Viking Linen uudet laivan viinit valikoituivat satojen vaihtoehtojen joukosta

Laatu, monipuolisuus ja trendikkyys olivat avainsanoja, kun Viking Linelle valittiin uudet laivan viinit. Seitsemän uutta viiniä ovat tarjolla laivojen ravintoloissa, buffetissa ja tax freessä helmikuun alusta lähtien. Viinikategoria on noussut tax freen myydyimmäksi tuoteryhmäksi.

Viking Line on valinnut uudet laivan viinit seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Listalle on päässyt kuivaa ja raikasta saksalaista rieslingiä, täyteläisen pehmeää punaviiniä Portugalista sekä laadukkaita kuplia Champagnesta ja Kataloniasta.

”Uudet laivan viinimme ovat niin laadultaan kuin tyyliltään ajankohtaisten viinitrendien mukaisia. Kun valitsemme viinejä kaikkien laivojen ravintola- ja tax free -henkilökunnasta kootulla viinitiimillä, kiinnitämme huomiota erityisesti niiden laadukkuuteen, toimivuuteen ruokien parina ja asiakastoiveisiin. Tänä vuonna maistelimme satoja erilaisia viiniä ennen kuin meidän tarpeisiimme parhaat löytyivät”, Viking Linen Restaurant Category Manager Ossi Ruusunen kertoo.

Viking Linen uusi portugalilainen punaviini Defesa do Esporão Tinto on mainio pari esimerkiksi liharuoille ja grillatuille kasviksille. Raikas saksalainen Neiss Riesling Trocken sopii täydellisesti muun muassa kala- ja äyriäisruoille.

Laivan samppanja valittiin jälleen yhteistyössä Master of Wine Essi Avellanin kanssa. Sekä Laurent-Perrier Brut L-P -samppanja että katalonialanen I Heart Cava -kuohuviini toimivat niin aperitiiveina kuin ruoan kera.

”Kuohuviinit ja samppanjat ovat mainioita ruokaviinejä, sillä ne sopivat hapokkuutensa ansiosta todella monenlaisten makujen seuraan. Asiakkaamme valitsevat nykyään ilahduttavan usein viinejä laseittain, koska haluavat maistella uusia viinejä ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä”, Ossi Ruusunen sanoo.

Myydyin kategoria tax freessä

Viinikategoria on noussut Viking Linen tax free -myymälöiden myydyimmäksi tuotekategoriaksi kosmetiikan, väkevien alkoholijuomien ja makeisten edelle.

”Matkustajamme tuntevat hyvin viinivalikoimamme laadukkuuden ja maltilliset merihinnat. Meillä viinit ovat aina neljänneksen edullisempia kuin maissa, joskus jopa lähes puolet edullisempia. Myös erilaiset teemaviikkomme, kuten esimerkiksi helmikuussa alkavat riesling-viikot, houkuttelevat ihmisiä laivalle”, Viking Linen Head of Retail Operations Mats Kotka kertoo.

Viking Linen viinivalikoimaa monipuolistetaan koko ajan asiakkaiden toiveiden mukaan. Ravintoloiden ja tax free -myymälöiden henkilökunnan viinitietämykseen panostetaan jatkuvasti.

Viking Linen uudet laivan viinit 2023–34

Valkoviini:

Neiss Riesling Trocken, Pfalz, Saksa. Kuiva ja hedelmäisen aromikas Riesling-lajikkeesta valmistettu viini tulee Pfalzista, Saksan toiseksi suurimmalta viinialueelta. Sopii erityisesti kala- ja äyriäisruoille.

Punaviini:

Defesa do Esporão Tinto, Alentejo, Portugali. Tyylikäs, runsas ja intensiivinen punaviini Alejentosta, Etelä-Portugalista. Mainio liharuoille ja grillatuille kasviksille.

Samppanja:

Laurent-Perrier Brut L-P, Champagne, Ranska. Maineikkaan Laurent Perrier -samppanjatalon raikkaan hedelmäinen ja upean paahteinen samppanja. Mainio aperitiivi ja ruokaviini.

Kuohuviini:

I Heart Cava, Katalonia, Espanja. Kevyt ja hedelmäinen kuohuviini, jossa raikasta sitrushedelmien aromia. Mainio aperitiivi ja ruokaviini.

Buffetviinit (punainen, valkoinen ja rosee): MIA, Freixenet. Moderni, nuorekas ja raikas viinisarja Espanjasta. Valmistettu maan alkuperäislajikkeista. Viinit sopivat erityisen hyvin buffetruoille

Comments are closed.