Matkustaminen lainarahalla

Matkustaminen on palannut arkeemme. Parin vuoden lähes täydellisen tauon jälkeen olemme vähitellen pääsemässä takaisin tilanteeseen, missä pääsemme matkustamaan lähes minne tahansa, ja koska tahansa. Maailma on oppimassa elämään tässä uudessa tilanteessa ja koronasta on tulossa yksi virustauti muiden joukossa. Mutta entä se itse matkan rahoittaminen, onko ok, että matkan maksaa lainalla?

Matkustaminen on monelle meistä se tarvittava vastapaino työlle ja arjelle, ja ilman sitä stressitasomme saattaa nousta niin korkealle, että se näkyy sekä töissä että muussa sosiaalisessa elämässä. Tällaisiin tilanteisiin erilaisten lainapalveluiden kuten lainaa.net käyttö on täysin ok, sillä mikä sen parempi kun hyvä viikon tai parin loma, jonka jälkeen on parempi palata arkeen uudelleen lataututeena. Jos sen loman sitten maksaa lainalla, niin mikä ettei, käydään pari puolustavaa seikkaa tässä läpi. Eikä sen matkan tarvitse välttämättä olla edes etelänmatka – voihan sitä aloittaa Tallinnan risteilyllä ja jatkaa Tukholmaan, ja jos oikein innostuu niin jatkaa Tukholmasta toisella laivalla vielä etelämmäksi Itämerta.

Loma auttaa jaksamaan

Jos ajattelee jaksamista yrityksen kannalta, niin yritys luonnollisesti toivoo, että työntekijät tekevät parhaansa. Hyville työntekijöille myös saatetaan maksaa bonuksia ja muuten parempaa palkka, joten jos lomalla on se vaikutus, että työteho paranee ja kenties jatkossa saa paremman palkan, loma lainarahalla on vähän kuin investointi tulevaisuuteen. Ihan samalla tavalla saatamme ottaa remonttilainan, jotta asunnon arvo nousee – tai otamme autolainan ja vaihdamme parempaan autoon, tai remontoimme vanhan. Otamme elämässämme erilaisia lainoja, ja jos listaisimme kaikki elämämme aikana ostetut osamaksutuotteet, huomaisimme, että siellä sitä vasta variaaitoita onkin, jotka olemme siis käytännössä maksaneet lainarahalla – sitähän se osamaksukin on.

Loman alkaessa ihminen kokee mielialansa kohenevan, stressin vähenevän ja terveytensä paranevan. Tällaisia hyötyjä lomasta on tutkimuksissa havaittu olevan ihan jo tutkijoiden toimesta. Myös työmotivaatio nousee – eli loma on todellakin tarkoitus pitää lomana, ja jos työntekijä esimerkiksi sanoo, että hän ei haluaisi pitää lomaa vaan olla töissä, niin siitä vaan vaikka suunnittelemaan työntekijän kanssa hetkeksi, sitä mitä työntekijä voisi lomallaan tehdä.

Loma lainarahalla on investointi

Keskimääräisen perheen suurimmat investoinnit elämässä ovat oma asunto ja käyttöautot. Käytämme elämämme aikana ison osan tuloistamme näihin, mutta myös aivan perusarkeen ja sen tarpeisiin. Iso investointikohde elämässämme on oma hyvinvointimme, jota tuotamme harrastusten ja esimerkiksi erilaisten hyvinvointipalveluiden kuten hierontojen muodossa, mutta myös matkustamisen. Kun perhe lähtee matkalle, saattaa se olla sen vuoden kohokohta, tai matkalle ei välttämättä päästä edes joka vuosi, jolloin lomamatkan arvo nousee entisestään – ei todellakaan ole millään tavalla väheksyttävää maksaa lomamatka lainarahalle, jonka sitten maksaa pois seuraavan esimerkiksi vuoden tai kahden aikana ennen seuraavaa matkaa – tämä sopii varsinkin sellaisille ihmisille, jotka eivät vain osaa laittaa rahaa sukanvarteen, eli säästää.

Pidä huolta itsestäsi

Aivan samalla tavalla kun taloa ja asuntoa pitää silloin tällöin remontoida, ja auto viedä huoltoon, myös meitä ihmisiä pitää huoltaa. Meillä huoltoa tarvitsevat sekä kehomme että mielemme, ja mielemme hyötyy nimenomaan lomasta. Hyvä lomanvietto ja sitä kautta stressitason laskeminen hyödyttää lomailijan itsensä lisäksi koko hänen lähipiiriään, ja jos et pidä itsestäsi huolta, et jaksa pitää huolta mistään muustakaan.

Kummalla tavalla sinä säästät lomakassaasi? Osaatko laittaa sivuun esimerkiksi erilliselle matkatilille tietyn summan kuukaudessa ja osaat olla ottamatta sieltä muihin arjen kuluihin, vai varaatko matkan ja maksat sen lainarahalla? Esimerkiksi lainaa.net palvelusta voit yhdellä hakemuksella saada usemman lainatarjouksen, joista voit sitten valita sen itsellesi parhaiten sopivan – saat matkarahat kerralla, ja tiedät tasantarkkaan minä päivänä kuukaudesta sinun pitää sitten maksaa lainaasi pois. Laina maksaa luonnollisesti jonkin verran, eli on kalliimpi keino rahoittaa matka, kuin itse säästäminen – mutta matkalaina toimii monilla varmempana keinona päästä reissuun- miten sinä itse rahoitat matkasi?

Comments are closed.