Viking Linen perinteisessä joulupöydässä on tilaa myös maukkaille kasvisherkuille

Punaisten laivojen joulupöytään katetaan tänä vuonna perinteisten herkkujen lisäksi runsaasti kasvisvaihtoehtoja. Joulupöydän on suunnitellut ja toteuttanut Ruotsin kokkimaajoukkue yhdessä Viking Linen keittiömestareiden kanssa. Ensi kertaa tarjolla on myös ikioma joulupöytä lapsille. Joulupöydät ovat katettuna Punaisilla laivoilla 16.11.–26.12.2018.

Laadukas ruoka ja makuelämykset ovat yhä tärkeämmässä roolissa risteilymatkojen valinnassa – erityisesti joulun aikaan. Risteilylle lähdetään usein koko perheen voimin, ja Viking Line panostaakin ruoassaan erityisen paljon myös perheen pienempiin matkustajiin. Lapsille on tänä vuonna ensimmäistä kertaa suunniteltu täysin oma joulupöytä, jonka kirkkailla väreillä ja hauskalla esillepanolla pyritään innostamaan lapsia kasvisvaihtoehtojen kokeiluun. Jouluisen lasten buffetin suunnittelusta on vastannut Ruotsin juniorikokkimaajoukkue.

–       Tänä vuonna olemme satsanneet erityisen paljon entistä kevyempiin ja raikkaampiin pohjoismaisiin makuihin. Pöydästä löytyvät toki kaikki joulun tutut maut silleistä laatikoihin ja kinkkuun, mutta lisäksi tarjolla on joulun makumaailmaan sopivia kasvisruokia sekä vegaanisia vaihtoehtoja, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.

Punaisten Laivojen joulupöydässä on perinneherkkujen lisäksi tarjolla esimerkiksi vegaanista “silliä”, paahdettua juuriselleriä, sieni-juuresgratiinia, pitkäpippuri-appelsiinikeitettyä porkkanaa ja vegaanisia jälkiruokia. Menun on luonut Ruotsin kokkimaajoukkue yhdessä Viking Linen omien keittiömestareiden kanssa.

Herkulliset joulupöydät ovat katettuna 16.11. alkaen aina tapaninpäivään saakka kaikilla Viking Linen risteilyaluksilla (M/S Cinderellalla 20.11. alkaen).

Comments are closed.