Yli 10 000 keikkaa vuodessa – Itämeren aallot ovat tärkeä areena viihdeartisteille trubaduureista supertähtiin

Itämeren aalloilla on käynnissä ikuiset festarit, kun Viking Line tarjoaa eri laivojensa matkustajien makuun räätälöityä viihdettä vuoden jokaisena päivänä. Artisteille se tarkoittaa töitä ja keikkaympäristöä, jossa yleisö on helppo ottaa omakseen. ”Laivakeikat ovat ihan oma kuplansa”, sanoo tänäkin syksynä risteilymatkustajia viihdyttävä Jannika B.

Kun Viking Linen viihteen lippulaiva Viking Grace viikonloppuiltana jättää taakseen Turun sataman ja suuntaa kohti Tukholmaa, on laiva täynnä viihteennälkäisiä matkustajia – ja heidän ilokseen kyydissä iso joukko viihteen ammattilaisia.

”Matkassa ovat laivan oma housebändi, tähtiartisti, trio, trubaduuri, trubaduuriduo, dj ja pianisti!” Viking Linen viihdepäällikkö Mikael Panelius kertoo.

Koska monipuolista viihdettä on tarjolla kaikilla Viking Linen kuudella aluksella joka ikinen päivä vuoden ympäri, on laivayhtiö yksi Suomen suurimmista viihteen tilaajista. Kaikkiaan Vikingin laivoilla järjestetään yli 10 000 keikkaa vuodessa. Yksittäisenä viikonloppuiltana Viking Linen laivoilla on töissä yhteensä yli sata viihteen ammattilaista ja lisäksi laivan omaa viihdehenkilökuntaa.

”Viihde on onnistuneen risteilymatkan ohittamaton osa ruoan ja ostosten rinnalla. Kun aikuinen laivamatkustaja on syönyt ja shoppaillut, hän pohtii, lähteäkö hyttiin nukkumaan vai jäädäkö vielä lasilliselle. Ilman viihdettä nukkuminen voittaa. Jos on hyvä bändi, matkailija jää ravintolaan sitä kuuntelemaan. Ja jos on huippuhyvä bändi, hän viihtyy loppuun asti. Aivan oma lukunsa ovat tähtiartistit, joita tullaan varta vasten kuuntelemaan laivalle”, Mikael Panelius sanoo. 

Jokaisella Viking Linen laivalla on omanlaisensa viihdeprofiili, joka elää viikonpäivien mukaan. Alkuviikosta lavoille nousevat usein tanssiorkesterit ja keskiviikkoisin sekä torstaista alkaen bilebändejä sekä artisteja.

”Mukautamme ohjelmaa laivoilla myös risteilykohtaisesti. Esimerkiksi Glorylla on päivittäin kaksi orkesteria: ruotsalainen housebändi sekä suomalainen tanssiorkesteri tai bilebändi. Pystymme nopeasti painottamaan viihdettä suomalaisempaan tai ruotsalaisempaan suuntaan sen mukaan, millainen yleisö laivalla on.”

Valtaosasta viihteestä vastaavat suomalaiset artistit, joille Itämeri onkin tuttu työympäristö. 

”Laiva on tavallaan oma kuplansa, ja siinä on esiintyjänkin helppo kellua mukana. Ihmiset ovat usein lomalla ja hyvällä tuulella. Artistin työ on enimmäkseen yksinäistä puurtamista studiolla. Kosketus ihmisiin on tämän työn mehukkain hedelmä”, sanoo Jannika B, joka esiintyy tänä syksynä sekä Viking Gabriellalla että Viking Gracella.

Näin Viking Linen laivojen viihdetarjonta eroaa toisistaan

Viihdeohjelma räätälöidään huolellisesti kullekin laivalle. Laivamatkan kesto ja tyypillinen matkustajajoukko vaikuttavat siihen, millaista viihdettä Viking Linen eri laivoilla tarjoillaan.

