Viking Linen erikoisristeilyt vievät samalla matkalla Maarianhaminan joulutoreilta Tallinnan tunnelmaan

M/S Gabriella tekee 27.‒29.11. ja 4.‒6.12. Helsingistä kaksi erikoisristeilyä, joilla voi virittäytyä joulunodotukseen sekä Maarianhaminassa että Tallinnassa. Ahvenanmaalla järjestetään molempina viikonloppuina joulumarkkinat. Jos ottaa auton matkalle mukaan, voi retkeillä saarella omin päin. Paluumatkalla ankkuroidutaan Tallinnassa, missä jää aamupäivä aikaa kierrellä kaupungilla.  

Valokuvaaja: Tuukka Ervasti

Joulutunnelmaa saaristossa ja hansakaupungissa

Viking Linen kahdella uutuusristeilyllä voi tutustua sekä ahvenanmaalaisiin että virolaisiin tapoihin valmistautua vuoden suurimpaan juhlaan.  Risteilyjen aikana ehtii vierailla joko Jan Karlsgården -ulkoilmamuseon pikkujoulumarkkinoilla (28.11.) tai Maarianhaminan joulumarkkinoilla (5.12.).  Maissaoloaikana voi myös osallistua opastetulle retkelle, joka vie Ahvenanmaan tärkeimmille nähtävyyksille. Jos matkalle ottaa mukaan auton, sen voi ajaa laivasta Maarianhaminassa ja tehdä kiertoajelun omin päin. Seuraavana aamupäivänä on aikaa käydä maissa Tallinnassa, joka on tunnettu Raatihuoneen torin edustalla levittäytyvästä joulutoristaan.  

M/S Gabriella lähtee Helsingistä 27.11. ja 4.12. klo 16.30 ja saapuu Maarianhaminaan seuraavana päivänä klo 9.10. Laiva lähtee kello 16.00 kohti Tallinnaa, missä ankkuroidutaan 29.11. ja 6.12. klo 9.00‒12.30. Laiva on takaisin Helsingissä klo 15.15.

Tällä risteilyllä koet joulunalustunnelman kahdessa kaupungissa! Marraskuun lähdöllä pääset vierailemaan Jan Karlsgårdenin maalaisromanttisilla pikkujoulumarkkinoilla ja joulukuussa Maarianhaminan viehättävillä joulumarkkinoilla. Autoillen ehdit hyvin kierrellä Ahvenanmaata omin päin. Paluumatkalla ennätät vielä piipahtaa Tallinnassa ennen kuin laiva palaa Helsinkiin.

Lisätietoa:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/risteilyt/helsinki-maarianhamina/joulutunnelmaa-ahvenanmaalla-tallinnassa

Tekemistä maissa

Ahvenanmaan aarteet -kiertoajelu, 4 t

Opastetulla kierroksella nähdään Ahvenanmaan tärkeimmät nähtävyydet: Bomarsundin linnoituksen vaikuttavat rauniot, restauroitu keskiaikainen Kastelholman linna, Jan Karlsgården -ulkoilmamuseo ja kokki Michael Björklundin Smakbyn. Kierroksen päätteeksi vierailemme Maarianhaminassa ja näemme mm. museolaiva Pommernin (huomioi, että emme astu laivaan). Kiertoajelu alkaa klo 10 Viking Linen terminaalin edustalta. HUOM. Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille ja on opastettu vain suomeksi.

Retket Jan Karlsgårdenin pikkujoulumarkkinoille (28.11.)

Virittäydy joulun odotukseen menneiden vuosisatojen tunnelmassa. Sundissa, Kastelholman keskiaikaisen linnan kupeessa sijaitsevan Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon pikkujoulumarkkinoilla tarjolla on saarivaltakunnan perinteisiä jouluherkkuja ja käsityöläisten taidonnäytteitä. Valitse aikaisempi lähtö satamasta tai myöhäisempi lähtö hotelli Park Alandian edestä. Molemmilla vietät 2 tuntia pikkujoulumarkkinoilla ja aikaa jää myös kierrellä Maarianhaminaa omin päin. Retket toteutetaan Viking Linen omilla busseilla.

Comments are closed.