Viking Cinderella palaa Helsinkiin kesän ajaksi – legendaarinen alus vie sekä Tukholmaan että Tallinnaan

Suomalaisilla on kuuden kesäviikon ajan ainutlaatuinen mahdollisuus kokea legendaarinen Viking Cinderella, joka on viimeksi vieraillut Helsingissä alkuvuodesta 2022. Valkokylkinen punainen laiva vie matkustajansa nauttimaan edullisen kruunun Tukholmasta tai piipahtamaan päiväseltään Tallinnassa. Viking Cinderella tarjoaa kesälomalaisille niin nostalgian säihkettä kuin modernin, koko perheen risteilyelämyksen.

Viking Cinderella oli valmistuessaan vuonna 1989 maailman suurin autolautta, ja se on edelleen yksi Itämeren kaunottarista valkoisine kylkineen ja kolmen kannen korkuisine maisemaikkunoineen. Aluksen saaminen Helsinkiin M/S Gabriellan pariksi onkin monille vannoutuneille risteilyjen ystäville merkkitapaus. Samalla Viking Cinderellan 2 500 hyttipaikkaa tuplaavat Viking Linen matkustajakapasiteetin Helsinki–Tukholma-reitillä kesäsesongin ajaksi.

Viking Cinderellalla pääsee edelleen ihailemaan alkuperäisen sisustuksen näyttäviä ydinelementtejä – marmoria eri muodoissaan, messinkiä ja tummia puupintoja – ja näyttävää atriumvalokuilua, joka ulottuu kannelta viisi kannelle kahdeksan. Sisustuksen alkuperäinen ilme on säilynyt myös à la carte -ravintola Seaview Diningissa. Monia muita laivan tiloja on sen sijaan uusittu vuosien varrella. Osa hyteistä on vastikään remontoitu niin, että kerrossängyt on matkustajien toiveiden mukaisesti korvattu parisängyillä. 

”Kiinnostus Cinderellaa kohtaan on suurta, ja matkamyynti on käynyt vilkkaasti siitä lähtien, kun kerroimme aluksen palaavan kesäksi Helsinkiin. Osalle asiakkaistamme Cinderella on vanha tuttu vuosien takaa, toisille taas uusi tuttavuus, joka halutaan ehdottomasti päästä kokemaan”, Viking Linen markkinointijohtaja Ninna Suominen kertoo.

”Myös Tukholman vetovoima on tänä kesänä kova. Ruotsin kruunu on edullinen, ja Tukholma suorastaan pursuaa kiinnostavia tapahtumia koko perheelle. Kaupungissa päästään tänä kesänä nauttimaan kuninkaallisista juhlallisuuksista: Kaarle Kustaa kruunattiin 50 vuotta sitten ja Kustaa Vaasa 500 vuotta sitten. Huvipuisto Gröna Lund juhlistaa puolestaan 250 vuottaan, ja huvipuistovierailun jälkeen Djurgårdenista pääsee Emelie-kaupunkilaivalla mukavasti kaupunkiin.”

Kuten kaikilla Viking Linen laivoilla, myös Viking Cinderellalla satsataan kesällä etenkin perheen pienimpien ja nuorison viihtymiseen. Aluksen kokouskansi on kokenut muodonmuutoksen Ville Viking Adventure Island -lastenmaailmaksi, ja kesän uutuus on LEGO® Room -teemahuone, jossa voi muun muassa rakennella LEGO Ninjago -uutuustuotteilla.

Aikuisempaa makua palvelevat laivan neljä ravintolaa sekä tyylikäs Bottega Prosecco Bar, perinteinen Admiral Hornblower´s Pub -brittipubi ja takakannen ulkoterasseille jatkuva Étage-yökerho. Moni 1990-luvulla nuoruuttaan elänyt muistaa Viking Cinderellan erityisesti villeistä viihderisteilyistä.

”Oli viikonpäivä mikä tahansa, Cinderellalla oli bileet. Autokannella toimi La Strada -yökerho ja vanhoihin junanvaunuihin pystytetty Punainen tori, jolla myytiin Virosta hankittua tavaraa: juustoja, hilloja ja vaikkapa kristallia. Sellaista näkyä on nykypäivänä vaikea kuvitella. ’Sintserella’ oli Rakkauden laiva, jolla on varmasti saanut alkunsa monta rakkaustarinaa ja avioliittoa”, Viking Cinderellan entinen risteilyisäntä, nykyään Viking Gloryn tax-free-päällikkönä työskentelevä Jamppe Haakana kertoo.

5 faktaa Viking Cinderellasta

  • Vuonna 1989 Pernon telakalla Turussa rakennettu alus oli ensimmäisinä vuosinaan maailman suurin autolautta.
  • 1990-luvulla Cinderella oli Itämeren viihdekeskus, jossa tähtiartistit viihtyivät. Laiva oli myös monien tv-ohjelmien kuvauspaikka: siellä kuvattiin muun muassa Passia ja hammasharjaa, Noppapottia ja Joonas Hytönen Show’ta.
  • Cinderellalla on vietetty vuosien varrella monia suomalaisen urheilun kultajuhlia. Vuoden 1998 urheilijaksi valittu F1-maailmanmestari Mika Häkkinen aiheutti lähes kaaoksen laivalla, kun innokkaat fanit piirittivät häntä.
  • Cinderella siirtyi vuonna 2003 Ruotsin lipun alle, ja sen nimi muutettiin Viking Cinderellaksi, koska nimi Cinderella oli varattu Ruotsin alusrekisterissä. Punaiset kyljet maalattiin Viking Linen muista laivoista poiketen valkoisiksi.
  • Viking Cinderella on viimeiset 20 vuotta risteillyt pääasiassa Tukholman ja Maarianhaminan välillä. Kesällä 2023 Viking Cinderella ajaa 30.6.–6.8. Helsinki–Tukholma-reitillä M/S Gabriellan linjaparina ja tekee myös päiväristeilyjä Tallinnaan.

Comments are closed.