Helsingin sataman tämän kesän kansainväliset risteilyaluksen aloittavat uuden kauden

MS Bolette saapuu Hernesaareen 15. huhtikuuta ja merkitsee kansainvälisen risteilykauden avautumista Helsingissä. Kaudeksi on varattu ennakkoon yhdeksänkymmentäkolme alusvarausta, joka kestää lokakuuhun asti.

Arviolta 120 000 kansainvälistä risteilijää saapuu oppimaan lisää maastamme ja nähtävyyksistä, palveluista ja tapahtumista Helsingissä ja metropolialueella.

Itämeren kansainvälinen risteilyliikenne kohtaa suuria haasteita geopoliittisen tilanteen vuoksi, eikä suurta kasvua odoteta pian. Sustainable Travel Finland -leima Helsingin satama sitoutuu kestävän matkailun periaatteisiin.

Kaksi ensikertaa Helsingissä vierailijaa, eli alusta, odotetaan tälle kaudelle: MS Bolette, joka avaa kauden ja saapuu 15. huhtikuuta, ja MS Riviera, joka saapuu 8. syyskuuta.

Odottamamme alusvarausten määrä on vähäisempi verrattuna edelliseen kauteen, mutta uskomme, että varustamot ovat onnistuneet täyttämään alukset paremmin kuin viime kesänä.

satamamestari Staffan Teromaa

Kiireisimmät risteilypäivät ensi kesänä vaikuttavat olevan 29. toukokuuta ja 2. heinäkuuta, jolloin kolme kansainvälistä risteilyalusta vierailee Helsingin laiturissa normaalin laivaliikenteen lisäksi.

https://www.portofhelsinki.fi/en/passengers/international-cruise-ships

Comments are closed.