Ahvenanmaalla rikottiin jälleen matkailuennätyksiä – suomalaisten suosikkikesäkohde satsaa yhä vahvemmin ympärivuotiseen matkailuun

Ahvenanmaalla on taottu jo huhtikuusta alkaen uusia kuukausittaisia matkailijaennätyksiä. Nyt Ahvenanmaan matkailua edistävä Visit Åland tähtää myös syksyn ja joulunajan matkailun kasvattamiseen: maakunnassa järjestetään uusia suurelle yleisölle sopivia tapahtumia. 

Matkailu Ahvenanmaalle jatkui viime vuoden tapaan vilkkaana myös vuonna 2022. Yöpymisten määrä saarimaakunnassa kasvoi tammi-heinäkuussa 8 % verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2019.

– Viime vuonna Ahvenanmaan matkailua tukivat nimenomaan Suomesta tulleet matkailijat. Tänä vuonna saimme paljon lisää kävijöitä myös Ruotsista, Visit Ålandin toimitusjohtaja Lotta Berner Sjölund kertoo ja jatkaa:

– Merkittävin kasvu Ahvenanmaan matkailulle tuli kuitenkin tänäkin kesänä Suomesta. Esimerkiksi kaksi kolmasosaa kaikista heinäkuun yöpyjistä oli suomalaisia. Tämä kertoo siitä, että moni Ahvenanmaalla viime vuonna vieraillut palasi takaisin myös tänä vuonna. Lisäksi olemme saaneet houkuteltua myös monia uusia kotimaanmatkailijoita saarillemme.

Berner Sjölundin mukaan heinäkuu oli Ahvenanmaan hotelleissa lähes loppuunmyyty. Hotellien käyttöaste oli 92 % ja yöpymisiä kirjattiin uusi ennätysluku, 55 000 kappaletta. 

– Valitettavan moni varausten kanssa myöhemmin liikkeellä ollut kotimaan matkailija ei enää löytänyt majoitusta kesäkuukausiksi Ahvenanmaalta. Ilahduttavaa kuitenkin on, että syksyn varaustilanne näyttää aiempia vuosia paremmalta, Berner Sjölund sanoo.

Visit Åland ja koko maakunta satsaa yhä enemmän ympärivuotiseen matkailuun. Syksyn matkailun vetureiksi Berner Sjölund listaa muun muassa Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlat 16.–18.9.2022. Joulumatkailua tuetaan puolestaan täysin uudella Åland Glimrar (Ahvenanmaa tuikkii) -tapahtumalla, joka järjestetään kolmena viikonloppuna 26.11. alkaen. Joulutapahtumassa yhdistyvät joulumarkkinat muun muassa avoimiin oviin Ahvenanmaan maatiloilla.

– Ahvenanmaan muuta Suomea leudommat syksyt sopivat erinomaisesti matkailuun, golfin pelaamiseen, kalastamiseen ja ylipäätään ulkoiluun. Tämän vuoden aikana Ahvenanmaalle on avattu muun muassa Bomarsundin linnoitusalueelle upea uusi vierailukeskus ja museo. Lisäksi olemme saaneet lisää korkeatasoisia majoitusvaihtoehtoja ja ravintoloita syksyn matkailua tukemaan, Sjölund Berner vinkkaa.

Lotan uutuusvinkit Ahvenanmaan syksyyn

  1. Jos haluat yhdistää lomallasi luonnon luksukseen, varaa Käringsund Resort & Conferencen uusi rantasviitti, jonka yksi seinä on kokonaan lasia ja josta avautuu hurmaava näkymä merelle.
  2. Vierailijoiden ylistämä Granlunda Gård on hevostila, joka tarjoaa korkeatasoista Bed&Box-majoitusta keskellä kaunista maaseutua. Tallissa on tilaa 10 hevoselle, ja huoneet on sijoitettu tallin yläpuolelle. Täällä voi majoittua toki myös ilman omaa hevosta. 
  3. Hammarlandin Frebbenbyn kylässä sijaitseva kaunis vuosisadanvaihteen huvila on vastikään muutettu persoonalliseksi Susanne’s B&B-majataloksi
  4. Ålands Golfklubbin Slottsbanan lukeutuu kotimaan golfkenttien ehdottomaan kärkeen. Tänä vuonna Ålands Golfklubbilla on kunnia isännöidä kansainvälistä Ladies European Touria, kun Åland 100 Ladies Open pelataan Ahvenanmaalla 1.–3.9.2022.
  5. Bomarsundin uusi vierailukeskus on moderni rakennus, joka sulautuu tyylikkäästi ympäröivään maastoon. Vierailukeskuksessa voi tutustua alueen historiaan virtuaalisesti kuvien ja äänimateriaalin avulla, ja sen jälkeen jatkaa kierrosta raunioilla kulkien. Lähistöllä on upeita luontopolkuja, jotka soveltuvat kaikenikäisille.
  6. Maarianhaminaan on avattu uusi, ympäri vuoden avoinna oleva Kallas Stadskrog -ravintola. Täällä voit nauttia lounasta, pikkupurtavaa viinilasillisen kera tai vaikka paikallisista raaka-aineista koostetun menun.

Comments are closed.