Satama moninkertaistaa tuottamansa aurinkoenergian määrän

Satama kasvattaa uusiutuvan energian tuotantoaan ja lisää mittavasti aurinkopaneeleja sekä Vuosaaren satamaan että Länsiterminaali 2:lle. Voimalat tulevat käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Helsingin Sataman tavoitteen mukaan sen oma toiminta on 100 % hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä. Vaativa tavoite on mahdollista saavuttaa, kun energiankulutusta vähennetään huomattavasti, ja jäljelle jäävä kulutettava energia hankitaan hiilivapaista energianlähteistä. 

Uusiutuvan aurinkoenergian käytön lisääminen on yksi ratkaisu. Se on käytön aikana päästötöntä ja kun se vähentää fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian kulutusta, se samalla pienentää suoraan sataman hiilijalanjälkeä. 

Helsingin Satama otti ensimmäiset aurinkopaneelinsa käyttöön vuonna 2016 Vuosaaren Sataman melumuurin kupeessa. Sittemmin paneeleita asennettiin myös Länsiterminaali 2:n matkustajasillan päälle uuden terminaalin rakennusvaiheessa.

Nyt uusia aurinkopaneeleita on asennettu Vuosaaren V6 ja V7-rakennusten katolle yhteensä 307 kpl. Länsiterminaali 2:n katolle tullaan asentamaan yhteensä 200 paneelia. 

Uusien voimaloiden vuosituotto on yhteensä noin 145 MWh, mikä vastaa lähes 100 kerrostaloasunnon tai 10 omakotitalon vuosikulutusta. 

Laskennallinen CO2 -päästöjen vähenemä tulee olemaan n. 20 000 kg vuodessa.  

Voimaloiden tuotoilla satama vähentää sähkönostotarvettaan: aurinkovoimaloiden tuottama uusiutuva sähkö kulutetaan länsiterminaali 2:lla ja Vuosaaren rakennuksissa, esimerkiksi ilmanvaihtokoneissa, valaisimissa ja jäähdytysjärjestelmissä. 

Comments are closed.