Vuosaaren satamassa sunnuntaina ei yhtään positiivista koronavirustartuntaa

Sunnuntaina 16.8. osalle Saksasta Vuosaaren satamaan saapuneista matkustajille tarjottiin tilai-suutta vapaaehtoiseen koronavirustestiin. Kenelläkään testatuista ei todettu koronavirustartuntaa.

Testausta tarjottiin 65 autokunnalle, joissa oli matkustajia yhteensä 127 henkilöä. Automatkustajista 46 tarttui tilaisuuteen. Lisäksi 8 muuta laivamatkustajaa kävi testeissä.

Mahdollisuus vapaaehtoiseen koronatestiin riippumatta siitä, oliko henkilöillä oireita tai ei, tarjottiin Tullin normaalien tarkastusten yhteydessä. Helsingin kaupunki tarjosi terveysneuvontaa ja HUSLAB vastasi näytteenotosta.

”Terveysneuvonta ja näytteenotto sujuivat Vuosaaressa hyvin. Saatuja kokemuksia hyödynnetään koronaterveysneuvontaa laajennettaessa ja yleisemminkin arvioitaessa koronavirustartuntojen maahan saapumisen riskiä laivamatkustajilla. On todennäköistä, että vastaavia testauksia toteutetaan jatkossakin eri satamissa ja eri laivareiteillä”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Päivittäin Helsingin satamien kautta saapuu tällä hetkellä noin 10 000­15 000 matkustajaa. Valtaosa matkustajista on Suomesta tai Baltian maista lähteneitä lyhyillä risteilymatkoilla olevia matkustajia.

Helsinki on myös käynnistänyt terveysneuvontapisteen Länsisatamassa maanantaina 17.8. Toimintamalli vastaa Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintamallia, jossa kaikille saapuville matkustajille tarjotaan tietoa koronaviruksesta, sen ehkäisystä ja oireista. Oireiset ohjataan koronavirustestiin. Länsisataman terveysneuvonta on käynnistynyt hyvin. Vastaava toiminta käynnistyy myös Olympiaterminaalissa ja Katajanokalla sekä Vuosaaren Hansaterminaalissa lähiaikoina.

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Comments are closed.