Suomalainen Eckerö Line täyttää 25 vuotta ­– Itämerellä liikennöi nyt uudistunut m/s Finlandia

Eckerö Linen m/s Finlandia on liikennöinyt Helsinki–Tallinna-välillä jo 25 vuotta. Neljännesvuosisadan aikana laivan matkustajamäärät ovat kasvaneet noin 70 000 matkustajasta reiluun 1,8 miljoonaan matkustajaan. Telakalla tammikuun alun viettänyt laiva on saanut muun muassa toisen sisäänkäynnin, uudet pelastuslautat ja uudistuneen ilmeen. Juhlavuotta vietetään merellä hyvän ruoan ja viihteen ääressä.

Suomalaisen laivayhtiö Eckerö Linen m/s Finlandian tammikuun telakoinnissa lisättiin laivan matkustusmukavuutta ja tehtiin määräaikaisia teknisiä huoltotöitä. Laivaan lisättiin toinen sisäänkäynti matkustajavirtojen liikkuvuuden parantamiseksi, ja muita uudistuksia tehtiin muun muassa hytteihin, Bar Naissaareen ja Cafeteria Satamaan, jonka toiseen kerrokseen rakennettiin viihtyisä matkustustila. Uusittu sisustus on arkkitehti Bettina Ingvesin käsialaa. M/s Finlandia on Ingvesille entuudestaan tuttu, sillä tämä vastasi laivan sisustuksesta myös sen aloittaessa liikennöinnin vuonna 2013.  

Itämeren paras asiakaskokemus syntyy hyvästä ruoasta ja viihteestä

Eckerö Linen asiakaskokemus on palkittu jo kolmena vuotena peräkkäin Asiakkuusindeksitutkimuksessa*.Tänä vuonna reilun kaksituntisen matkustusajan aikana voi kuunnella luentoja esimerkiksi mindfulnessista ja terveellisestä ruoasta. Suosituilla Makuja Merellä -luennoilla tullaan keskustelemaan muun muassa vastuullisesta liha- ja kalatuotannosta sekä annetaan vinkkejä pääsiäisruokien valmistamiseen. Kevään luennot toteutetaan yhdessä Eckerö Linen kotimaisten ruokakumppanien Atrian, Meiran ja Arvo Kokkosen kanssa.

Laadukkaasta artistitarjonnastaan tunnettu m/s Finlandia on ollut Teoston tilastojen mukaan jo vuosia Suomen suurin keikkapaikka: siellä järjestetään eniten elävän musiikin esityskertoja vuodessa. Tänäkin vuonna lavalle nousee kotimaisia huippuartisteja moneen makuun, esimerkiksi Jannika B, Arttu Wiskari, Eini, Aikakone, Kasmir ja Karri Koira.

Viime vuoden matkustajamäärä rikkoi ennätyksiä

Tänä vuonna 25 vuotta liikennöinyt laivayhtiö teki vuonna 2018 huipputuloksen ja kasvatti matkustajamääräänsä 24 prosenttia. Asiakasmäärät kasvoivat Suomen ja Viron lisäksi kansainvälisellä markkinalla, vaikka kokonaismarkkina laski.

”Kahdessakymmenessäviidessä vuodessa olemme onnistuneet kasvattamaan liiketoimintaamme, ja olimme viime syys- ja marraskuussa Itämeren suosituin matkustajalaiva Helsinki–Tallinna-reitillä.  Olemme iloisia, että voimme nyt juhlavuonna tarjota asiakkaillemme uudistetun laivan ja sujuvat aikataulut. Lähdemme luottavaisin mielin seuraavalle neljännesvuosisadalle”, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

*Asiakkuusindeksi on Suomen kattavin vuosittainen tutkimus suomalaisten yritysten asiakaskokemuksesta ja asiakasuskollisuudesta. Tutkimuksen ovat teettäneet Asiakkuusmarkkinointiliitto ASML ja Avaus vuodesta 2009 alkaen. Vastausten pohjalta lasketaan asiakkuusindeksi mukana oleville yrityksille. http://asiakkuusindeksi.fi

Comments are closed.