Hamina LNG Oy:n terminaali on aloittanut kaupallisen toiminnan

Haminan LNG-terminaalin käyttöönotto on suoritettu, ja Hamina LNG Oy on aloittanut palveluiden tarjoamisen terminaalikäyttäjille.

Hamina LNG Oy:n terminaalin käyttöönotto on tehty, ja Hamina LNG Oy on aloittanut palveluiden tarjoamisen terminaalikäyttäjille. LNG-säiliön jäähdytys sekä järjestelmien ja laitteiden käyttöönottotestit on suoritettu onnistuneesti. Hamina LNG Oy tarjoaa LNG:n varastointipalvelua 30 000 m3 varastokapasiteetilla sekä höyrystys- ja verkkoonsyöttöpalvelua Suomen maakaasun siirtoverkkoon päivittäisellä 4 800 MWh kapasiteetilla. Muita yhtiön tarjoamia palveluita ovat LNG-rekkojen lastaus, laivojen purkaminen ja lastaus sekä laivojen bunkraus. Haminan terminaali on Suomen ensimmäinen kaasun siirtoverkkoon liitetty LNG-tuontiterminaali. Nykyisellä höyrystys- ja verkkoonsyöttökapasiteetilla terminaalista voidaan syöttää siirtoverkkoon noin 1,7 TWh maakaasua vuosittain.

http://www.haminalng.fi

Hamina LNG Oy on Haminan Energia Oy:n, virolaisen energiayhtiö Alexelan sekä teknologiakonserni Wärtsilän yhteisyritys. Haminan LNG-terminaali on Suomen ainoa maakaasun siirtoverkkoon kytketty LNG:n maahantuontiterminaali. Terminaalin varastokapasiteetti on 30 000 m3.

Sähköautoilun tulevaisuus

Miltä näyttää autoilun tulevaisuus, onko se sähköauto, joka on ratkaisu, vain onko autotehtaiden tuotepajoissa ja ajatushautomoissa tulossa jo parempikin vaihtoehto? Vuosi 2022 toi energiakriisin, minkä kautta sähkönkulutus on päässyt tapetille, mutta vaikuttaako se sähköautojen tulevien vuosien myyntiin, vai onko tämä reitti ”kiveen hakattu” autoilun tulevaisuudeksi? Ja jos mietitään autojen tulevaisuutta ihan autojen ulkonäön suhteen, niin Mazda CX 60 on aikalailla samannäköinen kuin Volvot, Toyotat, Suzukit…..

Politiikka kiinnostaa vaalien alla

Suomalaiset eivät pääsääntöisesti ole kovin aktiivisia politiikassa. Nykyaika ja digialustat kuitenkin mahdollistavat entistä enemmän ja laajemman poliittisen keskustelun, jos vain sivustot löytyvät ja niille lukijat, aiheet kuten Antti Kaikkonen ja suomalainen demokratia ovat tällä hetkellä haetuimpien sanojen listoilla, ja tiedonhaku puolueita kohtaa tulee nousemaan, mitä lähemmäksi kevään vaaleja mennään.

Comments are closed.