Finnair lentää joulun kunniaksi virtuaalilentoja Rovaniemelle

VR-Teknologiaa käyttäen, Finnair tarjoaa pian uuden tilaisuuden asiakkailleen. Virtuaalilennot Rovaniemelle toteutetaan 3D-moottorin Unreal Enginen tekniikkaa hyödyntäen. VR on lyhenne englannin kielen sanoista virtual reality, jotka tarkoittavat virtuaalista todellisuutta. Virtuaalisen lennon bisnesluokalle pääsee joko tietokoneselaimella tai mobiiliselaimen avulla. Osallistumisen voi toteuttaa myös VR-laseilla.

Virtuaalilentäjät voivat nauttia virvokkeita ja ihailla pohjoista tähtitaivasta. Mukana on Finnairilta tutut joulukoristeet ja lentokoneen cabin äänet. Rovaniemen talvisissa maisemissa lento ylittää napapiirin ja kulkee joulupukin luo! 

Lento kestää puoli tuntia ja “lippu” lennolle maksaa 10 euroa. Paikkasi voit lunastaa Finnair Shopista. Virtuaalisten lentojen tuotot Finnair lahjoittaa UNICEFille koronavirustaudin hillitsemiseksi, ja siitä kärsineiden auttamiseksi. 

Modernia teknologiaa hyödyntämällä finnairin asiakkaat ympäri maailman saavat nauttia lapin taiasta ja jouluisesta tunnelmasta, kotisohvalta käsin. Virtuaalista lentokokemusta on kehitetty jo vuoden päivät, ja mukana on mm. Visit Rovaniemi. Korkealaatuisten VR laitteiden puute on ollut kauan aikaa ongelma VR kokemusten tarjoamiselle. Finnair aloitti VR teknologiaan panostamisen vuonna 2016, esimerkiksi uusi konemalli esiteltiin VR lasien avulla. 

Korona ei ole joka puolella haitallinen asia, pandemia on helpottanut ja nopeuttanut virtuaalisten kokemusten yleistymistä. Sillä välin kun virtuaaliset kokemukset yleistyvät, on todella hyvä aika löytää parhaat nettikasinot täältä. Finnair pyrkii osoittamaan virtuaalisilla lennoilla että suuren yleisön virtuaaliset tapahtumat voivat olla muutakin kuin kokoustamista. Virtuaalinen todellisuus voi täydentää jatkossa esimerkiksi oikeaa lentokokemusta. 

Taste of Finnair ja alkoholiton reittilento

Finnair on osoittanut pandemian aikana myös aiemmin kekseliäisyyttä. Taste of Finnair -valmisateriat puhuttivat monessa kodissa Lokakuussa. Finnairin palkintoja pokannut business luokan ruokatarjonta olikin yhtäkkiä saatavilla kaupan hyllyltä. Ateriat valmistetaan vantaalla lentoaseman läheisyydessä. Nämä ateriat tarjoavat mahdollisuuden Finnair tyyppiseen elämykseen arjessa, omassa kodissa. Ateriat rakentuvat pohjoismaiselle ja japanilaiselle ruokaperinteelle. 

Vuonna 2018 Finnair nostatti kohua ja lopetti ilmaisten alkoholijuomien tarjoilun kaukolennoilla. Tämä nostatti olutkansassa tunteita ja asiaa puitiin pitkään Finnairin facebook seinällä. Kyseessä oli kokeilu jolla testattiin myynnin vaikutusta viihtyvyyteen ja tuottoihin. 

Korona ja Finnair

Finnairin rahtipuoli pyrkii nappaamaan talteen mahdollisuuden tuoda koronarokotteita suomeen. Finnair Cargo yhtiö valmistelee lääkkeen kuljetusta tehtailta suomeen nopealla vauhdilla. Yhtiö ei ole saanut vielä varsinaista yhteydenottoa valtiolliselta taholta, mutta odottaa kuitenkin viranomaisten turvaavaan Finnairin palveluihin. 

Rokotteen yllättävä -70 asteen säilytyslämpötila voi osoittautua haasteeksi joillekkin yhtiöille, mutta Finnair Cargolla on ollut jo pitkään valmius kuljettaa lääkkeitä jopa näissä lämpötiloissa. Tätä samaa kuljetusosaamista Finnair Cargo on hyödyntänyt esimerkiksi lohen kuljettamisessa ympäri maailman. Kylmäkuljetuksiin on valmistauduttu yhteistyöllä lämpötilakontrolloitujen konttien valmistajien kanssa. 

Maailmanlaajuiseen valtavaan korona rokote kysyntään yhtiö pyrkii vastaamaan myös nopeasti, keskusteluja on käyty esimerkiksi aasian päässä. 

Finnairin näkymät ovat silti heikot, koronaviruspandemian vaikutukset ja matkustusrajoitukset heikensivät kaikkien lentoyhtiöiden näkymiä todella paljon. Finnair kuljetti 92,2% vähemmän matkustajia marraskuussa kuin vuosi sitten. Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan ei lennetä enää lähes lainkaan reittilentoja. Rahtiliikenne oli kuitenkin pienimuotoinen valonpilkahdus, lennätetyt tonnit kasvoivat 124 % marraskuussa. Rahdin kysyntä säilyy jatkossakin korkeana, varsinkin Aasian suunnalla. 

Comments are closed.