PS5 varastot huononevat vuonna 2022 kun Sony vähentää tuotantoa

PS5 on yksi tämän hetken suosituimmista laitteista. Sen avulla voit kokea videopelien mahtavan maailman, entistäkin paremmilla grafiikoilla ja ominaisuuksilla, kuin aikaisemmin, esimerkiksi sen edeltäjään, PS4:ään verrattuna. Ei siis ole ihme, että kysyntä tälle pelikonsolille on erittäin korkealla.

Ongelmia on kuitenkin siinä, että laitteita ei ole tarpeeksi läheskään kaikille ostajille ja ongelmasta tekee myös pahemman sen, että laitteita ostaa paljon myös ihmiset, jotka haluavat niitä vain jälleenmyyntiä varten. Ongelmasta kuitenkin voi tehdä entistäkin pahemman se, että Sony aikoo vähentää konsolin tuotantoa entisestään, vuonna 2022.

Syyt tuotannon vähentämiselle

Jos katsotaan asiaa täydestä taloustieteellisestä näkökulmasta, Sonyn päätös ei luultavasti näytä kovin järkevältä. Kysyntä on erittäin korkealla, joten luonnollinen asia, joka Sonyn kannattaisin tehdä olisi tuotannon vähentämisen sijasta, nostaa sitä, jotta Sony voi tienata entistäkin enemmän voittoa, kysynnän avulla. Todellisuus ei kuitenkaan toimi näin. Maapallo ja teknologiateollisuus kärsii tällä hetkellä valtavasta pulasta puolijohteita, joka vaikuttaa jopa autoissa käytettävästä elektroniikasta, puhelimiin ja pelikonsoleihin.

Kysyntä puolijohteille on korkeampi, kuin mitä se on aikaisemmin ollut, elektroniikan kysynnän kasvamisen vuoksi, vuosikymmenien aikana. Tarjonta taas puolestaan on liian alhainen, jotta kysyntään voitaisiin vastata ja tämä johtaa luonnollisesti hinnan nousuun. Syyt tälle tarjonnan puutteelle ovat esimerkiksi tämänhetkinen globaali pandemia, sekä Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota.

Tämän vuoksi Sonyn ei ole kannattavaa ostaa konsolien valmistukseen tarvittavia tällä hetkellä kalliita puolijohteita yhtä paljoa, kuin mitä yhtiö oli aikaisemmin suunnitellut. Tämä johtaa siihen, että Sony ei voi valmistaa tarpeeksi PS5-konsoleita, jotta kaikki halukkaat ostajat saisivat sellaisen.

Tarjonnan alhaisuuden vuoksi Sonylla on myös vaikeuksia saada varastoihin tarpeeksi puolijohteita, joita voidaan käyttää konsoleiden tuotannossa.

Suomen parhaat PS5-tuotteet löytyvät Telialta, joka tarjoaa sinulle parhaat hinnat, sekä diilit, ainakin silloin kun tuotetta on saatavilla.

Tuotannon vähentämisen vaikutukset

Loogisesti, tuotannon vähentäminen laskee PS5-konsoleiden tarjontaa, joka on jo ennestään ollut alhainen, kysyntään verrattuna. Tämä johtaa siihen, että konsoleiden hinta alkaa nousemaan ja entistäkin pienemmällä määrällä ihmisiä on varaa ostaa konsoli. Se myös luo erilaisia uudenlaisia ilmiöitä, kuten esimerkiksi sen, että ihmiset ostavat PS5-konsoleita suuria määriä kerrallaan ja yrittävät myydä niitä eteenpäin saadakseen voittoa.

Tämä ilmiö puolestaan johtaa siihen, että suurin osa konsoleista päätyy entistäkin pienemmän joukon käsiin ja tavallisilla ihmisillä, jotka haluavat vain yhden konsolin on vaikeuksia ostaa niitä esimerkiksi verkkokaupoista. Verkkokaupoilla on varastoissa pulaa PS5-konsoleista, juurikin tämän ilmiön takia.

Pelaajien mielestä parhaat kolikkopelit löytyvät Suomen parhaasta nettikasinosta, joka tarjoaa laadukkaita pelejä kaikenlaisten pelaajien makuun. Sivusto tarjoaa myös hienoja kampanjoita, sekä suuria potteja, joista pelaajat voivat nauttia.

Yleiset vaikutukset videopeliteollisuuteen

Tarjonnan alhaisuudella ja “scalping”-ilmiöllä voi olla myös erilaisia monimutkaisia vaikutuksia videopeliteollisuuteen ja videopelien myyntiin. Jos ihmiset eivät voi ostaa konsoleita kaupoista ja tarjonta on alhainen, menee videopelien kysyntä konsolille alaspäin. Kysynnän lasku taas aiheuttaa sen, että videopelejä myydään vähemmän PS5-konsoleille. Tällä voi olla suuria vaikutuksia koko videopeliteollisuuden alaan.

Jotta voit valita parhaan pelikonsolin itsellesi, TechRadar auttaa sinua.

Comments are closed.