia teemoja, kuten eläimiä, ajoneuvoja tai  rakennuksia. Setit voivat pohjautua suosittuihin lastenelokuviin tai televisio-ohjelmiin. Hobbyhall.fi -verkkokaupasta löydät esimerkiksi Ryhmä Hau, Barbie ja Pokémon -teemaisia Mega Bloks -palikkasettejä. 

Plus Plus on luovuuteen kannustava rakennuslelusarja, joka koostuu yksinkertaisista, kahden plussan muotoisista palikoista. Palikoita voi yhdistellä monin eri tavoin ja niistä voi luoda erilaisia rakenteita, muotoja ja malleja. 

Plus Plus -leikkisetit voivat sisältää erilaisia teemoja, kuten eläimet, ajoneuvot ja hahmot. Plus Plus -palikat on suunnattu pääasiassa yli 3-vuotiaille. Palikoiden pieni koko ja tarkka yhdistäminen kehittävät lapsen hienomotorisia taitoja ja käden koordinaatiota. Palikoiden yhdistely voi myös auttaa lasta oppimaan matemaattisia ja geometrisia käsitteitä.

Rakentelua magneeteilla: Smartmax ja Geomag

Rakentelusettejä on saatavilla myös magneettisilla ominaisuuksilla. Smartmax ja Geomag -rakennuspalikoiden magneetit auttavat pitämään rakenteet stabiileina ja mahdollistavat monimutkaisempienkin mallien luomisen. Magneettiset palikat voivat auttaa lapsia ymmärtämään perusfysiikan käsitteitä sekä kolmiulotteisuutta.

Smartmax-palikat on suunniteltu suurikokoisiksi ja turvallisiksi, joten ne sopivat hyvin jo 1-vuotiaille lapsille. Geomag-rakennussarjat on suunnattu yleensä yli 3-vuotiaille ja kiinnostavia rakentelusettejä on tarjolla vielä kouluikäisillekin. Seteissä on palikoiden lisäksi metallikuulia, jotka mahdollistavat liikkuvien osien luomisen. 

Brio ja Djeco tarjoavat kestäviä puuleluja

Brio ja Djeco ovat tunnettuja lelumerkkejä, jotka valmistavat myös puisia rakennus- ja leikkisettejä lapsille. Näissä seteissä yhdistyvät kestävät puumateriaalit, monipuoliset palikat sekä usein kirkkaat värit ja houkuttelevat muodot. 

Laadukkaat ja pitkäikäiset Brio-rakentelusetit voivat sisältää erilaisia elementtejä, kuten liikkuvia osia ja mekanismeja. Djeco-tuotteet ovat tunnettuja omaperäisestä suunnittelusta ja taiteellisista yksityiskohdista. Brio- ja Djeco-puuleikkisetit sopivat yleensä yli 3-vuotiaille lapsille.

Comments are closed.