Viking Line lanseeraa digitaaliset hyttiavaimet

Viking Line on ottanut käyttöön digitaaliset hyttiavaimet ensimmäisenä Itämerellä. Viking Line Clubin jäsenet ovat voineet 27.1.2020 alkaen käyttää Viking Line -sovellusta hyttiavaimena Viking XPRS:llä. Edellytyksenä on, että kaikki varauksen matkustajat ovat klubijäseniä. Tavoitteena on tehdä merimatkustamisesta entistä vaivattomampaa. Asiakas tekee lähtöselvityksen Viking Line -sovelluksessa ja saamallaan QR-koodilla, hän pääsee portista laivaan ja voi avata hyttioven. Mobiilisovelluksella toimiva hyttiavain on ympäristöä huomioiva, koska sen myötä paperisten avainten tarve vähenee.

– Asiakkaamme ovat ottaneet uudet digitaaliset hyttiavaimet vastaan innokkaina, kertoo Viking Linen projektipäällikkö Sten Smeds.

Helsinki–Tallinna-väliä liikennöivä M/S Viking XPRS oli huoltotauolla 7.–24.1.2020. Huoltotauon aikana aluksella on hyttiavainpäivityksen lisäksi uudistettu laivan ravintolamaailmaa. Täysin uutta laivalla on ravintolakonsepti The Burgers, jonka Black Angus -hampurilaiset tehdään alusta alkaen käsin laivalla.

Viking Line uudistaa jatkuvasti kalustoaan, ja laivoja telakoidaan keskimäärin parin vuoden välein. Laivojen ollessa telakalla niitä kehitetään vastaamaan asiakkaiden toiveita ja muuttuvia trendejä. M/S Viking XPRS on Viking Linen ensimmäinen alus, jolla digitaalisia hyttiavaimia testataan. Mobiiliavaimet tulevat käyttöön myös uudelle M/S Viking Glorylle, joka alkaa liikennöimään vuonna 2021.

– Tarkoituksenamme on ottaa mobiilihyttiavaimet käyttöön kaikilla matkustaja-aluksillamme lähivuosina. Matkaan pääsee toki edelleen myös perinteisellä hyttiavaimella, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta älypuhelinten hyödyntämiseen, Viking Linen projektipäällikkö Sten Smeds kertoo.

Matkustajat saavat mobiilissa toimivan hyttiavaimen käyttöönsä kirjautumalla Viking Line -sovellukseen. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. 

Comments are closed.