Viihdettä ja laineita

Mitä merimatkoilta nykyään haetaan, tai koska viimeksi olet itse ollut laineilla seilaamassa? Kaipaatko viihteellistä iltaa laivalla, vai pikaista päivämatkaa naapurimaahan – vai olisitko sittenkin enemmän lähdössä pidemmälle risteilylle, vaikka koko maailman ympäri?

Yksi nykyaikaisten risteilijöiden suosituimmista ajanvietteistä ovat erilaiset pelit. Riippuen laivasta ja matkan pituudesta sekä tottakai säästä – onko kesä, vai talvi – niin laivalla on usein tarjolla erilaisia pelejä niin sisällä kuin ulkotiloissa. Sisällä olevista peleistä aikuisille kiinnostavampia ovat erilaiset peliautomaatit ja kasinopöydät, joita nykyaikaisilla viihdealuksilla onkin kohtuullisen paljon, mutta ei kuitenkaan kaikille riittävästi. Onneksi kuitenkin jokainen oman älypuhelin mukanaan pitävä voi koska tahansa klikata puhelimensa selaimella pelaamaan vaikka NetEntin pelejä, koska ja missä tahansa. Lisätietoa peleistä löydät linkin takaa.

Pubista yökerhoon ja syömään

Useimmat laivoista pitävät sisällään myös erilaisia ravintoloita. Ravintoloita on niin ruoan ympärille kehiteltynä, kuin myös viihteen, ja laivoilta voikin löytää vaikka brittipubin tai oikean yökerhon tanssilavoineen ja peilipalloineen, sekä sen esiintymislavan bändeille ja sen edessä olevan tanssilattian. Laivoilla on oikeasti paljon erilaista viihdettä aikuisväelle tarjolla – ja jos ravintolat tai yöviihde ei kiinnosta, niin useimmiten sitten laivan eri taxfree kaupat tarjoavat ainakin hetkeksi shoppailtavaa.

Eikä ravintoloissa tarvitse istua kuivin suin – eri laivojen ravintoloiden henkilökunta ja baarimikot osaavat loihtia drinkkejä tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja nykyajan mukaisesti on tarjolla myös täysin alkoholittomia drinkkejä siinä, missä baarimikot osaavat myös kaikki perinteiset sekä trendijuomat.

Juhlan aikana voi valintana tietenkin olla erilaiset kuplivat, mutta hyvällä syyllä voi laivalla heittäytyä täysin baarimikon arvoille ja tilata jotain vuodenaikaan sopivaa. Tai voit kertoa omat suosikkimakusi ja baarin ammattilainen taikoo sinulle aivan uuden drinkin, nimenomaan omaan makuusi sopien.

Tänä vuonna muuten kesällä Suomessa huippusuosittudrinkki oli Aperol Spritz, mutta vanhat tutut Old Fashinoed, Negroni sekä Daiquiti pitivät pintansa ravintoloiden suosikkeina ja monessa ravintolassa kävikin tilastollisesti niin, että vanhat ja perinteiset drinkit ovat tulossa takaisin.

Aperol Spritzin alkuperäisessä reseptissä on käytetty italialaista proseccoa. Juoman voi kotona kuitenkin valmistaa mistä tahansa kuivasta ja aromaattisesta kuohuviinistä, kuten espanjalaisesta cavasta tai saksalaisesta sektistä. Tärkeintä on, ettei juomaan käytä makeaa kuohuviiniä, sillä tällöin drinkin balanssi kärsii. Riittävien kuplien lisäksi juoma kaipaa runsaasti jäitä, jotka lisäävät maun intensiivisyyttä. Mitä enemmän lasissa on jäitä, sitä hitaammin ne sulavat.

Esiintyjiä laidasta laitaan

Jos todellakin olet matkustamassa Itämeren laivoilla, on lähes jokaisella matkalla vähintään yksi live-esiintyjiä jossain päin laivaa, ja useimmiten risteilyn aikana on useampi artisti esiintymässä laivan eri lavoilla ja ravintoloissa. Jos taasen matkasi on pidempi, tai olet lähdössä risteilemään Välimerelle tai vaikkapa Karibialle, ovat esiintyjät sielläkin paikoillaan – mutta luonnollisesti aivan eri bändit ja artistit!

Jos katsotaan esimerkiksi vain ja pelkästään tulevan joulukuun (2021) Viking Grace laivan esiintyjiä niin eripäivinä laivalla näkee ja kuulee mm. Jiri Nikkisen bändeineen, Päivi Tuomi Trion, Tanssiorkesteri Lauri Ketosen, bilebändi Beatwaven, Michael Monroen, Sami Yaffan sekä Linde Lindströmin, Dave Macin ja Leif Lindemanin ja monet muut – kaikki yhden kuukauden aikana yhdellä laivalla!

Oletko sinä jo varannut tulevan matkasi, ja oletko jäämässä tähän lähimerelle, vai viekö matkasi ensin lentokoneen siivin kaukomaille, jossa sitten nouset uuteen tuttavuuteen, laivaan, joka vie sinut useamman saaren tai maan kierrokselle? Vai oletko lähdössä testaamaan Norjan tai Englannin erilaiset autolautat ja risteilyt? Näissä maissa kun on aika lailla erilaisia risteilyjä tarjolla kuin mitä esimerkiksi Suomesta käsin normaalisti tehdään.

C More: C More on suomalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, televisiosarjoja, urheilua ja muita viihdesisältöjä.

Comments are closed.