Yritysmatkustus ja rahankäyttö

Helsingin Eteläsatamaa voi katsella verkkokameran kautta.

Matkustaako yrityksenne henkilöstö paljon Itämeren maissa? Miten hoidatte henkilökunnan kulut matkanaikana, ruoat, matkat, yöpymiset yms?

Jos olette hankkineet henkilökunnalle, joka matkustaa luottokortit, oletteko tehneet vertailuja sille, mitä kautta yrityksen luottokortit kannattaisi hankkia? Löydä parhaat luottokortit täältä ja tee kenties rahaa säästävä päätös tuleville vuosille.

Miten luottokortit eroavat toisistaan

Jos et ole asiaa koskaan miettinyt, niin ehkä kannattaisi. Varsinkin jos yrityksessä on useampi luottokortti käytössä ja kortteja oikeasti myös käytetään. Jokaisessa luottokortissa on muutama asia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

  • mikä on luottokortin maksimiluotto
  • onko luottokortissa vuosimaksua
  • mikä on luottokortin luoton nimelliskorko
  • onko luottokortin luotolla korkovapautta
  • kuinka paljon käteisnostoista veloitetaan kotimaassa
  • kuinka paljon käteisnostoista veloitetaan ulkomailla
  • onko kortissa jokin bonusosio
  • veloitetaanko kortin valuuttakäytöstä
  • miten korttia hallinnoidana, onko erillistä sovellusta

Jos esimerkiksi yrityksen käytössä on luottokortteja, joiden luottoraja on matala, voi matkoilla tulla tilanteita, että yrityksen henkilö, joutuu käyttämään omaan henkilökohtaista korttiaan tai jopa käteistä rahaa selvitäkseen tilanteista eteenpäin. Tämä taas aiheuttaa kotimaan konttorilla lisätöitä papereiden ja kirjanpidon kanssa, mikä taas aiheuttaa lisäkuluja työajan kautta sekä tilitoimiston töiden kautta.

Mikäli luottokortissa on vuosimaksu, se luonnollisesti kertaantuu jokaisen henkilön mukana ja saattaa vuositasolla jo olla useamman kahvitushetken kokoinen, joten sitäkään ei kannata unohtaa.

Luottokorttien vuosikulut

Jos korttia ei käytetä, ei niistä yleensä enää 2020-luvulla mene paljoa kuluja. Joitain pieniä hallinnointi kuluja voi aina olla, mutta suurimmat erot tulevat silloin, kun kortteja oikeasti käytetään. Jo pienetkin erot korttien luottokoroissa tekevät vuositasolla isojakin eroja korttien kulueroihin, joten kannattaa oikeasti verrata, mikä luottokortti olisi omalle yritykselle se paras vaihtoehto.

Jopa yksityishenkilöiden kannattaa tehdä vastaava vertailua, sillä voi olla, että maksat itsekin aivan turhasta tai et kerää niitä bonuksia, joita toisella kortilla voisit saada ja ansaita jopa maksuttomat lennot seuraavalle reissullesi. Yrityksillä nämä bonukset voivat tarkoittaa myös maksuttomia työmatkoja Itämeren muihin maihin tai pidemmällekin.

Mobiilimaksaminen kasvaa vuosi vuodelta

Käteisen käytöstä ja sen vähenemisestä on puhuttu jo vuosia. Se näkyy Suomessakin pankkiverkoston vähenemisenä ja siinä, että ihmiset ovat alkaneet käyttää jopa mobiililaitteitaan maksuvälineitä.

Vuonna 2019 suomalaiset itseasiassa maksoivat jo verkkotilauksistaan enemmän mobiilisti ja menivät tilastoissa mm. ruotsalaisten ohi, jotka vielä ennen vuotta 2019 olivat selkeästi suomalaisten edellä mobiilimaksamisessa. Sitä mukaan kun mobiilimaksaminen ja korttimaksaminen jatkavat kasvuaan, tullaan varmasti näkemään myös muutoksia lisää lähimaksamisessakin.

Luottokortti on turvallinen maksuväline

Tämä unohtuu useasti. Eli kun maksat käteisellä tai pankkikortilla, on maksun peruminen vaikeampaa kuin luottokortilla. Lisäksi monissa tapauksissa kun maksettu asia peruuntuu tai tuote on reklamaation kautta palautettu, luottokorttimaksu palautuu nopeammin. Myös lentovaraukset kannattaa tehdä aina credit-kortilla, sillä näin saa turvaa lentoyhtiön konkurssin varalta.

Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksettujen ostosten osalta kuluttaja voi vaatia hyvitystä kortin myöntäneeltä pankilta, mutta silloin asian käsittelyyn ei liity vastaavaa kuluttajansuojanlain tuomaa turvaa kuin credit-kortilla maksettujen ostosten osalta.

Yritysmatkustaminen muuttuu

Mennyt vuosi 2020 on ollut muutokset vuosi myös yritysmatkustamiselle. Monesti tänä vuonna on ollut ennemmin lähtö lentokentälle, onkin nyt pysytty kotona. Tämä luonnollisesti on tietänyt yrityksille kulusäästöjä matkustamisen osalta, mutta toisaalta saattanut lisätä digikuluja uusien sovellusten lisenssien hankinnassa. Se, että työntekijä tekee etänä ei tarkoita, että yritys voisi unohtaa luottokortit, jotka työntekijöille on annettu. Alunperinkin luottokortit on annettu työntekijöille jostakin syystä, ja vaikka tuo alkuperäinen syy on saattanut nyt hetkeksi väliaikaisesti muuttua, se ei tarkoita että tulevina vuosina luottokortit muuttuisivat turhiksi.

Enemmänkin me arvelemme, että niistä tulee myös täysin mobiileja, eli jatkossa meillä ei olekaan varsinaisia reaalisia kortteja, vaan sovellus puhelimessamme, jonka kautta voimme maksaa yritystoiminnan kuluja. Tämä sovellus sitten näyttää yrityksen konttorilla reaaliajassa kuka on tehnyt ja maksanut mitäkin.

Comments are closed.