Itämeren helmet – 5 parasta matkakohdetta

Itämeri ulottuu laajalle alueelle, ja siellä on monia vierailun arvoisia kohteita. Meri ulottuu muun muassa Ruotsin, Latvian, Viron ja Puolan rannikolle. Sen lisäksi, että meri itsessään tarjoaa upeat olosuhteet, jokaisella maalla on oma ainutlaatuinen historiansa ja kulttuurinsa. Hienoja kohteita ja kokemuksia riittää, mutta nämä ovat viisi paikkaa, joissa jokaisen tulisi käydä ainakin kerran elämässään.

Risteilyt Itämerellä

Itämerellä pääsee nauttimaan merellisestä tunnelmasta vaikka Tukholman risteilyllä. Risteilylaivat tarjoavat monipuolista tekemistä. Laivoilla voi esimerkiksi rentoutua kylpylöissä, pelata rulettia laivan kasinolla, nauttia makuelämyksistä ravintoloissa ja shoppailla tax-free myymälöissä.

Skandinaviasta Itämerelle suuntautuvia risteilyjä on useita päivässä, ja ne ovat erittäin suosittuja. Risteily on erittäin mukava matkustustapa eri maiden välillä, ja lyhyessä ajassa on mahdollisuus tutustua eri kulttuureihin ja nähtävyyksiin. Tarjolla on niin päiväristeilyjä kuin viikon mittaisia lomamatkoja. Näistä jokainen voi valita itselle sopivan vaihtoehdon.

Itämeren viehättävä saaristo

Itämeren saaristo tarjoaa upeita merimaisemia ja monipuolisia aktiviteetteja. Saaristossa pääsee viihtymään rauhallisessa luonnossa ja siellä on myös mahdollista esimerkiksi veneillä, kalastaa, meloa tai patikoida. Luonnossa on mahdollista nähdä monia uhanalaisia lajeja, kuten norppia, hylkeitä ja merikotkia.

Saaristo on loistava vierailukohde kaikille, jotka haluavat nauttia Itämeren upeasta luonnosta ja merellisestä ilmapiiristä. Raikkaan ulkoilman lisäksi tarjolla on herkullista ruokaa. Ravintolat ovat tunnettuja etenkin tuoreista merenelävistä kuten ravuista, silakoista ja lohista.

Paikallisten kalastajakylien viehätys

Itämeren kalastajakylät ovat ainutlaatuisia ja kiehtovia paikkoja. Idylliset värikkäät puutalot ja satamien vilinä luovat tunnelman, jota on helppo uppoutua seuraamaan tunti kausiksi. Kylissä kalastusperinteet jatkuvat ja niissä on mahdollisuus tutustua myös kalastajien arkeen. Kokonaisuutta täydentää, kun kylissä pääsee nauttimaan mereneläviä, kuten savustettua kalaa ja äyriäisiä.

Paikalliset ravintolat tarjoavat meren antimia, jotka ovat paikallisten kalastajien pyytämiä. Näiden kalastajakylien viehätys perustuu niiden rauhallisuuteen ja luonnonläheisyyteen. Suosittelemme vierailua muun muassa Ruotsin Gotlannin saarelle.

Satamien idyllinen tunnelma

Itämerellä seilatessa matkan varrelle mahtuu useita mielenkiintoisia alueita. Matkailijoille tuttuja kohteita ovat Tallinna ja Tukholma, mutta monet muut satamakaupungit tarjoavat historiaa, ostosmahdollisuuksia ja herkullista ruokaa. Yksi satamista, jota ei kannata ohittaa on Gdansk, joka sijaitsee Puolassa aivan Itämeren rannalla.

Kaupunki on yksi Puolan suosituimmista matkailukohteista. Se tunnetaan erityisesti kauniista vanhastakaupungista upeine historiallisine rakennuksineen. Kaiken keskipisteessä sijaitsee Dlugi Targ -katu, jota reunustavat värikkäät talot ja nähtävyydet. Kadun päästä löytyy Neptunuksen suihkulähde, joka on kaupungin symboli. Kaupungista löytyy useita museoita kulttuurinnälkäisille, ja lisäksi Itämeren rannalta löytyy monipuoliset mahdollisuudet rentoutumiseen ja auringon ottamiseen. Gdansk on myös tunnettu vilkkaasta yöelämästä ja erinomaisista ravintoloista ja on ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki Itämerellä.

Itämeren historialliset kohteet

Itämeren alueella on lukuisia historiallisia kohteita, jotka kertovat sen rikkaasta menneisyydestä. Merkittäviä kohteita on useita, mutta yksi parhaiten säilyneistä historiallisista alueista on Riikan vanhakaupunki. Se sijaitsee Itämeren välittömässä läheisyydessä ja on listattu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Alueelta löytyy upeaa arkkitehtuuria kuten Riikan tuomiokirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Mustapäiden talo. Tunnelmallisen ilmapiirin omaavaa Raatihuoneentoria ympäröi lukuisat ravintolat, kahvilat ja pienet putiikit. Kaupungissa järjestetään festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Samalla matkalla kannattaa vierailla lisäksi Jūrmalassa, joka on merenrantakaupunki lähellä Riikaa. Se on suosittu matkailukohde pitkine hiekkarantoineen ja puutaloineen.

Itämeren alue tarjoaa monipuolisia elämyksiä matkailijoille. Olipa kyseessä sitten risteilyllä tarjolla olevasta rentoutuminen ja peliviihde, luonto, kulttuuri tai historia, Itämeren helmet eivät jätä kylmäksi. Suosittelemme tutustumaan näihin viiteen matkakohteeseen, kun suunnittelee lähtöä nauttimaan Itämeren kauneudesta ja monipuolisuudesta.

Comments are closed.