Viking Line päättää poikkeuksellisen vuoden tulevaisuuteen luottaen

Vuosi 2021 oli edellisen vuoden tapaan poikkeuksellinen koko maailmalle ja siten myös Viking Linelle. Pandemian takia toimintaympäristö oli ajoittain erittäin epäsuotuisa siihen liittyvine taloudellisine seurauksineen, ja samanaikaisesti vuoteen osui useita toiminnan kannalta positiivisia tapahtumia. Viking Linen seitsemästä aluksesta M/S Mariella myytiin toukokuussa, ja joulukuussa toimitettiin uusi ilmastoviisas Viking Glory.

Liikenne eri reiteillä

Varustamon matkustajamäärä vuonna 2021 oli 2 315 137 (1 927 302), missä on 20,1 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna.

Eniten kasvua oli Turku–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä, jossa matkustajia oli 904 321 (+51,9 %). Helsinki–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä matkustajamäärä pieneni ja oli 153 183 (-11,3 %), mihin vaikutti M/S Mariellan myynti toukokuussa 2021. Reitin toinen alus, M/S Gabriella, teki kesällä erikoisristeilyjä eri kohteisiin kotimaassa. Liikennöityään vähän aikaa Turun reitillä Viking Cinderella aloitti säännöllisen risteilyliikenteensä Tukholman ja Maarianhaminan välillä 3. kesäkuuta ja teki lisäksi erikoisristeilyjä useisiin kohteisiin Ruotsissa ja kuljetti vuoden aikana 261 010 matkustajaa (+26,2 %). Matkustajamäärä Maarianhaminan ja Kapellskärin välillä M/S Rosellalla oli 348 209 (+81,8 %). Pääkaupunkien Helsingin ja Tallinnan välillä M/S Viking XPRS kuljetti 591 122 matkustajaa (-21,1 %); vähennys johtui osan vuodesta voimassa olleista tiukennetuista matkustusrajoituksista.

Rahtiyksiköiden määrä oli 129 278 (+ 2,9 %) ja henkilöautoja kuljetettiin 442 484 (+24 %).

Ottaen huomioon haastavan tilanteen harjoittaa toimintaa ympäristössä, jossa kysyntä katosi osittain rajoitusten takia saamme olla tyytyväisiä vuoden liikennemääriin. Erityisen ilahduttavia ovat matkustajaluvut Turun reitillä, missä Ahvenanmaan suosio houkuttelevana lomakohteena kasvoi merkittävästi Suomessa. Asiakkaamme arvostivat suuresti myös kesän erikoisristeilyjä Viking Cinderellalla. Syksyllä 2021 tilanne oli normalisoitumassa, mutta kehityksen katkaisi uusi Covid-19-variantti ja sitä seuranneet matkustusrajoitusten tiukennukset. Olemme myös iloisia siitä, että kysyntä autokannellamme on jatkunut vilkkaana, mikä näkyy rahti- ja henkilöautomäärissä

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses

Uusi M/S Viking Glory kotimatkalla

Vuoden aikana saatiin päätökseen ilmastoviisaan M/S Viking Gloryn rakentaminen XSI-telakalla Xiamenissa, ja päivää ennen jouluaattoa laiva luovutettiin Viking Linelle. 28. joulukuuta aluksen 40 hengen miehistö päällikkö Ulf Lindroosin johdolla lähti kotimatkalle kohti Turkua. Matka kulkee muun muassa Suezin kanavan ja Gibraltarin salmen kautta ja kestää vajaat viisi viikkoa. Uusi Viking Glory aloittaa liikennöinnin 1. maaliskuuta 2022.

Odotamme vastaanottavamme Viking Gloryn helmikuussa Turussa. Aluksesta tulee ainutlaatuinen ja kaunis – niin sisä- kuin ulkopuolelta. Laivaa kohtaan on jo nyt esiintynyt valtavasti kiinnostusta, mistä olemme iloisia. Viking Glory luo meille uskoa tulevaisuuteen

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses

Onnistunut osakeanti

Viking Linen kolmas kvartaali 2021 sujui vahvasti, ja maksuvalmius oli hyvä. Tukeakseen edelleen Viking Linen strategiaa kannattavan kasvun jatkamiseksi Covid-19-pandemian jälkeisessä toimintaympäristössä, yhtiö toteutti syksyllä osakkeenomistajien merkintäetuoikeusannin. Osakeanti oli menestys. Kiinnostus antia kohtaan oli suurta niin osakkeenomistajien, henkilöstön kuin yleisönkin parissa, ja anti ylimerkittiin. Alustavasti merkittiin 8 584 070 osaketta, mikä vastaa noin 132,5 prosenttia tarjotuista osakkeita. Lopulliseksi määräksi tuli 6 480 000 osaketta. Viking Line keräsi annilla noin 51,8 miljoonaa euroa.

Itämerensatamat sivusto

Mitä pidät sivustostamme, vai toivoisitko erilaisia aiheita, erilaista sisältöä? Kommentoi vapaasti artikkeleita, ja pyydä uutta sisältöä – vaikutat näin tuleviin sisältöpäätöksiimme.

Comments are closed.