Sails of the Spirit saapuu jälleen Suomeen

Sails of the Spirit, yhdenvertaisuuden asialla oleva purjehdusprojekti, rantautuu Turkuun tiistaina 18.6.2019. Pääosin kehitysvammaisista purjehtijoista koostuva miehistö ohjaa katamaraaninsa Suomen saaristoon kuukaudenmittaisen purjehdusretkensä kolmannelle pysähdykselle. Tervetuloa mukaan!

Jo kuudettatoista kertaa järjestettävän Sails of the Spirit -hankkeen tarkoitus on tarjota elämyksiä kehitysvammaisille ja sekä kannustaa että antaa heille työkaluja itsenäiseen ja aktiiviseen elämään. Lisäksi purjehdus pyrkii ”sekamiehistöllään” ja eri kaupungissa järjestettävien tapahtumien avulla edistämään kehitysvammaisten ja ei-kehitysvammaisten välistä yhteistyötä ja dialogia. Rosatom on mukana tukemassa purjehdusta.

Jekaterinburgista liikkeelle lähtenyt ryhmä innokkaita ja rohkeita kehitysvammaisia nuoria kiertää Itämeren kaupunkeja heinäkuun puoliväliin asti. Joka pysähdyksellä miehistö osallistuu erilaisten aktiviteettien ja tapahtumien, kuten esitysten, regattojen, keskustelutilaisuuksien ja kurssien, järjestämiseen yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. 

Turun tapahtuman teemana on kesäpäivä Vepsän saarella, noin tunnin päässä Turun satamasta. Jotta mahdollisimman moni pääsisi osaksi Sails of the Spiritin henkeä, kaikkien halukkaiden on mahdollista liittyä kulttuuri- ja urheilukeskus SFERAn järjestämälle päiväretkelle. Päivän ohjelmassa on luvassa miehistön valmistelemia mestarikursseja, musiikkia, saunomista, grillaamista ja yhdessäoloa. Osallistujilla on myös mahdollisuus päästä Sails of the Spirit -aluksen kyytiin. Tapahtuma on maksuton, mutta laivamatka saareen on omakustanteinen.

Tapahtumassa mukana on suomalainen Sails of the Spirit -miehistön jäsen Pauli Valle Suomen näkövammaisten liitosta. Hän on ollut miehistön kanssa esimerkiksi Tadjikistanissa. Lisäksi mukana vieraina ovat Angelica Valle, syrjäytymisenvastaisen lastentarhan opettaja, Johannes Marseille, purjehtija ja mielenterveysongelmaisten lasten kanssa työskentelevä opettaja, Vlada Hmelevska, Latvian näkövammaisyhdistyksen johtokunnan jäsen ja Extrability Latvia -järjestön johtaja, Anastasia Proskuryakova, riikalainen sokea opiskelija ja Extrability Latvia -järjestön johtaja, Elena Kovaleva, näkövammaisten White Cane -tukijärjestön toiminnanjohtaja sekä Mikhail Vojciechowski, White Cane -järjestön varapuheenjohtaja ja vapaasukeltaja.

Ohjelma:

11:00 Yhteislähtö Vepsän saareen reittialuksen kyydissä (Läntinen rantakatu 37)

12:00-14:00 Sails of the Spirits -miehistön mestarikursseja ja muita aktiviteetteja

14:00-17:00 Saunomista ja grillailua

18:00 Lähtö Vepsän saaresta vesiteitse ja paluu Turun satamaan

Comments are closed.