Wärtsilän teknologiat tukevat CMA CGM:n tavoitteita merenkulun hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä

Teknologiayhtiö Wärtsilä toimittaa jälleen kattavan valikoiman ratkaisuja uusiin ranskalaisen CMA CGM -varustamon tilaamiin konttialuksiin, jotka käyttävät polttoaineenaan LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua. Tämä viimeisin tilaus käsittää 12 konttialusta, jotka rakennetaan Kiinassa. Kuusi 13.000 TEU konttialusta rakennetaan Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Co Ltd:ssä ja toiset kuusi 15.000 TEU alusta Jiangnan Shipyard (Group) Co Ltd:ssä. Wärtsilä on kirjannut nämä suuret tilaukset vuoden 2021 kolmannelle ja neljännelle neljännekselle.

Wärtsilän laitteistot toimitetaan telakoille vuodesta 2022 alkaen ja ensimmäinen 12 aluksesta lasketaan vesille vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Wärtsilä valittiin jo aiemmin toimittamaan samanlainen valikoima ratkaisuja yhdeksään 23K TEU CMA CGM:n alukseen, jotka on jo toimitettu sekä viiteen 15K TEU -alukseen, joista kaksi on toimitettu ja kolme on parhaillaan rakenteilla.

Valitsemalla polttoaineeksi LNG:n perinteisten dieselpolttoaineiden sijaan, CMA CGM panostaa hiilettömän polttoaineen käyttöön merenkulussa. LNG eliminoi lähes kaikki ilman epäpuhtaudet, kuten rikkioksidin (-99%), typpioksidin (-92%) ja pienhiukkaset (-91%). Aluksiin asennettavat monipolttoainemoottorit toimivat jo uusiutuvalla energialla kuten biometaanilla, synteettisellä metaanilla ja e-metaanilla.

”Olemme sitoutuneita edistämään kestävää kehitystä kaikissa toimissamme. Wärtsilä on meille hyvä kumppani, koska jaamme saman hiilineutraaliustavoitteen ja Wärtsilällä on siihen laaja valikoima ratkaisuja. LNG:n valinta polttoaineeksi uusiin aluksiimme on osa sitoutumistamme luoda hiiletön tulevaisuus,” sanoi Xavier Leclercq, Vice-President, CMA Ships.

Håkan Agnevall, Wärtsilän konsernijohtaja, sanoi: “Tämä suuri uusintatilaus, joka sisältää laajan valikoiman Wärtsilän ratkaisuja, osoittaa laadun, luotettavuuden ja asiakkaan huomioimisen arvon. Se myös korostaa osaamistamme merenkulun teknologian alalla. CMA CGM:lla ja Wärtsilällä on yhteinen strategia, jonka mukaan LNG-ratkaisut valmistavat tietä kohti hiiletöntä merenkulkua.”

Kaikki valitut Wärtsilän ratkaisut ovat tehokkaita ja kestävän kehityksen mukaisia. Jokaiseen alukseen tulee viisi Wärtsilä 34DF -monipolttoaineapumoottoria, yhteensä 60 moottoria jotka valmistetaan Wärtsilän yhteisyrityksessä Kiinassa, Wärtsilän Nacos Platinum integroitu navigointijärjestelmä, propulsiohallintajärjestelmä, STC-13-sarjan jätevedenpuhdistamo ja polttoainekaasun käsittelyjärjestelmä sekä Wärtsilän Operational Performance Improvement and Monitoring (Operim) -järjestelmä. Se hyödyntää uusinta digitaalista teknologiaa tuottamaan reaaliaikaista tietoa, jotta järjestelmä toimii optimaalisella tehokkuudella kaikkina aikoina ja kaikissa sää- ja merioloissa.

Uutta teknologiaa pelimaailmoissakin

Pelimaailmat kehittyvät edelleen- jos silloin 80-luvulla tulivat kotitietokoneet, niin nyt puhutaan jo pelaamisesta lohkoketjuteknogian kanssa ja NFT-tuotteiden – pelaajat voivat omistaa tavaroita peleistä ja tehdä niillä entistä enemmän tuloja itselleen – pelaa ja ansaitse, on tulossa entistä vahvemmin pelimaailmoihin.

Samalla myös aikuisten pelit ja rahapelaaminen kehittyvät edelleen, kuten voitte lukea mm. KasinoForum sivustolta

Yleensäkin kaikenlainen pelaaminen on siirtymässä entistä enemmän mobiililaitteille, jotka muutenkin eri sovellustensa kautta ohjaavat ja seuraavat omaa arkeamme, kuinka monta tällaista sovellusta esimerkiksi löytyy omasta luuristasi?

Comments are closed.