Tallinnaan matkataan nyt entiseen malliin – Viking Linella tuplakapasiteetti kesän ajan

Tallinna ja Viro houkuttelevat suomalaisia vahvemmin kuin vuosiin, ja Viking Line vastaa kesäkysyntään tuomalla Viking XPRS:n rinnalle tutun M/S Gabriellan ja legendaarisen Viking Cinderellan. Uutta on, että matkoja vartaan entistä useammin viime tipassa. Viking Linen kolme päivittäistä lähtöä takaavat, että vaihtoehtoja yli Suomenlahden suuntaaville löytyy riittämiin.

Viking Linella on keskikesän ajan kolme päivittäistä lähtöä Tallinnaan, kun maaliskuussa Suomen lipun alle siirtyneen Viking XPRS:n lisäksi Suomenlahden poikki seilaavat vuoropäivin isot risteilyalukset Viking Cinderella ja M/S Gabriella. Perjantaisin lähtöjä on neljä. Kesän lisävuorot lähes tuplaavat Viking Linen kapasiteetin reitillä, jonka kysyntä on vauhdilla palaamassa koronaa edeltävien aikojen tasolle.

”Viking XPRS:n tämänhetkisissä varauksissa olemme selvästi yli viime vuoden ja useiden päivien osalta jo edellä vuoden 2019 lukuja. Myös heinäkuu näyttää lupaavalta”, Viking Linen kaupallinen johtaja Minna Tuorila kertoo.

”Tuplaamalla tarjontamme haluamme varmistaa, että suomalaiset pääsevät Tallinnaan koko kesän ajan. Etelänaapuriin on totuttu lähtemään hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, ja nyt matkoja varataan ylipäätään viime tipassa. Kolme päivittäistä lähtöä kuitenkin tarjoavat erittäin monipuoliset mahdollisuudet varata juuri omiin suunnitelmiin sopivan matkan. Tosin esimerkiksi Depeche Moden ja The Weekndin Tallinnan-keikat ovat jo nyt vetäneet lähdöt täyteen. Kannattaa siis tehdä varaukset ajoissa, jos mielii matkalle tiettynä päivänä.”

Viking XPRS suuntaa kohti Tallinnaa aamuin ja illoin, Tukholmasta tulevat Viking Cinderella ja M/S Gabriella vuoropäivin kello 10.30. Kaikille laivoille voi varata reittimatkoja, risteilyjä ja autopaikkoja, joten ne palvelevat niin risteilijöiden, Virossa pidempään lomailevien kuin kohti Via Balticaa suuntaavien matkustajien tarpeita.

”Gabriella ja Cinderella tuovat reitille ison risteilyaluksen palvelut, erinomaiset ostosmahdollisuudet ja upeat aurinkokannet. Niillä esimerkiksi lapsiperhe voi lähteä 6,5 tunnin risteilylle huvipuistopäivää edullisemmalla hinnalla. Kaikilla laivoillamme on kesän ajan Ville Viking Adventure Island -lastenmaailmat, joissa on paljon ohjelmaa ja hyvät pelimahdollisuudet. Tämän kesän uutuus laivoillamme on LEGO Ninjago -uutuuslanseerauksen ympärille rakennettu teemahuone”, Minna Tuorila kertoo.

Viking Linen Tallinnaan liikennöivät laivat 30.6.-6.8.2023

Viking XPRS

Suomen lipun alle keväällä siirtynyt, varta vasten Suomenlahden liikenteeseen suunniteltu alus vie kahdesti päivässä keskustasta keskustaan. Keskikesän ajan aluksella on perjantaisin kolme Tallinnan-lähtöä. Laadukkaat ravintolat ja kaupat palvelevat niin päiväristeilijöitä kuin reittimatkustajiakin. Matkustajia Viking XPRS:lle mahtuu 2 500, henkilöautoja 230.

M/S Gabriella

Upeista parvekehyteistään ja erinomaisista ravintoloistaan tunnettu laiva lähtee joka toinen ilta Helsingistä Tukholmaan ja keskikesän ajan sieltä Tallinnaan aamupäivisin klo 10.30. Suomen lipun alla risteilevälle Gabriellalle mahtuu 2400 matkustajaa, autoja 400.

Viking Cinderella

Legendaarisena bilelaivana 1990-luvulla tutuksi tullut Viking Cinderella palaa Ruotsista kuudeksi kesäviikoksi Helsinkiin ja ajaa samaa reittiä kuin linjaparinsa Gabriella: joka toinen ilta Tukholmaan ja sieltä palattuaan edestakaisin Tallinnaan. Viking Cinderella vetää 2560 matkustajaa ja 480 autoa.

Matkatessa laivalla voi lukea vaikka viihdeuutiset Viihdecorner.com sivustolta.

Comments are closed.