Työharjoittelu Viking Linen laivoilla kasvattaa nuoria muusikkoja esiintyjinä

Turun konservatorion opiskelijat saavat käytännön oppia muusikon työhön osana Punaisten laivojen viihdetarjontaa. Suomen suurimpiin elävän musiikin työnantajiin kuuluva Viking Line haluaa tehdä osansa suomalaisen musiikkikasvatuksen eteen tarjoamalla laadukkaan ympäristön työharjoittelulle.

Nuoret suomalaiset musiikinopiskelijat pääsevät oppimaan aitoon työympäristöön myös tänä syksynä, kun Viking Line jatkaa yhteistyötään Turun konservatorion kanssa. Opiskelijat suorittavat osan tutkintoon kuuluvasta työharjoittelustaan M/S Amorellan ja M/S Viking Gracen ravintoloissa syys-marraskuussa.

­– Viking Line on yksi Suomen suurimmista muusikkojen ja musiikkiteknologian osaajien työllistäjistä. Siksi on luontevaa, että autamme lupaavia nuoria alkuun urallaan. Työharjoittelujakso järjestetään nyt kolmannen kerran, ja toivotamme opiskelijat innolla tervetulleeksi, kertoo Viking Linen viihdepäällikkö Mikael Panelius.

Mahdollisuus harjoitella työelämätaitoja käytännössä on yhä keskeisempi osa ammattiin opiskelua. Muusikon ja musiikkiteknologin tutkintoja suorittavat pääsevät laivalla kokemaan, millaista keikkailevan viihdealan ammattilaisen arki aidosti on. Kukin bändi esiintyy laivalla 3–5 kertaa risteilyn aikana.

­– Esiintymisjännitystä oppii hallitsemaan ja lavakäyttäytyminen kehittyy vain tekemällä. Keikat arvioidaan videotallenteelta, ja laivan henkilökunta osallistuu arviointiin. Saamme heiltä tärkeää palautetta, kiittelee Turun konservatorion lehtori Jusu Heinonen.

Opiskelijat soittavat Punaisten laivojen ravintoloissa sekä tanssi- että taustamusiikkia. Harjoittelukokonaisuus edistää myös opiskelijoiden työllistymistä. Viking Linen aluksilla järjestetään vuosittain yli 14 000 livekeikkaa. Yhden päivän aikana laivoilla ympäri Itämeren voi esiintyä jopa 117 muusikkoa.

Comments are closed.