Saksalainen fregatti ”Hessen” yhteisharjoitukseen amerikkalaisen lentotukialuksen kanssa

Maanantaina 5. syyskuuta 2022 klo 14 fregatti ”Hessen” ja sen miehistö ”heitetään pois”. Laiva lähtee kotisatamastaan Wilhelmshavenista liittyäkseen Us Carrier Strike Groupiin (CSG).

Amerikkalaisen lentotukialuksen ”USS Gerald R.Ford” kanssa saksalainen fregatti toimii pääasiassa alusten ilmapuolustuksessa ja on olennainen osa lentotukialuskokonaisuutta. Operatiivinen koulutus ja operatiivinen yhteistyö ovat tulevien viikkojen keskiössä yhdistettynä kansainväliseen yhteistyöhön ja erilaisten uhkaskenaarioiden harjoitteluun.

Jo vuonna 2018 ”Hessen” oli osa lentotukialusyhdistystä ”USS Harry S. Trumanin” kanssa ja tuki yhdistystä ja siihen liittyvää tehtävää.

”Miehistö voi odottaa rasittavia päiviä merellä ja osana koulutusohjelmaa”, sanoo komentaja fregattikapteeni Volker Kübsch. Reykjavik, Norfolk ja Halifax ovat myös tapahtumarikkaita satamia. ”Jokaisella miehistön jäsenellä on mahdollisuus kokea kansainvälistä yhteistyötä”, hän jatkaa.

Marraskuun puolivälissä aluksen ja sen miehistön odotetaan palaavan Wilhelmshaveniin.

Fregatti Hessen

Fregatti ”Hessen” on yksi kolmesta ”Sachsen”-luokan aluksesta, jotka on suunniteltu monikäyttöisiksi aluksiksi saattaja- ja meritilojen hallintaan. He keskittyvät ilmapuolustukseen: Kaikki aluksella olevat anturit ja aseet on optimoitu assosiaatioilmapuolustuksen päätehtävään. Näillä ominaisuuksilla luokan 124 fregatit on integroitu useita kertoja Pohjois-Atlantilla Yhdysvaltain laivaston lentotukialusten taisteluryhmiin. Fregatti Hessen pystyy myös johtamaan useita muita sota-aluksia samanaikaisesti. Aluksella olevia helikoptereita käytetään sukellusveneiden pitkän kantaman metsästykseen.

https://www.bundeswehr.de/de/ausruestung-technik-bundeswehr/seesysteme-bundeswehr/sachsen-klasse-f124-fregatte

Tietoa lentotukialuksesta ”USS General R. Ford”

USS ”Gerald R. Ford” on yhdysvaltalainen lentotukialus. Se on nimetty Yhdysvaltain entisen presidentin Gerald R. Fordin ja samannimisen Gerald R. Ford -luokan tyypin aluksen mukaan. Tämä alus on Nimitz-luokan seuraajaluokan ensimmäinen kuljettaja.

”Gerald R.Ford” tilattiin 22. heinäkuuta 2017 korvaamaan ”USS Enterprise”, joka poistettiin käytöstä 3. helmikuuta 2017.

Carrier Strike Group (CSG)

Carrier Strike Group (CSG) on monitoiminen laivastoryhmä, joka koostuu yhdestä lentotukialuksesta ja jopa kymmenestä muusta merivoimien aluksesta. Monipuolisiin tehtäviin kuuluu siviili- ja sotilasmerenkulun suojelu, amfibiolaskuoperaatioiden ja muiden merellä tehtävien tukeminen. Lentokoneiden liikkuvana toimintakohtana laivasto pystyy seuraamaan ilma- ja merialueita pitkällä kantamalla sekä toimimaan sisämaassa. Ei vähiten merivoimien alusten suuren määrän vuoksi lentotukialusyhdistys on turvapolitiikan väline.

Comments are closed.