Viking Grace on Viking Linen viihteen lippulaiva. Nimekkäät suomalaiset artistit ovat syy lähteä Gracelle. Turun ja Tukholman välillä kuullaan sunnuntaista keskiviikkoon Suomi-iskelmän huippuja ja torstaisin bilebändiä. Perjantai ja lauantai on pyhitetty pop- ja rock-artisteille. Syksyn aikana Viking Gracella keikkailevat esimerkiksi Maija Vilkkumaa, Lordi, Anna Puu, Elastinen ja Jannika B.

Viking Glory on Viking Linen Turun-linjan uutukainen. Sen viihdeviikko on suunniteltu muita laivoja kansainvälisemmäksi – silti niin, että pohjoismainen ja tunnelma säilyy. Risteilytunnelmaa nostattavat Torgetilla jazzin letkeät tahdit ja ruokaravintolassa elegantti pianomusiikki. Alkuviikosta Turun ja Tukholman väliä liikennöivän Gloryn viihteen painotus on suomalaisessa tanssimusiikissa. Keskiviikkoisin ja torstaisin lavalle nousevat Suomen valovoimaisimmat iskelmälaulajat ja tanssiorkesterit, syksyn aikana muiden muassa Sinitaivas, Eija Kantola, Teemu Roivainen, Kyösti Mäkimattila ja Souvarit.

Viking Gabriellan viihdetarjontaan mahtuu sekä kotimaisia huippuartisteja, kansainvälisten tanssiorkestereiden tahdittamaa tanssia että trubaduuriviihdettä. Syksyn artisteja Helsingin ja Tukholman väliä liikennöivällä Gabriellalla ovat esimerkisi Olli Halonen, Mikael Gabriel ja Jannika B.

Viking XPRS on suomalaisten päiväristeilijöiden suosikki. Helsingin ja Tallinnan välisellä merimatkalla lauletaan karaokea ja baarissa viihdyttää trio. Tiistaisin ja keskiviikkoisin laivalla nähdään tanssiartisteja ja iltaviihdettä perjantaisin ja lauantaisin. Syksyn tähtiesiintyjiin kuuluvat esimerkiksi Tommi Läntinen, Jukka Poika ja Kasmir. Moni tuntee Viking XPRS:n myös viihdyttävistä teemaristeilyistä.

Säästötalkoot kotitalouksissa talvella 2022

Onko teilläkin kotona edessä jonkinlaiset säätötalkoot liittyen energiakrisiin? Vaatiiko se remonttia, ja peräti sitten remonttilainan hakemista. Remonttilaina saattaa olla monellekin tarpeen, joten on hyvä että niitä voi hakea yhdellä hakemuksella monesti eri paikasta – ja näin saada kilpailutuksen hoidettua entistä helpommin. Remontteja on tietenkin mahdollista tehdä myös omalla rahoituksella, mutta monesti remonttilainaa tarvitaan juuri silloin, kun oma talous ei anna periksi omalle rahoitukselle. Lainaa hakiessa on hyvä kuitenkin laskea hyvin, kuinka paljon tarvitsee rahoitusta. Rahoitusta on hyvä saada tarpeeksi, muttei kuitenkaan liikaa tarpeeseen nähden, sillä vaikka kuinka edullisen lainan saatkaan, liittyy sen takaisinmaksuun aina myös ne korot ja kulut – eli ota lainaa vain sen verran kun oikeasti tarvitset.

Suomalainen uskalikko maailmalla

Tämä ei liity itse ylläolevaan artikkeliin lainkaan, mutta tiedätkö kuka Arman Alizad on, ja mitä hän on oikeasti tehnyt? Me kokosimme hänestä pienen tarinan. Se kertoo tarinan miehestä, joka ei pelkää laittaa itseään likoon tehdessään tv-viihdettä meille suomalaisille.

Juttua toisesta julkisuuden henkilöstä

Tiedätkö kuka on Essi Unkuri – mistä hän on tullut tutuksi suomalaisille, ja mitä hän tekee nyt? Tutustu Essiin tuon ylläolevan linkin kautta.

Comments are closed.