Vuosaaren satamassa sunnuntaina ei yhtään positiivista koronavirustartuntaa

Sunnuntaina 16.8. osalle Saksasta Vuosaaren satamaan saapuneista matkustajille tarjottiin tilai-suutta vapaaehtoiseen koronavirustestiin. Kenelläkään testatuista ei todettu koronavirustartuntaa.

Testausta tarjottiin 65 autokunnalle, joissa oli matkustajia yhteensä 127 henkilöä. Automatkustajista 46 tarttui tilaisuuteen. Lisäksi 8 muuta laivamatkustajaa kävi testeissä.

Mahdollisuus vapaaehtoiseen koronatestiin riippumatta siitä, oliko henkilöillä oireita tai ei, tarjottiin Tullin normaalien tarkastusten yhteydessä. Helsingin kaupunki tarjosi terveysneuvontaa ja HUSLAB vastasi näytteenotosta.

”Terveysneuvonta ja näytteenotto sujuivat Vuosaaressa hyvin. Saatuja kokemuksia hyödynnetään koronaterveysneuvontaa laajennettaessa ja yleisemminkin arvioitaessa koronavirustartuntojen maahan saapumisen riskiä laivamatkustajilla. On todennäköistä, että vastaavia testauksia toteutetaan jatkossakin eri satamissa ja eri laivareiteillä”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Päivittäin Helsingin satamien kautta saapuu tällä hetkellä noin 10 000­15 000 matkustajaa. Valtaosa matkustajista on Suomesta tai Baltian maista lähteneitä lyhyillä risteilymatkoilla olevia matkustajia.

Helsinki on myös käynnistänyt terveysneuvontapisteen Länsisatamassa maanantaina 17.8. Toimintamalli vastaa Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintamallia, jossa kaikille saapuville matkustajille tarjotaan tietoa koronaviruksesta, sen ehkäisystä ja oireista. Oireiset ohjataan koronavirustestiin. Länsisataman terveysneuvonta on käynnistynyt hyvin. Vastaava toiminta käynnistyy myös Olympiaterminaalissa ja Katajanokalla sekä Vuosaaren Hansaterminaalissa lähiaikoina.

Lähde: STT Info

Comments are closed.